we are changeAltijd lastig, een half blote schreeuwende dame. De Haagse politie had er afgelopen Prinsjesdag haar handen vol aan. Agenten ontfermden zich over haar ontblote borsten en wisten deze kundig te verbergen. Wat minder soepel ging het afvoeren van de toch nogal getroebleerd overkomende dame. Aan handen en voeten werd ze opgepakt en een kwartier lang door de binnenstad gedragen. Hierdoor kreeg de activiste met dank aan de sjouwende agenten een veel groter podium aangereikt dan alleen het Plein.

Het hele incident is geregistreerd, ik raad u aan om niet het hele filmpje te bekijken. Tenzij u nog gelooft heeft in het probleemoplossende vermogen van de Haagsche politie. De hele actie komt uiterst amateuristisch over, meer dan een half dozijn agenten zijn betrokken en er komt geen enkele oplossing. Anders dan verder sjouwen met de leuzen roepende dame. Hoe moet deze organisatie met iets ernstigers, zeg een winkeldief, omgaan? Of, god verhoede het dat ze daarmee ooit geconfronteerd worden, iets ergs als een zakkenroller?

Met dank aan we are change Rotterdam

NB: de dame in kwestie roept: “Fuck bezuinigen, investeer in vrouwen”.

 

16 REACTIES

 1. niet echt reclame voor vrouwen dit.

  vrij vertaald is voor mij de boodschap: ‘ ga door met stelen van productieven en geef het aan hysterische wezens’

  beetje als een libertarier die zijn boodschap met geweld wil verkondingen. : ‘ Stem LP of ik sla je op je bek ‘

  Anyway, de politie komt inderdaad niet bepaald daadkrachtig over. Gouden regel voor dienders is: hoe minder effectief we zijn, hoe meer we kunnen zeuren in Den Haag voor meer middelen. En de heersers weten maar al te goed dat ze ons te vriend moeten houden.

 2. @Zé [2]: Het is inderdaad ergens ook een eng filmpje. Niet alleen door de agenten die met de soms hysterisch overkomende vrouw sjouwen als was ze een zak aardappelen. Je ziet een kwartier lang Nederlanders en er is bijna niemand die een vriendelijk gebaar maakt. Je ziet honderden, zo niet duizenden mensen en maar weinigen stralen vrolijkheid, menselijkheid of zoals jij wellicht zal opmerken, vrede, uit. En dit is dan nog een feestdag……

  Het ziet er allemaal nogal verzuurd en verhard uit. Het leven is te mooi om zo voorbij te laten gaan. De verzorgingsstaat lijkt de mensen geen blijheid te brengen.

  • Ja Ratio, je kunt je eigen afvragen wie wie verzorgt, of juist niet dus.
   Man, als ik zo’n filmpje zie, ben ik wederom blij niet meer in NL. te leven.
   Het wordt er namelijk met de dag idioter en achterlijker.
   Maar dat mag je niet zeggen, want dan ben je negatief, sceptisch, cynisch etc.
   Wat ik negatief vindt is dat het gros weigert op te staan, bijvoorbeeld door burgerarrest te plegen en al die achterlijke kutwouten te arresteren wegens het verhinderen van vrije meningsuiting in dit geval.(Ik blijf mild)
   So what, dat die vrouw dat met ontbloot bovenlijf doet?
   Zijn we niet allemaal naakt geboren?
   Of is het dan wel OK als je met een flesje bier in de ene hand en de afstandsbediening in de andere hand thuis naar tieten op de buis zit te lauwen?
   Hypocrisie alom.
   Dat is dus het enige wat men met een ontevreden en teleurgestelde vrouw kan doen vandaag de dag, afvoeren.
   Waar is het medeleven, de compassie voor elkander gebleven?
   Dit soort houding gaat ons op een dag de kop kosten, want het resulteert steeds meer in een oorlog van iedereen tegen iedereen, zonder winnaars, alleen maar verliezers.
   In dit filmpje is dat duidelijk zichtbaar, noch die vrouw, noch die wouten, noch de omstanders hebben hier enig voordeel uit kunnen halen.
   Een de-evoluerende mensheid, vergiftigd tot op het bot.
   Triest maar al te waar.
   Fijne dag, en ja, Vrede,
   Zé.

   Igor [9] reageerde op deze reactie.

 3. Tweede linea… tenzij u nog geloof (dus zonder t) heeft…
  Weet iemand trouwens wat er van haar is geworden?
  Heeft ze dezelfde rotbehandeling gekregen zoals destijds de waxinelichtgooier te verduren kreeg?
  En wat te denken van de man die ruim een jaar geleden met geweld van de Dam werd verwijderd??
  http://tinyurl.com/mjey7sd

  • @Boos Casje [13]: Maar ze komen er meestal wél mee weg Boos Casje, ik mis namelijk nog steeds een paar tanden.
   Ondanks de de-promovatie van mijn gebit, gingen de promoties van de dader gewoon verder…….

   Zé.

 4. @Meneer Storm [12]: Ik bedoel dat femen alleen maar mooie vrouwen zijn, uitgezocht door ene Victor Svyatsky, waar ze verliefd op zijn zoals die hippiewijven dat toen ook op Charles Manson waren, zoals die kut in het oerwoud van colombia dat is op Che Guevara.
  Klijnsma zal dus nooit worden toegelaten door Victor, te slim en te lelijk.

 5. Hi-la-risch. Ze weten echt niet wat ze ermee aanmoeten. En om de 50 meter effe pauze, en overleg houden. Wat een prutsers.

Comments are closed.