LAND_Zuid AfrikaDe epidemie van overheidsgroei is wereldwijd! Zie hier een voorbeeld gestuurd door een relatie uit Zuid Afrika aan de Vrijspreker, en door hem vertaald in Nederlands-Zuid Afrikaans. Hieruit blijkt ook dat overal mensen zijn die deze ziekelijke overheidsontwikkelingen zien en er door geïrriteerd worden. Dat deel is positief voor het libertarisme!

 

Door Stephen Mulholland ( Business Times 8 september 2013 )

 De regering in Zuid-Afrika  telt nu meer personeel dan de private sector . wij hebben meer mensen op de overheidsloonlijst staat dan in de VS, met een bevolking die zes keer de grootte van ons en een BBP ongeveer 45 keer groter dan de onze .

We maken gebruik van 3.030.000 tegen 2.790.000 op federaal niveau die werken voor Uncle Sam en onze ANC leiderschap stapelt ze op, het toevoegen van 44 000 in het eerste kwartaal alleen al. Dit , terwijl de werkloosheid in de private sector steeg .

Openbare servicekosten, in Zuid-Afrika .proportioneel tot de hoogste in de wereld, is ongeveer 12 % van het BBP . Mike Schussler van www.economics.co.za zei dat hij geloofde dat het dichter bij de 14 % is. Bij het in aanmerking nemen van staatsbedrijven, zoals Eskom ( opwekking van elektriciteit). Dit in vergelijking met Rusland ( 3,7% ) , Brazilië ( 4,4% ) , Nigeria ( 4 % ) , Rwanda 3,5 % ) en Egypte ( 6,9% ) .

Van de totale beroepsbevolking, maar liefst 22,6 % zijn ambtenaren. De Wereldbank schat dat de meeste burgerregeringswerkgelegenheid gemiddeld rekent voor ongeveer 11 % van de totale werkgelegenheid .

 En u kunt wedden op je laatste cent dat het grootste deel van die 3.030.000 ambtenaren die deel uitmaken van 22,6% van ons personeelsbestand, zal tot het uiterste een regerende partij steunen die heeft gemaakt voor hen de grootste jus-trein ooit gezien in Afrika .

Dr Corne Mulder, chief whip van de FF + , vertelde het parlement eerder dit jaar dat Zuid -Afrika heeft 34 ministers, 33 staatssecretarissen, 159 directeuren-generaal, 642 adjunct dlrectors – generaal, 2 50.1 chief bestuurders en 7 782 bestuurders. Deze gegevens werden verstrekt door de Minister van Overheidsdienst en Administratie Lindiwe Sisulu ..

Daarnaast is de corruptie welig tierende geweest en verslinden R30 – miljard per jaar volgens sommige schattingen. Dan is er het inschakelen van consultants, velen in corrupte regelingen, die kost de belastingbetaler meer dan R IOO – miljard en nog doortellend .

Wat we hebben gezien is geen constante, geplande uitbreiding om aan de behoeften van het volk te dienen, maar een orgie van banen voor vriendjes, obscene salarissen, dure auto’s , luxe reizen en extravagante bonussen .

Aangezien ambtenaren verbruikten de rijkdom gecreëerd door de prive-sector, hoe worden die bonussen berekend en moeten zij worden betaald door iedereen. Een verkoper op commissiebasis of een stuks werknemer wordt voor opbrengst betaald en kan aantonen welke waarde ze hebben toegevoegd .

Een ondernemer riskeert kapitaal en werkt onvermoeibaar en met veel fantasie om een ​​bedrijf op te bouwen en heeft recht op de vruchten van het succes te genieten . Hij of zij betaalt belasting aan de politieke stabiliteit, de betrouwbare levering van openbare werken en om de veiligheid van de burgers onder de rechtsstaat te waarborgen .

Vermogensvorming treedt alleen op in de private sector . Het is de taak van de staat om een klimaat van recht en orde en rechtvaardigheid te scheppen waarin mensen hun belangen kunnen nastreven . We kunnen ons niet veroorloven om de volle  last te plaatsen op de particuliere sector met de massale kosten van de publieke sector .

 Henry Hazlitt leerde ons : ” .the larger the percentage of the national income taken by taxes, the greater the deterrent to private production and em­ployment. When the total tax burden grows beyond a bearable size, the problem of de­vising taxes that will not dis­courage and disrupt produc­tion becomes insoluble.”

14 REACTIES

 1. Google Translate kan steeds beter autonoom vertalen, met als valkuil dat teksten bijna zonder nacontrole gepubliceerd worden. Uit deze brij van kromme zinnen in net niet correct Nederlands zal vanzelf een eigen subtaaltje ontstaan, net als straattaal en Leetspeak.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. In Nederland is de politie de grootste werkgever! (en niet alleen vanwege het formaat van de politiemensen).
  In Venezuela gaat alles kapot, nu de socialistische partij met het leger de grootste werkgever is.

 3. Je proeft het vertaalmachine-achtige er wel door heen hoor, dat zie je aan de woordvolgorde. En Zuid-Afrika kent geen verschillen in zijn werkwoordsvormen van bijvoorbeeld de tegenwoordige tijd (ik heb jij heb wij heb ons heb, etc). Met alle respect, dit is geen Engels, noch Nederlands, noch Afrikaans maar een product van een vertaalmachine. Er hoeft maar 1 concurrent te zijn (leer er maar mee te leven…) die het wel in 1 van de bestaande talen vertaalt, en die prettiger leest, en dit artikel heeft het nakijken of vormt een niche. Spreek de taal van je doelgroep en die is Nederlands.

  Dat is nou concurrentie, leer er vast maar mee te leven als je zo graag libertarisch wilt zijn ;-). Degenen die hier reageren hebben vergelijkingsmateriaal van concurrenten, met leesbaarder taalgebruik. Niet iedereen heeft dezelfde gelijkheids-achtige vraag naar slechts 1 soort product, maar hadden vraag naar Nederlands, en dan krijg je dus deze reacties. Dat is wel te begrijpen.

  En de reactie van vrije mensen (de klant, in een omgeving vol met concurrentie) kan er voor zorgen dat mensen hun product de volgende keer aanpassen in iets leesbaarders of de volgende keer slechts voor een marginaal publiek te publiceren. Ik zelf heb daar natuurlijk niets over te vertellen, het is niet mijn drukpers.

  Ik lees er wel doorheen hoor. Inhoudelijk de spijker op z’n kop. Wat een inefficiëntie zal daar zijn!

 4. Dit is helemaal geen Afrikaans maar een tekst die door Google Translate vertaalt is.

 5. @maup [5]:

  aanvulling, er zij 11 officiële talen in Zuid Afrika

  Afrikaans (sinds 1925 als “synoniem van het Nederlands” – sinds 1961 als officiële taal)
  Engels (sinds 1910)
  Zuid-Ndebele (sinds 1994)
  Noord-Sotho (sinds 1994)
  Zuid-Sotho (sinds 1994)
  Swazi (sinds 1994)
  Tsonga (sinds 1994)
  Tswana (sinds 1994)
  Venda (sinds 1994)
  Xhosa (sinds 1994)
  Zoeloe (sinds 1994)
  verder nog Khoi, San, Nama en Fanagalo, Lobedu, Noord-Ndebele en Phuthi.

  groet
  maup

Comments are closed.