Students For LibertyEuropean Students For Liberty, het immer groeiende netwerk voor Europese liberale en libertarische studenten en studentengroepen organiseert op 16 november voor het eerst een grote activiteit in Nederland: Een eendaagse Regionale Conferentie in Maastricht.

Eerste European Students For Liberty Conference in Nederland!

Waar?                  Universiteit Maastricht, Minderbroedersberg 4-6
Wanneer?          Zaterdag 16 November, 8:30 – 18:30
Wat?                    Eerste grote conferentie in Nederland voor klassiek-liberale/Libertarische
studenten
Registreren?      https://www.eventbrite.com/event/7884050407/?ref=estw
Facebook:          https://www.facebook.com/events/207121142786416/
Meer info:          http://studentsforliberty.org/europe/event/maastricht-regional-conference/

De conferentie zal, gelet op de locatie en de naderende 20ste verjaardag van het in werking treden van het befaamde (beruchte?) Verdrag van Maastricht, dat het begin van de Europese Unie en de eenheidsmunt inluidde, voornamelijk de volgende vraag behandelen: “Quo Vadis, Europa?” Waar gaat het heen met dit zwaard van Damocles dat ons boven het hoofd hangt? Zal de crisis verdiepen? Loopt deze institutionele reus op lemen voeten? Die vragen hoopt men te beantwoorden vanuit vrijheidslievend perspectief op 16 november. Daarvoor zijn dan ook een aantal hoogstaande sprekers aangetrokken die hun perspectief komen geven. Zo is er een panelgesprek tussen topeconomen maar ook een lezing over hoe de EU keuzes op het vlak van levensstijl beperkt.

Maar het gaat niet alleen om de lezingen. De conferentie geeft ook de kans aan studenten uit de regio om gelijkgezinden te ontmoeten, te netwerken en gratis boeken mee naar huis te nemen. Tevens worden een aantal sessies in kleinere groep voorzien om studenten te helpen zelf initiatief te nemen en te beginnen de wereld te veranderen van op hun campus of universiteit.

European Students For Liberty begon als het eerste internationaal project van de in Amerika begonnen non-profit Students For Liberty. Het is een niet-partijpolitiek netwerk voor liberale en libertarische studenten en studentenverenigingen, volledig beheerd door studenten.

Hun missie is om de ideeën van de vrijheid te verspreiden, en ondersteunen daarom studenten doorheen Europa die dit op hun campus ook willen doen. In 2011 organiseerden zij hun eerste conferentie, en sindsdien kenden ze spectaculaire groei. Ondertussen telt het netwerk meer dan 150 studentengroepen van IJsland tot Armenië. International Students For Liberty als internationale koepelorganisatie is ondertussen actief op alle continenten en rekent 920 studentengroepen tot haar netwerk. De Europese studenten organiseren naast jaarlijks één grote Europese ook 9 regionale conferenties. En daar is Maastricht er dit jaar één van.