7-3.Kennelijk klopt het dat een mens nooit te oud is om te leren. Zo lees ik tot mijn verbazing in een NOS bericht over uitspraken van Marx Rutte dat de Koran altijd op de tafel van de Kamervoorzitter ligt. Nou ja de Bijbel ligt er ook, maar dat kan ik me nog voorstellen als een oude Hollandse traditie. En het zal wel een waardevol antiek exemplaar zijn voor de versiering. Maar de Koran?

 

Wat doen dergelijke religieuze boeken daar? Is het puur versiering, of worden die door de voorzitter gebruikt om haar beleid en/of de besluiten van de Kamer goed te keuren?

Ligt er ook de “Talmoed” van de Joden?
Of nog andere “heilige boeken”?

10 REACTIES

  1. Scheiding van kerk en staat, anyone? Of het nou een koran of bijbel is, religieuze boeken hebben daar niets te zoeken.

  2. Die sprookjes boeken horen niet in 2e kamer thuis. Speidermean is nog te overzien, dat willen ze daar allemaal wel zijn.

  3. Ik doe een suggestie voor het aanvullen van de boekenkeus voor de voorzitter (voorzitster) van de TK. Ik stel voor een boekje van ene meneer Hayek. Het heet “Road to serfdom”.

  4. Als antwoord op de vraag: volgens mij liggen ze daar voornamelijk als naslagwerk, voor als er discussie bestaat over de inhoud van deze religieuze boeken. Overigens blijkt daaruit wel hoeveel er door de christelijke partijen er bij wordt gehaald om politiek te bedrijven. Vooralsnog vind ik de “Zo waarlijk helpe mij God almachtig” die kamerleden bij beediging mogen uitspreken zorgelijker: of je neemt alle geloven en “Allah almachtig”, “Boedha almachtig” of “spaghettimonster almachtig” mogen ook, of je laat geloof er gewoon uit. Ik vind het ongelijke behandeling van het christendom.

  5. Zelfs de Kamervoorzitter zelf schijnt het niet te weten, mar die ‘boeken’, bijbel en koran, liggen daar niet als ‘naslagwerk’, maar vanwege het feit dat bij het ‘inzweren’ van Kamerleden het de rituele gewoonte was, of is, om dit ‘op’ de Bijbel (en Koran) te doen. Zoals ook bij het inzweren van de Amerikaanse president, een bijbel te pas komt!

Comments are closed.