Ratio_avatar-131x200Gelukkig wordt niet ieder probleem door de staat opgepakt. Het overbevolkingsvraagstuk in de jaren 70 had kunnen uitgroeien tot een groot drama. Zoals we nu Quantitative easings hebben doordat we centrale banken, fiat valuta en fractional reserve banking toestaan zouden we als de bevolkingsdeskundigen hun zin hebben gehad thans in een heel andere samenleving vertoeven. Tal van (vaak dwangmatige) maatregelen werden overwogen. In het boek “the American Population  Debate” ISBN 0-385-06219-2 worden de overwogen maatregelen op pagina 206 van de paperback samengevat. Lees en huiver.

Achtereenvolgens komen onder andere dwangmatige opvoeding van kinderen, bevorderen van de homosexualiteit en zelfs het toevoegen van contraceptie middelen aan het drinkwater aan de orde.

Daarnaast worden genoemd veranderingen in het fiscale regime door bijvoorbeeld het trouwen te belasten en een kinderbelasting in te voeren. Beperk of hef het zwangerschapsverlof op, dwing moeders tot werken zonder dat er kinderopvang is. Moeders met minder dan een x-tal kinderen mogen op hun 45-ste met pensioen.

De integriteit van het lichaam was de bevolkingsdeskundigen niet heilig, verplichte abortus voor geboortes buiten het huwelijk plaatsvindende samen met verplichte sterilisatie na 2 kinderen. Behalve voor de weinigen die er om wat voor politieke reden ook 3 mogen krijgen. Of gewoon een beperking van het aantal volwassenen dat kinderen mag krijgen doorvoeren.

Dit waren niet zomaar hersenspinsels van een aantal gestoorden, deze voorstellen werden net zo serieus genomen als thans de Quantitive easing pakketten, de LTRO’s, de EFSF, de ESM, de bail out programma’s en wat al niet meer. Dit was onderdeel van het debat in de Verenigde Staten.

Er waren mensen die betoogden dat het krijgen van maximaal 2 kinderen verenigbaar was met de grondwet van de Verenigde Staten. Er waren mensen die pleitten voor het doen naar onderzoek om contraceptieven aan het drinkwater toe te voegen.

Dit alles is voorkomen doordat een voorgaande generatie de gok van Pascal negeerde. Toelichting met betrekking tot de gok van Pascal alhier en alhier. Het was een generatie die soms nog zelf kritisch nadacht. Helaas doen we dat nu in steeds mindere mate met alle gevolgen van dien voor onszelf en de komende generaties. We leven thans nog met enige vrijheden doordat voorgaande generaties niet altijd bukten voor de gok van Pascal, laat dat een wijze les voor ons zijn.

5 REACTIES

 1. Ik ben uiteraard een grote tegenstander van overheidsbemoeiing. Toch ontkomen we niet aan de noodzaak van een soort bevolkingsbeleid. We zullen wel moeten werken aan het terugdringen van het aantal mensen op aarde doormiddel van mensen bewust maken en laten nadenken over ieders persoonlijke rol hierin. In plaats van het verzwijgen van het onderwerp als een taboe.

  Ivor Biggun [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Joseph Kétèll [1]: WAAROM moeten we werken aan het terugdringen van het aantal mensen?
  Vanwege de theorie van Malthus en zijn likmevestje berekeningen?
  Vanwege de club van Rome en hun verwachtingen die niet uitkomen?
  Vanwege de zure regen?
  Vanwege het klimaateffect dat niet bestaat?

  Zonder dat u het zelf in de gaten heeft reageert u toch middels de hersenspoeling die u deels heeft ondergaan.

 3. Juist. Er moeten nog een heleboel mensen bij. Dus omhoog met die kinderbijslag! Want wij mensen zijn de top van de piramide en de rest kan stikken. Plofvis, plofvlees, ploftarwe. Maakt niet uit als wij ons maar kunnen vermenigvuldigen. En wat bereiken we er mee. Vrijheid. Nou ja, vrijheid? Misschien toch allemaal een beetje op een kluitje. Beetje druk in de straat. Beetje arremoedig, maar wat maakt het uit: we zijn gelukkig. We kunnen onze instincten botvieren. Weg met het verstand. Wat is het leven toch mooi.

 4. Die maatregelen voor geboorte beperkingen zijn allang in uitvoering getreden, alleen beseffen weinig mensen dit. Onze voeding zijn de essentiële vitamines, mineralen en spoorelementen bijna allemaal geneutraliseerd door de voedingsindustrie. Onze buitenlucht is al zo vervuilt door man-made chemische samenstellingen. Onze reguliere zorg bestaat enkel uit chemische bestandsdelen en zijn symptoom onderdrukkers, geen genezing dus. Daar komt de elektrosmog nog bij. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat de komende generaties steeds sneller chronisch ziek worden en eerder steven. En dan verkondigd de overheidspropaganda ons constant dat we steeds ouder worden, om zo onze pensioenleeftijd te kunnen verhogen.

 5. Het is triest maar waar, onze wereld (de mens) gaat vanzelf totaal ten onder.
  De hebzucht, de machtswellustigen onder ons doen alles voor persoonlijk gewin, zie Amerika, Zie onze regering!
  Ze zijn niet bezig ons land uit de crisis te trekken, welnee, het gaat om de macht en de pegels.

Comments are closed.