Ayn_Rand_We-the-Living“We the Living” het eerste boek van Ayn Rand. Bij de aankondigen over de film van haar belangrijkste boek:”Atlas Shrugged”, stond een korte video waarin Duncan Scott iets zegt over zijn herinnering aan Ayn Rand bij het maken van die film.
——Deze uitstekende film is gedurende WW II in Italié gemaakt. Hij werd door de fascistische politici zwaar aanbevolen omdat ze dachten dat hij anticommunistisch (antisocialistisch) was. Totdat ze door kregen dat hij net zo antifascistisch is. Toen werd hij verboden en vernietigd.

Gelukkig is een exemplaar bewaard gebleven en na de oorlog teruggevonden Hank en Erika Holzer. Deze hebben er toen met Duncan Scott en Ayn Rand persoonlijk een nieuwe uitgave van gemaakt.

De film zou een biografie van Ayn Rand kunnen zijn. Los van het genieten van een goede film, zal het zien ook uw inzicht in Rand en het Objectivisme /libertarisme verdiepen.
——————–

Duncan Scott:  www.youtube.com/embed/Hed-fhvuk2M?

Als u meer wilt lezen of de DVD wilt kopen, of huren, zie dan:
http://wethelivingmovie.com/

2 REACTIES

 1. Mijn eerste reactie was; We leven in vrijheid tussen onzichtbaar prikkeldraad, en daarbuiten zijn de onzichtbare overheersers bezig nog meer schrikdraad te spannen. Wij leven in een schijnvrijheid en worden, als we niet opletten, zonder het te beseffen onderdrukt.
  Of zou ik mij ook vergissen kunnen?

 2. Iedere keer weer het bewijs dat libertarisme niet samengaat met hackers anarchisme/freedom of information.

  Een film uit 1942 en dan nog gewoon 30 dollar voor de DVD en 5 dollar om de film een week te lenen….. online ja, mag je het dus een week lang streamen….. downloaden en bv onderweg kijken gaat dus ook niet, dan zal je de dvd moeten kopen en zelf rippen om op bv een ipad te kunnen kijken.

  – Goffredo Alessandrini 1904 –1978
  – Ayn Rand 1905 –1982

  “Scalera Films, the studio that was producing the film, was considered by some to be the best, most efficient producing company that ever existed in Italy. Ordinarily, the first order of business would be for Scalera to secure the movie rights from Ayn Rand. But with the war on, negotiations with an American author were out of the question. The solution was simple, but certainly not elegant. They stole it. ”

  En nu 71 jaar laten zijn er steeds mensen die zich libertariers noemen die geld proberen te verdienen met het werk van een ander, doormiddel van de door de overheid gelegitimeerde handel in intelectueel eigendom.

  Oh my bad the people who helped “reproduce” the film; Erika Holzer is still alive, altho as a productive author she should be capable of earning her own income without having the resort to profiteering on other peoples work.

  Mocht er iemand zijn die de boodschap van de film belangrijker vindt als de commercie ervan dan kan je mij de DVD box opsturen zodat ik die volledig en gratis op het WWW kan gooien, uiteraard stuur ik de DVD box weer terug.

  Igor4freedom (and not just the economical freedom)

Comments are closed.