In de meeste landen is de toestand als volgt:
zodra wij in het betreffende land geboren worden of geïmmigreerd zijn, heeftgovs de overheid op straffe van substantiële boetes en langdurige perioden van dwangopsluiting recht op het volgende:

01.
een groot percentage van de vruchten die wij oogsten in de wijngaard des Heeren

02.
een percentage van de aankoopprijs van alle goederen en diensten die wij aanschaffen

03.
geld voor de afgifte van documenten op vertoon waarvan de overheid ons veroorlooft het land in en uit te reizen
een lijst van al onze vermogensbestanddelen, opdat de overheid hier naar believen van kan plukken

05.
een bijzondere verbruiksbelasting, indien wij er voor kiezen ons in een voiture te verplaatsen

06.
een absoluut recht te bepalen wat er staat in het curriculum van het onderwijs dat wij volgen, teneinde op grond van overheidspermissie afgegeven diplomata te bemachtigen

07.
dwangbijdragen op het stuk van de cultuur, opdat wij van het werk van door de overheid gesanctioneerde en gesteunde kunstenaars kunnen genieten

Tot 2002 waren er zelfs munten in circulatie waar de overheid op de rand de tekst “God zij met ons” had laten aanbrengen: een vorm van gratis religieuze propaganda die blijkbaar bedoeld was om het percentage personen dat gelooft in een bovennatuurlijke entiteit enigszins op te vijzelen.

Hugo van Reijen

10 REACTIES

 1. Daarom ook adviseer ik mensen om hun geld om te zetten in fysiek goud en dat in een kluis te bewaren. Na verloop van jaren geef je steeds minder op want “weg gegeven of uitgegeven”.
  Voordeel is dat de uiterst corrupte bankwereld er niet aan kan komen.

  Nico de Geit [2] reageerde op deze reactie.

 2. @rob [1]:

  ‘Daarom ook adviseer ik mensen om hun geld om te zetten in fysiek goud en dat in een kluis te bewaren’

  Gewoon je geld van de bank halen en er goud voor kopen? Maar geef ik dat goud dan aan in box 3 (1,2% VRH) of niet? Zo niet: dan ben ik dus wit geld zwart aan het wassen. Ooit moet dat geld weer terug in het economische verkeer en dan vraagt de belastingdienst: waar komt dat geld vandaan?

  Rik Kleinsmit [3] reageerde op deze reactie.
  Prutser [4] reageerde op deze reactie.

 3. Dat het God zij Met Ons is verdwenen duidt op een communistische invloed, maar daar is het ook de Euro voor nietwaar? In een vrij land kun je je godsdienst belijden zonder dat het van je munten wordt afgehaald. Wie aan godsdienst komt is in de geschiedenis altijd een stap te ver gegaan of het nou Napoleon, Hitler of het communisme was.

  hugo [8] reageerde op deze reactie.

 4. Aan Jezus werd de vraag gesteld of het toegestaan was belasting te betalen. Jezus antwoordde met een tegenvraag: ‘Wiens beeltenis staat er op een munt?’ de vraagstellers antwoorden: ‘die van de keizer.’ Jezus: ‘Geeft de keizer wat des keizers is en God wat van God is’.

  Mooi gesproken voor iemand die bij zijn geboorte GOUD, wierook en mirre kreeg. De zoon van God wordt geboren en het eerste wat hij krijgt is GOUD, direct na zijn geboorte. Het zullen wel munten zijn geweest. Op die manier voorzag God in een behoefte.

  Jezus ging voor goud, Judas moest het doen met 30 zilveren munten. Maar ja, zilver is het geld van handelaren, goud is het geld van koningen.

 5. @hugo [8]:

  ‘In God we trust’ staat er in de VS op. Er zijn ook gouden munten met dat opschrift.

  Dus niet: ‘In Gold we trust’ maar ‘in God we trust’

  Het eerste geschenk dat de Zoon van God kreeg was goud. God heeft dus ook veel vertrouwen in goud. ‘God trusts in Gold’

 6. Ik geloof niet dat er gouden munten zijn met het opschrift ‘In Gold we trust’. Goud heeft niet zoveel bevestiging nodig. Het opschrift 99.999% pure gold voldoet.

Comments are closed.