slaveHet IMF heeft in haar laatste fiscale verkenning (PDF) op pagina 49 van de tekst (pag 58 van de PDF) in een apart kader een bommetje verstopt. Niet al te subtiel worden de euro landen als voorbeeld genoemd. Een 10 procents heffing op de netto prive vermogens zou de staatsschulden van de euro zone een stuk acceptabeler maken. Een stille hint die wellicht door de EU wordt omarmd.

Dit zou net als zoveel andere belastingen een eenmalige heffing zijn. Gemakshalve gaat het IMF in dit kader voorbij aan het feit dat er al diverse belastingen op vermogen zijn, zoals de successierechten en de fictieve rendementsheffing. Eerlijk is eerlijk, elders in de verkenning, en wel middels figuur 21 op pagina 40 van het document (pag 49 PDF) laat het IMF zien dat deze heffingen reeds meerdere procenten van het BNP bedragen.

Wat het IMF natuurlijk wel verzwijgt is de inflatie, de vermogensoverheveling door het nefaste geldhoeveelheid beleid van de centrale banken.

Als u op een gegeven moment wakker wordt en uw spaarsaldo is door een gecombineerd directief van de EU / ECB / Nederlandse staat nog maar 90 procent van wat het was, en uw effecten portfolio idem, wel, weet dan dat u op Vrijspreker gewaarschuwd bent.

Voor de volledigheid geef ik de hele Engelstalige tekst van de suggestie hieronder weer

**************************************************************************
Box 6. a One-Off Capital Levy?
The sharp deterioration of the public finances in many countries has revived interest in a “capital levy”— a one-off tax on private wealth—as an exceptional measure to restore debt sustainability.
The appeal is that such a tax, if it is implemented before avoidance is possible and there is a belief that it will never be repeated, does not distort behavior (and may be seen by some as fair). There have been illustrious supporters, including Pigou, Ricardo, Schumpeter, and—until he changed his mind—Keynes. The conditions for success are strong, but also need to be weighed against the risks of the alternatives, which include repudiating public debt or inflating it away (these, in turn, are a particular form of wealth tax—on bondholders—that also falls on nonresidents).

There is a surprisingly large amount of experience to draw on, as such levies were widely adopted in Europe after World War I and in Germany and Japan after World War II. Reviewed in Eichengreen (1990), this experience suggests that more notable than any loss of credibility was a simple failure to achieve debt reduction, largely because the delay in introduction gave space for extensive avoidance and capital flight—in turn spurring inflation.
The tax rates needed to bring down public debt to precrisis levels, moreover, are sizable: reducing debt ratios to end-2007 levels would require (for a sample of 15 euro area countries) a tax rate of about 10 percent on households with positive net wealth

24 REACTIES

 1. Een staat heeft er geen enkel belang op de langere termijn mee, want vermogen (spaargeld) ligt aan de basis van leningen sinds men de gouden standaard verliet. Elke gespaarde euro wordt weet ik hoeveel keer uitgeleend.
  Dat kan dan niet meer, als het in de bodemloze put van een overheid is verdwenen. De banken zullen dan dus heel erg veel inkomen gaan missen uit rente, en mogelijk de genadeklap krijgen, waar ze zich nu al aan elkaar vasthouden om zich staande te houden. Soms hoop je toch wel weer dat banken buiten de democratie om lobbyen om dit te zullen tegengaan.
  Natuurlijk behoeft het verder geen commentaar wat dit verder nog is naast het slachten van de kip met de gouden eieren: diefstal, roof, en het uithollen van rechten. Dit kunnen echt hele grote bedragen zijn, afhankelijk van hoe vermogend iemand is, maar in feite het hele gebaar al is super fout.

 2. Volgens mij een proefballonnetje om te zien hoe mensen hierop reageren. Niemand die zijn geld nu al afhaalt? Mooi, maandje later 15, of misschien wel 20% van je spaarrekening verdwenen terwijl je slaapt, of nog ironischer, terwijl je aan het werk bent… Schapen….

  Fred

 3. @Pteranodon [4]: Wie heeft het over geweld? Ik bedoel een financiële oorlog tegen de EU, de ECB en de Nederlandse Staat.
  Als anderen tot geweld besluiten is dat overigens niet mijn probleem.
  Laten we een methode ontwikkelen om de overheden een loer te draaien. Zijn wij samen niet slimmer dat het EU tuig?

 4. Zie ook: http://whirledbank.org/

  IMF en aanverwante organisaties zijn al sinds de oprichting de wereld naar de klote aan het helpen, het onderdrukken van burgens is kinderspel, echte bovenbazen pakken gewoon een heel land.

 5. @Seneca [10]:
  Is het oproepen tot bankrun strafbaar?
  Als het niet strafbaar is, zou ik iedereen oproepen om zoveel mogelijk van je spaarcenten naar huis halen en “. . .Goud, Bitcoins, onroerend goed,. . . ” en zilver en eventueel thuisCash!

  Let wel, meestal worden dergelijke proefballons niet onmiddellijk en heel duidelijk uitgevoerd maar gebeurt het over enige tij in een andere vorm. Wees bereid!

  Spiegeltje [18] reageerde op deze reactie.

 6. Als je er nuchter over nadenkt is hetgeen er gebeurd te bizar voor woorden.

  George Orwells 1984? Het gebeurt nu!

  Friedrich Hayeks “Road to serfdom”? Het gebeurt nu!

  Ayn Rands “Atlas Schrugs”? Het gebeurt nu.

  Het enige wat verschil kan maken is het laten doordringen van de Libertarische idealen tot iets wat ik de “gemiddelde overheidsslaaf” noem. Maar hoe gaan we dat doen?

  Zorro [14] reageerde op deze reactie.
  Ratio [15] reageerde op deze reactie.

 7. @arvr [13]:

  hoe “we” dat gaan doen ? Door op individuele basis verantwoordelijkheid voor onze eigen toekomst te nemen. Neem de akties die je noodzakelijk acht op basis van scenarios die je waarschijnlijk acht. Verwacht niet dat anderen “het” op gaan lossen. Dat is bij voorbaat een verloren positie. Veel sterkte ermee.

 8. @Hub Jongen [5]: @arvr [13]: Ik denk dat er twee aspecten zijn, de ene is jezelf en je naasten beschermen voor het geval dit gebeurt. Het andere aspect is dit proberen te voorkomen.

  Voor zelfbescherming, help jezelf of huur een vermogensadviseur in op libertarische grondslag die de dreigingen helder voor zijn geest heeft.

  Voorkomen kan eigenlijk alleen maar door zoals arvr stelt verdere bewustwording bij het publiek genereren.

 9. Ik zie een aantal zaken samenvallen:
  1- dit voorstel van het IMF dat 10% diefstal van spaarders wordt overwogen;
  2- het proefballonnetje van Opstelten dat er niet meer cash betaald zou moeten worden, zgn. voor de veiligheid;
  3- een uitgelekt memo van een “NWO Group” van Amerikaanse bankiers en Overheidsfunctionarissen -van anderhalve week terug- over het scenario van het “Endspiel” om zich het geld van burgers toe te eigenen; dat zou nu ongeveer op het programma staan.

  Toevallig? Toeval bestaat niet! Ik geloof in een vooropgezet plan van banken en overheden om burgers tot slaven te maken.
  Vandaar mijn opmerking over een “geweldloze” vrijheidsoorlog tegen de EU, De ECB en het IMF.
  Als anderen overigens wel tot geweld zouden overgaan is dat niet mijn verantwoordelijkheid.

  R. Reuvekamp [21] reageerde op deze reactie.

 10. @Seneca @Hub; jazeker; het oproepen tot een bankrun is strafbaar.

 11. @Spiegeltje [18]: De Nederlandse vereniging van banken zou het IMF kunnen laten vervolgen i.v.m. het indirect oproepen tot een bankrun. Wie heeft hier connecties ?

 12. En als we dan massaal ons geld van de bank halen worden we gesommeerd alleen nog maar te pinnen in de winkels.
  Want daar zijn ze natuurlijk allang mee bezig,geen contant geld meer,dus wat moet je dan met je geld in een oude sok?
  Die vuile hufters weten ons wel klein te krijgen.

  Wat zeg je [22] reageerde op deze reactie.

 13. @rob [16]:
  Geweldloos? Hoe wil je dat doen als de agressor (overheid) het alleenrecht heeft op wapenbezit, gijzeling en geweld? Eerlijk gezegd denk ik dat een roof van deze omvang tot een gigantische tweedeling gaat zorgen tussen ambtenaren en burgers. Om van onrust en opstand nog maar niet te spreken.
  Er is nog maar 1 oplossing en dat is een belastingstaking. De overheid gedraagt zich als een regelrechte geldjunk. En de enige manier om een junk van een probleem af te helpen is de toevoer van de verslaving te stoppen.

 14. @Lucie [20]:

  Zorg ervoor dat je minder afhankelijk wordt van overheid en andere mensen. Verbouw zelf je voedsel, leer dingen zelf maken etc. Koop goud en silver, koop spullen die lang meegaan en altijd van pas kunnen komen, zoals batterijen, aanstekers, kleding, wc papier etc.

  Hope for the best prepare for the worst. Prepping heet zoiets. Kijk op preppers.nl. Ik zeg niet dat je al je geld hieraan moet geven, maar doe het met paar euro per maand. Het is altijd fijn om wat op voorraad te hebben in slechte tijden.

 15. Ik vraag me af hoe lang het nog zal duren en wat er nog moet gebeuren voor de MASSA snapt dat ze al die jaren door de Overheid bedrogen werd en dat als reactie op de exponentieel stijgende schuldenlast overheden met nieuw soort belastingen zullen gaan komen om hun tekorten te kunnen blijven financieren. Ze zullen achter alles en iedereen aan gaan om voldoende inkomsten te kunnen blijven genereren en zelfs ons spaargeld is daarbij allesbehalve veilig.

 16. ’t stond ook al in de Bijbel :
  ” so datter niet nieuw is onder de zon ” !
  We hebben hier in den Belgiek een voorgaande : einde 1944 ( bij de zogenaamde bevrijding ) legde de toenmalige minister van financiën , ene Camille Gutt (!) beslag op de spaartegoeden van de “zogenaamde “woekeraars die zich tijdens de oorlog schandalig hadden verrijkt (o.a. hand en spandienst met de bezetter).
  Maar wat bleek …. IEDEREEN werd verdacht … alleen de roomsen (kloosters en kerken etc. ) werden ontzien (toen hadden de roomsen nog zeer veel invloed)!
  Gevolg ? Iedereen had wel een tante nonneke of een nonkel pastoor of pater in de familie , die in hun plaats aangifte deed !
  En die hielden daar vanzelfsprekend , een “kleine” commissie aan over !

Comments are closed.