avatar MMAPAls iemand zijn woning verhuurt, of een organisatie meerdere woningen verhuurt, dan is het in deze tijd van “crisis” al zeer duidelijk dat de prijs een eigen woning behoorlijk is gedaald en tevens heel normaal om de kosten te drukken. Je zou, als huiseigenaar die verhuurt aan anderen, dus gerust een beetje mee kunnen denken om de huurprijzen te bevriezen of zelfs te verlagen. Maar nee, dit soort graaiers denkt alleen aan omzetverhoging, want: http://www.nu.nl/geldzaken/3567616/grootste-huurstijging-sinds-1994-in-juli.html.

20 REACTIES

 1. Dat is nou precies de reden waarom ik uit Nederland vertrokken ben. De Nederlanderse samenleving is verhard en egoistisch geworden. Oh, en ze willen best wel helpen.. alleen hebben ze nooit tijd. Als ze geholpen moeten worden is er zeeën van tijd. NL, een land met een (nu nog) hoog IQ maar met een laag EQ. De versplintering van het nederlandse volk zet zich door georchestreert door natuurlijk uw regering. Wat is er over gebleven van de nederlandse cultuur heden ten dage..?

  Nico de Geit [13] reageerde op deze reactie.

 2. Ik huur zelf particulier en betaal daarom meer. Waarvoor betaal ik meer? Omdat ik snel een woning wou op een goede locatie met een zekere kwaliteit.

  Vindt ik het dan erg dat ik gemiddeld meer betaal nee dat vindt ik niet. Verder heeft mijn huisbaas mijn huur alleen maar inflatie neutraal verhoogd.

  Zeer netjes dus.

 3. @Vliegend Hert [3]: De particuliere verhuur zorgt voor de juiste marktprijs en daarom is de sociale verhuurprijs fout en niet de particuliere huurprijs te hoog.

  Na WO2 werden particuliere huren bevroren met gevolg dat iedere verhuurder zijn pand verkocht op het moment dat de huurder vertrok. Daar zit hem een groot deel van de pijn van de huidige woningmarkt. Intussen zijn drie of vier generaties op rij afhankelijk van sociale woningbouw! Te gek voor woorden, maar het is een systeem dat zichzelf in stand houdt en waar al tientallen jaren niet het belang van huisvesting voorop staat maar de deelbelangen van de woningbouworganisaties en de steden.

  MMAP [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Ratio [5]: Inderdaad, helemaal correct. En tel daar nog bij op, dat er in de “sociale” woningverhuur veelvuldig van huursubsidies gebruik gemaakt wordt, kun je nóg duidelijker concluderen dat dit geen zak meer met marktwerking te maken heeft.

  Ook wij huren particulier, naar volle tevredenheid in een mooi huis (2-onder-1-kap met garage) in een mooie buurt met om het deel van de 23 huurwoningen heen, louter vrije sector koopwoningen. Ik meld dit niet om een of andere “status-reden”, maar om aan te geven dat je in de particuliere huurmarkt veel meer keuze hebt in een prettige omgeving en kwaliteit van de woning zelf. We hebben hier dan ook zeer bewust naar gezocht en voor gekozen, komende vanuit een wijk in een dorp met een woonfabriek aan dezelfde fantasieloze huizen.

 5. Wel kort door de bocht,ik verhuur mijn woning ook,dus nu ben ik een graaier?
  Daarbij had de huurder een betalingsachterstand van 1900 euro,de laatste keer toen ik het nakeek.
  Leuk om dan ook nog eens als graaier weggezet te worden.
  Niemand verplicht een huurder om een huis te huren en in dat apeland van Nederland is het met de rechten van de verhuurder maar povertjes gesteld.terwijl de huurder op alle mogelijke manieren beschermd word.

 6. Hoe meer je verdient, hoe meer huur je betaalt. En dit alles om de huurder een koopwoning met schuld in te jagen. (je weet wel, datgene wat de crisis veroorzaakt) Maar betekent dat dan ook in dezelfde logica dat hoe hoger het inkomen, de meer je betaalt voor een nieuwe auto? Of voor je aardappels? De krankzinnigheid regeert.

 7. @ric ardo [2]:

  ‘Wat is er over gebleven van de nederlandse cultuur heden ten dage..?’

  Nederlanders vormen een etnische groep, binnen of buiten Nederland. Ze staan bekend als efficiënt, betrouwbaar, in staat om doelen te verwezenlijken, enz. In veel landen word je hoog aangeslagen omdat je etnische Nederlander bent.

  Wat voor een paspoort je vasthoudt interesseert ze eigenlijk niet zoveel. Je blijft Nederlander. Het ‘Nederlander zijn’ houdt niet op zodra je een ander paspoort aanpakt.

  Cultuur komt voort uit genen. Kwade krachten proberen de cultuur om te buigen, te veranderen en te verzieken. Maar zolang de genen er zijn zal de cultuur steeds terugkomen.

  Vergelijk het met konijnen: die beesten graven. Ook een konijn dat dat nooit heeft geleerd te graven gaat graven. Een vis moet zwemmen en een vogel vliegen. Ook al knipt de overheid de vleugels van een vogel af, als de vogels in staat zijn zich voort te planten zullen hun nakomelingen toch weer op enig moment hun vleugels uitslaan.

 8. Af en toe komen er op veilingen appartementen voorbij voor weinig geld. En dan heb ik het over 35-55k. Dat soort objecten zijn redelijk geschikt om te verhuren. Ook de gemeente stoot wel eens totaal mislukte nieuwbouwprojecten voor weinig geld af.

  Verhuur van OG is niet zo heel moeilijk, je wordt vanzelf door ervaring wijs.

  De kosten van een gemiddelde WBV-woning schijnen rond de 1200 euro per maand te liggen. Vervolgens wordt de woning voor weinig verhuurd. Woningbouwverenigingen zijn geldverslindende subsidiesponzen. Pensioenfondsen doen het veel beter.

 9. @Hub Jongen [12]: Hub ik had eerder een reaktie verwacht over de versplintering van Nederland… Maarja, net zoals je zegt: “Wat kun je daar over zeggen”. “Zucht”

 10. Nico laat wel zien dat ie nederlanders op een “piedestal” zet. Ik vind de Nederlander niet zo’n übermensch… ook niet in het buitenland. Je kunt wel nederlandse genen hebben die onaangetast zijn maar als het gros geen cultureel historische activiteiten meer uitvoert, dan denk ik dat de cultuur vanzelf weg vloeit.

  Nico de Geit [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Nico de Geit [17]: En ik maar denken dat het over woningverhuurders= graaiers ging…
  Linkje van 11 weer te moeilijk? Geen wonder dat al die corporatiedirecteuren zo’n onbeschoft hoog jaarinkomen hebben.
  Wie dat moet ophoesten? Eén keer raden.

Comments are closed.