dinsdag, 1 oktober 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Corporatisme

Terwijl veel mensen nog in de verbeelding leven dat we in een democratie zitten, is het nuttig ens naar onderstaand voorbeeld te kijken. 

.CORPORATISME_Monsanto

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Economie, Overheid, Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Joseph Kétèll schreef op : 1

  Wij allen tezamen hebben het eigen vrije wapen in handen om het corporatisme kapot te maken: KOOP NOOIT MEER PRODUKTEN WAAR MONSANTO MEE TE MAKEN HEEFT. Dat eist permanente alertheid en bewustwording, maar is niet moeilijk.
  Wanneer iedereen in nederland zich zou voeden zoals ik doe, dan zou er geen bestaansrecht meer voor albert heijn en jumbo zijn. Observeer eens de winkelwagentjes van de mensen, vol met rotzooi die hun gezondheid ondermijnen maar Monsanto en trawanten dagelijks rijker en machtiger maken.

 2. Pteranodon schreef op : 2

  Government by the people, for the people. Dit zijn mensen die wat at stake hebben in een echt bedrijf en die zouden dan verantwoordelijker zijn dan politici pur sang. Nou gebeurt het eens een keertje en dan heet het corporatisme.

  Seneca [3] reageerde op deze reactie.

 3. Seneca schreef op : 3
  Seneca

  @Pteranodon [2]: Dit is het topje van de ijsberg. De belangenverstrengeling is immens. Kijk alleen maar naar de ‘adviseurs’ die Obama heeft inzake de banken en waar die vandaan komen. Of de ‘adviseurs’ die destijds ‘advies’ moesten uitbrengen over het vaccin tegen baarmoederhalskanker.

 4. Erik Vermeulen schreef op : 4

  Dat wisten we al. Hoe zit dat in ons land?

 5. Matthijs schreef op : 5

  En maar vrolijk weer naar de stembus gaan,..
  Ik blijf mijn libertijnse overtuiging trouw door vooral niet te gaan stemmen.

  Hart [6] reageerde op deze reactie.

 6. Hart schreef op : 6

  @Matthijs [5]: ik heb begrip ervoor dat u niet wilt stemmen, maar ik hoop wel dat u ook begrijpt dat u stem maar ook alle andere niet stemmers, verdeeld wordt over alle aan de verkiezingen deelgenomen politieke partijen.

  Seneca [7] reageerde op deze reactie.

 7. Seneca schreef op : 7
  Seneca

  @Hart [6]: Het gaat ook om het opkomstpercentage en het ‘vertrouwen’ in de politiek. Hoe meer mensen er niet stemmen, hoe beter. Verleg en verbreed je horizon.

  Hart [8] reageerde op deze reactie.

 8. Hart schreef op : 8

  @Seneca [7]: wat je aangeeft kan een oplossing zijn, als iedereen dezelfde redenatie aanhield, zoals u doet. Maar helaas, dit is een ervaringsgegeven, heel veel burgers in dit land, vinden het huidige systeem prachtig. Ook mensen die een heel goed inkomen hebben, verdedigen dit systeem.
  Dus niet stemmen, betekent dat uw stem naar deze groep toegaat. De redenatie die u hanteert had ik soms ook, maar het opkomstpercentage is voor velen een momentopname, en de regering die gekozen is, verkiest dan de woorden, wij hebben het mandaat van de kiezer en wij zullen ons best doen.
  Nee, ik stem op de LP, want ik wil niet dat mijn stem naar de sociaal democraten toegaat.
  Maar het is aan u om te bepalen of stemt of niet. Prettig weekend.