Dichter

In een gedicht kunnen sommige mensen hun gedachten vaak beter uitdrukken dan in gewone tekst. Ook kunnen bepaalde gedachten die in “dichtvorm” verschijnen regelmatig beter overkomen dan als ze “gewoon” geschreven zijn. Over de artistieke waarde van gedichten weet ik niets, ik kan alleen zeggen dat het onderstaande gedicht van Willemientje de spijker op de kop slaat!

oppositie

Wat stonden ze weer trots te glimmen
de grote 3, de “redders” van ons land
ze hebben hun kruimeltjes nu weer binnen
waar zit toch bij die 3 het gezond verstand?

Van ‘t kereltje kon je het verwachten
zo vreselijk regeringsgeil
die z’n ziel en zaligheid allang
aan het Europarlement verpachtte

En onze Arie, wat moet je daar van vinden
een slap figuur, geen hom, geen kuit
wil iedereen met elkaar verbinden
hij sleept er vast nog wel een pardonnetje uit

Van der Staay, de laatste hoop,
is nog het meest door de mand gevallen
de mannenbroeders van de SGP
hebben dus duidelijk geen ballen

De hoop van ’t volk dat zij
dit rampenkabinet weg zouden sturen
was vals, dus Rutte lacht zich weer een bult
wij burgers krijgen weer heel wat te verduren

Het volk heeft met dit akkoord
helemaal niks te winnen
‘t is Brussel dat er weer volop
garen mee gaat spinnen

Dus Nederlanders, hoor en zie
in de achterkamertjes sneuvelde
het laatste restje
van onze democratie

Door:
Willemientje

17 REACTIES

 1. Mooi gedicht, alleen de strekking ontgaat mij een beetje.

  Alsof we met een ander kabinet niet dezelfde bagger zouden krijgen. Dat is nu juist het gevolg van democratie. Het hele systeem van ‘ stem op mij, dan besteel ik een ander’ leidt nu eenmaal altijd en overal tot hetzelfde resultaat. Het meest schrijnende voorbeeld hiervan is wel het stelen van degenen die nog niet eens kunnen stemmen via de Staatsschuld. In dit boek wordt dat haarfijn uitgelegd: http://www.riosmauricio.com/wp-content/uploads/2013/04/Hoppe_Democracy_The_God_That_Failed.pdf

  Alle partijen zijn links/collectivistisch dus per definitie een ramp voor het land. Zie de serie ‘ op de libertarische toetssteen’ http://www.vrijspreker.nl/wp/2010/06/politieke-partijen-op-de-libertarische-toetssteen-finale/
  Ergo: elke regeringscombinatie leidt tot dezelfde ramp.

  De enige remedie is LP met veel zetels de kamer in, maar het volk is zo grondig gehersenspoeld door gemiddeld 15 jaar staatsonderwijs door linkse leraren dat dat schier onmogelijk lijkt.

  Monalisa [3] reageerde op deze reactie.
  Harry [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Mijn naam is Kaas, ik zweet van niks [1]:
  Als u even hier op de link klikt, ziet nog meer van deze dwaze gedichten. ze sporen niet,
  Kroonenberg, u weet wat
  Anthon11 naar u toe schreef.

  Anthon 11 (gast)
  Ja sterke tekst reiny, misschien worden rk dat bet u+ – dutchess en doornroosje
  hier ook wel wakker van en gaan deze eindelijk eens “ongedwongen” hun
  laatste levensfase in.

  op wuz u stalker. Anthon11

  http://jasterke.wordpress.com/2013/06/28/maar-wat-ik-nu-hoor-lijkt-haast-bijna-ongezond/#comment-16858

 3. @Mijn naam is Kaas, ik zweet van niks [1]: inderdaad men komt meestal niet verder dan ‘kerntaken’ van ‘onze overheid’ en daar valt ‘goed onderwijs en zorg’ dan ook onder. Ongeloofelijk. Ik begrijp eigenlijk niet hoe dat werkt. Wordt het er ingestampt met maatschappijleer is dat het? Is het angst voor rommelen met de politieke stabiliteit? maar ja daar wordt geeneens over nagedacht ik zie nooit ‘decentralisatie’ voorbijkomen. Is het een bepaalde herverdeelgeilheid die ergens fundamenteel het ‘denkprocess’ stuurt?
  Nederland is ondertussen behoorlijk ’totalitair’ geworden en de meeste zien het geeneens. Ja natuurlijk moet kinderen eerst 15 jaar in een hokje gestopt worden met z’n dertigen ons onderwijs is wel een fundament onder onze samenleving. Want in de derde wereld is ook geen onderwijs. En ondertussen is die welvaart en beschaving helemaal niet het product van onderwijs maar van jarenlange kapitaalaccumelatie en is dat ‘onderwijs’ alleen maar een vervelend gelds en tijdsverspilproject (en vrijheid) om juist die ‘overheid’ verder te helpen. En als je zegt dat die leerplicht afgeschaft moet worden dan is dat een ‘extreme’ mening maar dat is alleen maar extreem door zo extreem veel overheid in nederland al decennia (100 jaar). De simple waarheid wordt gelijk extreem en een meer gematigde mening leidt alleen tot een technocratische discussie over managementlagen of ‘links’ of bureaucratie dus dat heeft helemaal geen zin. Raar die illusie dat ‘school’ zo belangrijk is alsof niemand zou kunnen lezen zonder ‘school’ absurd idee eigenlijk. Alsof je je kind niet naar een private ‘zondagsschool’ kunt sturen of whatever. Zowieso alsof je zonder ‘school’ niks zou weten. Misschien moet je daar even over nadenken maar dat doet gewoon niemand. Alsof dat soort dingen een soort ‘fundament’ zijn niet aan de fundamenten gaan klojo-en dat is alleen maar gevaarlijk. Ons onderwijs is het fundament onder onze samenleving. (Ik weet niet waarom ik zo doorga over dat onderwijs maargoed het -is- wel een belangrijke factor.) Dingen zijn voornamenlijk schijn een schijntaak schijnonderwijs en mensen willen daar niet doorheen prikken of kunnen dat niet. Zeg maar staatsindoctrinatie is de echte taak en ‘onderwijs’ is de schijntaak. Je kunt misschien wat zeggen voor politieke stabiliteit, niet rommelen aan het politieke systeem, maar daar wordt ook geeneens over nagedacht, daar kun je ook makkelijk een oplossing voor bedenken ik zie nooit ‘decentalisatie’ voorbijkomen tenminste niet op zoiets als geenstijl forum. Het lijkt wel of mensen gewoon niet nadenken ze klagen wel maar ‘wat is die overheid eigenlijk precies’ dat zit er gewoon niet in. En ‘huiswerk’ dat zit er al helemaal niet in ik heb meerdere keren naar speeches van Ralpje Raico verwezen naar donald livingston met z’n “rise of the nation state” wat een mooie beeld schept van wat er gebeurd is. Ik heb het woord ‘leviathan’ proberen te introduceren op het karakter van die staat proberen te wijzen, niks, niks, niks werkt. “Onze overheid heb kerntaake..”
  sorry voor het lange verhaal. Ik probeer te doorgronden wat het echte probleem is, zoiets als ‘het is te complex om te doorgonden’ maar zo complex is het helemaal niet het zit ergens anders.

 4. Volgens mij was het het Onkruid Argument. Met democratie heb je nog steeds de groei van de staat als factor maar die groei zit ‘em in de meer ietwat complexere wat lastiger te doorgronden dingen. Het taaie onkruid hou je over of zoiets. Met democratie krijg je onkruid met bloemetjes en de meeste mensen zien alleen maar de bloemetjes en zien niet het geheel, dat er geen doorkomen meer aan is en dat het hele karakter van de tuin veranderd is. (prachtig hé, ik ben ook poëtisch.. tuinvergelijkingen doen het altijd goed.. net als in de film.
  Er was een keer een film en daar werd er een president verkozen die sprak in dat soort termen en iedereen dacht dat ze een filosoof te pakken hadden maar hij had het daadwerkelijk over z’n tuin..)

 5. De EU commissie heeft een voorstel van de Sociaal democraten aangenomen om partijen met een anti EU-mening te bestraffen en wil hiervoor een stemming in het Europarlement. Van daaruit is het nog maar een kleine stap naar het oppakken van burgers die kritiek hebben op de EU!
  Vaarwel vrijheid van meningsuiting; ze proberen van de EU een kopie van de USSR te maken. Willen we een dictatuur? Nee toch?

  http://www.format.at/articles/..

  rob [8] reageerde op deze reactie.

 6. @rob [7]: inmiddels is de link van het net gehaald. Mogelijk willen de socialistische fracties in het Europarlement geen slapende honden wakker maken.

 7. @Willemientje [11]: Willemientje u neemt het voor die man op dat mag, maar als je stalker van de telegraaf mijn email geeft en dat mag, hij kan hij de bal terug krijgen of moet ik ook al die vieze privé gedichten hier plaatsen helaas heeft dat niks met dit onderwerp te maken u bent ook een van doe lovers van kroonenberg als goed had gekeken en dat doet dutchess ook onder de naam tony1946 op wuz had ze dit moet zien staan maar willemientje als je iets schrijft doe het dan goed daar valt dutchess zo over, u schrijft Mona Lisa het is Monalisa gegroet willemientje we komen elkaar beslist weer tegen. PS daar zijn jullie goed klagen en geen verantwoording nemen als het jullie te heet word dan moet het een ban worden.

 8. @Willemientje [11]: Willemientje ik ben een man maar u gooit olie op het vuur en dat is zeer gevaarlijk maar u hoeft niet zo onschuldig te doen, u vriendjes doen dat ook niet u weet dondergoed wat ik bedoel met de uitspraken die zij gehad hebben, houd u niet van de domme. Maar als u wat op u hard heeft hier heeft u mijn e-mail carravan100@gmail.com wand ik heb niks te verbergen U wel.

 9. Meneer Hub Jongen sorry dat ik via deze weg even iemand recht moest zetten het was niet mijn bedoeling om u te kwetsen met u artikel gr Monalisa

Comments are closed.