Tweehoofdig_gezichtenUit NOS:Dijsselbloem heeft in Madrid gepleit voor het aanscherpen van de begrotingsregels.. . . is er voor landen nu te veel ruimte om tijdelijk een begrotingstekort boven drie procent te hebben.. . .

Bedenk daarbij dat Nederland in 2014 boven die 3% norm zit en ook in 2015 er boven zal zitten.

 

Op zijn minst een rare politieke opmerking. Wat let hem om eerst thuis de zaak op orde te stellen voordat je anderen de les leest en “onze gemeenschappelijke baas in Brussel” te vragen om strenger met ons om te gaan.

Wat bezielt een mens die pleit om het beetje vrijheid dat er nog over is, ook nog weg te halen?

Of is het de EU-euro-baas die praat tegen de NL-euro-minister?
Twee monden?

Hij zou moeten pleiten en werken dat Nederland een voorbeeld geeft en niet constant elke dag meer blijft uitgeven dan er wordt ontvangen. En pas daarna de anderen opwekken om dit voorbeeld te volgen.

 En de weg daar naar toe zou mogelijk het beste kunnen slagen door uit de euro (en de EU ) te treden en dan zonder de last van Brussel de boel op orde te brengen!.
Hoe dat moet, kunnen libertariërs hem wel vertellen Hij kan al vat beginnen met http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/07/haalbare-weg-naar-vrijheid/

12 REACTIES

 1. Ieder mens an sich is redelijk intelligent en kan binnen grenzen zichzelf redden.
  Het wordt anders als mensen gaan opereren binnen een groep. Dan blijkt dat het individu zich als een idioot gaat gedragen ongeacht de persoonlijke consequenties.
  Ik heb een vermoeden dat dit principe nu geldt. De enorme omvang van dossiers die regeringsleiders zich eigen moeten maken, is boven hun hoofd gegroeid. Net als in Amerika toen congresleden en senatoren aangaven dat zij de wetten helemaal niet maken en niet eens lezen. Maar wel tekenen.
  Dit geldt ook voor NL en Europa.
  Ik denk dat zij naar hun adviseurs luisteren in de veronderstelling dat zij het wel weten en dan ook nog denken dat het goed komt. Een reden te meer, om de overheid klein te houden.
  Onze regeringsleiders zitten maar 4, 8 en 12 jaar voordat zij ‘weggestemd’ worden. Deze mensen zijn niet slimmer of dommer dan u en ik.

  Igor [2] reageerde op deze reactie.

 2. Als je het nuchter bekijkt is het voor meneer Dijselbloem gewoon een spelletje met hier en daar op het juiste moment wat modieuze praatjes om te scoren bij de groep waar hij op dat moment is.

  Het is werkelijk onthutsend om je te realiseren dat deze wandelende clusterfuck minister van financiën is.

 3. @Hub Jongen [4]:
  Ik ga kijken of het elders beter is, lekker leven zo ver mogelijk bij alle imperiums vandaan.

  De beperking hier zijn voornamelijk indirecte externe beperking daar kan ik zelf/alleen niks aan veranderen. Als ik gelukkig wil worden zal in al die externe beperkingen moeten accepteren, of kijken of ik elders deze indirecte beperkingen kan omruilen voor meer directe beperkingen waar ik vervolgens zelf een oplossing voor kan bedenken. Ik kies dus voor dat laatste.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  Jeweetwel uit Spanje [8] reageerde op deze reactie.

 4. Dijsselbloem is een lijkenpikker en loopjongen en zuurpruimenhoofd zonder enig menselijk besef of fatsoen. Niet dat hij iets bijzonders is in die richting, maar de man komt er wat duidelijker mee naar voren dan de rest van de buikspreekpoppen. Dat niet hij meer macht wil, maar degene die werkelijk macht hebben moet toch duidelijk zijn.

  Is al bekend gemaakt wanneer ons spaargeld en/of de pensioengelden wordt geroofd?

  Motto van de nazi EU c.q. onderdaan van de nazi’s in Washington: Iedereen gelijke rij…lijk!

 5. @Igor [5]:

  ’t Is hier in Spanje ook niet alles, maar a) zijn ze niet het braafste jongetje van de klas, b) hebben ze hier goede infrastructuur maar niet de hoge kosten zoals in NL, en c) loop ik in de korte broek rond in de zon terwijl in NL alles omver waait.

  Handig ook om de taal te oefenen hier; ze spreken het ook in centraal- en zuid Amerika 🙂

  Igor [12] reageerde op deze reactie.

 6. Soms begrijp ik van bepaalde politici niet zo goed of ze nou kwaadaardig zijn of gewoon heel erg incompetent en onwetend. Dijsselbloem is er zo eentje.

  Nog meer Dijsselbloem:
  http://www.nu.nl/economie/3613337/pvda-wil-beter-toezicht-nieuwe-digitale-betaalmiddelen.html

  “Er wordt nu ook opgetreden als mensen valse bankbiljetten uitgeven. Dan moet dat ook gebeuren bij nieuwe vormen van betaling.”

  Begrijpt hij nou niet dat Bitcoin juist is ontwikkeld om (onder andere) de consument te beschermen tegen valsmunterij, en dat deze bescherming wordt gegarandeerd door de onpartijdige wetten van de thermodynamica? Begrijpt hij nou ook niet dat hij en z’n maten met de eurogeldpers juist precies die valsemunters zijn waartegen de Bitcoin gebruiker beschermd wil worden?

 7. Helft van arbeidsongeschikten heeft psychische stoornis volgens CBS en mijn vraag is komt dat door het werk of heeft het een privé oorzaak. Zou het te maken hebben met politiek op internet waar ze vaak mee bezig zijn..

 8. @Hub Jongen [6]:
  Ja lijkt mij leuk om een keer kennis te maken, ik heb een emailtje gestuurt.

  @Jeweetwel uit Spanje [8]:
  Spanje is onderdeel van de EU, lekker weer en een taal waar je veel aan hebt zijn fijn maar voor mij persoonlijk niet genoeg om spanje op de lijst te zetten, als ik spaans ga leren doe ik dan wel in chile of equador.

Comments are closed.