Een schaap van de VN probeert Nederland de Zwarte Piet toe te spelen!

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

5 REACTIES

 1. Sommige Surinamers en Antillianen hebben wel heel veel verbeeldingskracht als ze hun voorouders gaan vergelijken met Zwarte Piet. Ze doen dit overigens lang niet allemaal.

  Zwarte Piet is zwart, en Surinamers en Antillianen zijn bruin.
  De oorzaak van de zwartheid is de schoorsteen, en niet ras. Vandaar dat hij ook die onrealistische zwarte kleur heeft waar gekleurde mensen nagenoeg altijd bruin of donkerbruiner zijn.
  Zwarte Piet was een knecht, en geen slaaf. In Nederland was men ook heel vaak knecht, zowel in het boerenbedrijf als in de ambachten.
  Sinterklaas is geen koloniaal uit Nederland maar een goedheiligman die tijdelijk te gast is.

  Je vraagt je dus af waar ze zich eigenlijk mee bemoeien.

  Verder is het bloed serieus dat we als land of cultuur onder verdenking staan van racisme. Dit alles op grond van slechts heel krakkemikkige vergelijkingen. Op inhoud lijkt het me zo dat de VN makkelijk te overtuigen is. Die rare voorbarige brief van de VN mevrouw die op elk onderzoek vooruit loopt, en waar ze Santa Claus niet eens van Sinterklaas kan onderscheiden en Zwarte Piet verkeerd spelt, dat zegt alleen maar wat over de hoeveelheid vooroordeel en vooringenomenheid tegen onze cultuur.

  Alex [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Pteranodon [2]:

  Nederlandse overheid/bevolking zat diep in de slavenhandel. De zwarte piet is verzonnen in dit koloniale verleden en daardoor ook beïnvloed hierdoor. Zwarten waren slaven in die tijd. Zwarte piet is een Noord Afrikaanse Moor/Neger. Dus slaaf. Na afschaffing van de slavernij is de Piet geworden tot een ex-slaaf in dienst van de Sinterklaas.

  Verder is de zwarte piet een typische karikatuur van een neger. Het heeft veel overeenkomsten met de “Black Face” uit de Verenigde Staten. Elk kritisch denkend mens weet dat van door een schoorsteen gaan je geen kroes haar, rode dikke lippen, en een fout Surinaams/Curaçaose accent krijgt.

  Verder de hele traditie is verdacht, de manier dat het geleefd wordt is een groot experiment van hersenspoeling van het volk. Hoe defensief mensen worden over zwartepiet geeft blijk aan hoe diep het geworteld het is.

  Als je emotieloos en kritisch naar de traditie kijkt dan besef je hou ridicuul het is en belachelijk het is hoeveel waarde men er aan hecht.

  Een rooms katholieke bisschop uit Turkije welke woont in Spanje, komt elke jaar voor een paar dagen naar Nederland met zijn voormalige slaven. Ze breken in bij mensen hun huizen via de schoorsteen, om stoute kinderen te slaan en te schoppen, stoppen ze in een zak en nemen hen mee naar Spanje. (kidnappen) De goede kinderen krijgen een presentje maar zijn gewaarschuwd voor als ze zich misdragen. Dit alles onder de ogen van de gedwee meekijkende en juichende ouders. Ouders welke de ridicule gedrag en capriolen van de pieten gedogen.

  Het hele gedoe is een metafoor van de staat, de overheid. De overheid, goed als de goedheilige Sinterklaas, mishandeld, besteelt, en sluit op, degenen onder ons die zich misdragen, en de goeden die krijgen een presentjes (subsidies). Terwijl de politici, de zwarte pieten, de meest onzinnige capriolen uithalen, kijken de mensen gedwee toe.

  Vinden jullie het niet vreemd, en zijn jullie niet verontwaardig, dat de zwarte piet, een traditie welke als je er goed over nadenk, dat het redelijk suspect is dat de bevolking in zeer korte tijd massaal voor optrekt, en een petitie binnen no time anderhalf miljoen handtekeningen krijgt en extreem veel media aandacht? En dingen als de ESM, de verdubbeling van de belasting op water, de lasten verzwaringen, de misdadige EU, dat er minimaal aandacht aan word besteed en de petities tegen deze dingen met moeite tienduizend handtekeningen kan krijgen?

  Realiseren jullie niet dat dit traditie onderdeel is van het hersenspoelen van de bevolking? Indoctrinatie zodat ze gedwee blijven? Merendeel werkt actief mee in het voor het gek houden van kinderen, hun angst aanpraten voor als ze zich misdragen, en dat een karikatuur van een zwart medemens okay is. (Tweedeling)

  Mensen zijn zover weg dat ze de koloniale tint niet eens kunnen zien. Er is echt geen hoop meer voor de Nederlandse bevolking, ze zijn gewoon te ver weg.

  Maken jullie geen zorgen, Zwarte piet blijft, Sinterklaas blijft, het is een te goed middel om de bevolking tot lamme schapen te houden. Ze staan alleen op in protest als hun indoctrinatie afgepakt wordt en blijven lam terwijl ze langzaam uitgezuigd worden door hun overheid.

  ric ardo [4] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.