Zorgen_makenDe aarde wordt door mens en dier leeggeroofd van haar grondstoffen, en dat wordt steeds erger. De wereldbevolking, met daarbij het aantal dieren om voor de voedselvoorziening te zorgen, of gewoon voor het plezier te houden, heeft grote gevolgen voor de aarde. Helaas is dat onomkeerbaar want de bevolking en het aantal dieren blijft steeds maar doorgroeien./

 

Dat de aarde “ mede “ daardoor opwarmt, is begrijpelijk, want iedereen wil zijn eigen voedsel consumeren, koken en het huis verwarmen. Er zijn landen waar geregeld nieuwe kolen centrales bijkomen, en deze effecten kunnen wij als klein landje niet keren.

Wij kunnen dan wel een voorbeeld voor de hele wereld willen zijn, maar het is niet te keren. De voorspellingen dat de aarde opwarmt kunnen wel eens uitkomen, maar het is ook zeker dat er over duizend jaren, of zo, weer een ijstijd zal komen, daar zijn alle geleerden het wel over eens. Door de opwarming van de aarde stellen wij de IJstijd nog even uit. Laten de mensen welke hier de komende 100 jaar leven genieten van een mooi warm klimaat. Want de mensen die nu leven willen ook graag genieten van alle leuke dingen op aarde, waarbij de gezondheid het belangrijkste is. En je te veel zorgen maken over wat er in de wereld gebeurt wordt je oud van, maar niet ouder!

Leer gezond te leven en ga je nergens aan ergeren, geniet van iedere dag dat je op aarde bent. Er zijn immers politici die onze financiële positie “proberen” te redden. Ha ha !!

Ingezonden door Reiny

19 REACTIES

 1. Er is heel veel aan te doen. Begin met jezelf. Geef het goede voorbeeld en probeer meer mensen dit voorbeeld te volgen.
  Stop met het eten van vlees. Dat betekent dat er minder dieren nodig zijn en kan het einde van de bioindustrie betekenen. Bovendien komt het de gezondheid ten goede. Ongeveer 90% van alle ziektes zijn gerelateerd aan vleesconsumptie en de daarmee samenhangende zaken zoals vogelgriep, zwijnepest, bse om er maar een paar te nomen.
  Laat dieren in hun eigen habitat: geen honden of katten meer in huis of op straat. De natuur selecteert wel de zieke dieren uit.
  Ga eigen groente en fruit verbouwen. Dat is ongeveer hetzelfde als je eigen geld drukken. En dat natuurlijk zonder gifmiddelen.
  Je inzetten voor het afschaffen van “defensie” en subsidies. Langer doorwerken na je 65ste. De staat voor de belastininkomsten laten “opdrogen”.
  Ik weet het, ik zal wel commentaar krijgen, dat ik velen het brood uit de mond wil stoten en winsten verkleinen.
  Maar zo is het niet. Ik zeg begin bij jezelf. En dat niet onder dwang, maar vrijwillig. Ik verbouw biologisch eigen groente en fruit, al ben ik niet 100% zelf voorzienend. Mijn vleesconsumptie is al met 90% verminderd. Ik werk nog steeds op mijn 71ste. En ik houd me aan de maximum snelheid – lekker puh CJIB -.
  Ik protesteer tegen JSF en andere geldverslindende zinloze “defensie”-projekten. Ik wil niet vermoord worden; daarom wil ik ook niet dat men iemand anders gaat vermoorden: luchtmacht, marine en landmacht hebben allemaal het meest moderne tuig om anderen te vermoorden.
  En al jaren ben ik aan het protesteren tegen de scam van global warming. Maar ook tegen meer energieverbruik en lucht- bodem en watervervuiling.

  Harrie Custers [7] reageerde op deze reactie.
  Andries Wijma [8] reageerde op deze reactie.
  Igor [9] reageerde op deze reactie.
  Prepperoni [17] reageerde op deze reactie.

 2. F Snel schreef: Wanneer stoppen we eens met die onzin ” Opwarming van de aarde ” EEN vulkaan uitbarsting kunnen we daar wat tegen doen . Deze brengt meer vuiligheid in de lucht als alle fabrieken te samen .!

 3. Je kunt een planeet niet leegroven. Alleen “eigenaren” kunnen beroofd worden. Een planeet beschouwen als een eigenaar van grondstoffen is antropomorfisme.

 4. @Bonne Rook [2]:
  “En al jaren ben ik aan het protesteren tegen de scam van global warming. Maar ook tegen meer energieverbruik en lucht- bodem en watervervuiling.”

  Kijk eens aan, het bestaat! Global warming hoax doorzien en toch niet meteen doorslaan naar het kamp anti.

  Zowiezo een fijne reactie Bonne, ga zo door aub 😉

 5. De mens kent geen grenzen, dus zal alles op willen maken. En als bijna alles op is, gaan we elkaar nog even zoveel mogelijk uitroeien, om er zelf iets langer van kunnen te leven. Maar uiteindelijk sterft bijna iedereen uit. Probleem mensheid opgelost.

 6. Reiny, jij bent de zoveelste die in de propaganda van niet alleen de Groene Kmer bent getrapt. De aarde warmt NIET op.
  Nog gekker: In België roepen sommigen zelfs dat het klimaat opwarmt…
  Ja, de kans is aanwezig dat deze aarde een koudeperiode zal beleven maar dat beleven wij niet. Voordat ’t zover is konden weleens duizenden jaren verstreken zijn.Sowieso gebeurt het niet tijdens deze kabinetsperiode, wat sommige plucheplakkers ons willen laten geloven. Klik de link maar aan.
  http://tinyurl.com/agecgpm
  Blij dat ik niet de enige ben die het geneuzel goed doorheeft.

  Meneer Storm [13] reageerde op deze reactie.

 7. Reiny:
  De aarde is een zelfregulerend systeem. Bij overbevolking – een angstthema van de elite – zal de aarde corrigeren met natuurrampen om de bevolking terug te dringen. Voedseltekort en giftig afval zijn de primaire mechanismen. Er zullen ziektes ontstaan totdat de mensheid als vervuiler weer beheersbare proporties heeft. Ik wil geen zwartgallig scenario presenteren, maar te denken dat er een club van ‘wijze’ mensen is die door centraal bestuur dat schip gaat keren is idioot. En dat is precies wat de machtselite propageert. Dat hele klimaatgedoe heeft twee effecten: geldstromen worden naar de noodzakelijke oplossingen gedirigeerd (schulden!) en regelgeving wordt erdoor gejast die onze vrijheid verder beperkt. Als je de patronen eenmaal ziet, valt alles logisch op zijn plaats.

  Nico [16] reageerde op deze reactie.

 8. @Igor [11]: Kijk, dat doet mij deugd: “Ik ben sprakeloos”. 😉
  En “dat werk”.

  Ik, jij, wij laten ons wellicht te vaak leiden door verwachtingen, aannames, veronderstellingen en (voor)oordelen?
  Ik wil graag delen wat mijn werk, mijn intenties, mijn verlangens, mijn principes, mijn onzekerheden, mijn twijfel en soms mijn hoop en wanhoop zijn.
  Maar dat is behoorlijk of topic.
  Wellicht iets voor een Vrijspreker bijeenkomst. Ik wil dat graag doen.

  Igor [19] reageerde op deze reactie.

 9. @Bonne Rook [2]: “Ga eigen groente en fruit verbouwen. Dat is ongeveer hetzelfde als je eigen geld drukken.” Mooi gezegd!

  Global warming of niet: ik maak me liever niet afhankelijk van grondstoffen waarvan de toevoer met dure oorlogen veilig gesteld moet worden. Zelfvoorziening is de beste manier om economisch onafhankelijk te zijn en de staatsinkomsten te laten opdrogen.

  De ironie wil dat een dergelijke levensstijl vooral voorkomt in de linkse hoek. Laten we ons daar niet door verblinden, ik ben er van overtuigd dat hun onderliggende idealen niet bijzonder veel verschillen van die van ons.

  • Goed zo Prepperoni!
   Grondstoffen veilig stellen met dure oorlogen is de grootste waanzin die er is. Wie gaat zijn leven in de waagschaal stellen voor meer winst in de bruine sector?
   Linkse zelfvoorziening is groen roepen en van bruin vreten.
   Links denken is toch alles door de staat laten regelen?
   We weten wat links denken is. Het is net als tomaten. Als ze onrijp zijn, zijn ze groen. Bij het rijp worden, worden ze rood, en na de overrijpe fase worden ze bruin.
   Ik ben niet links, noch rechts, noch in het midden. Ik ben vrij van ideologie en daarom een vrijdenker, die af en toe ook wat zegt als vrijspreker. Dus zoveel mogelijk zelfvoorzienend.

Comments are closed.