jeugd-toekomstHet ziet er naar uit dat de nieuwe vorm van jeugdzorg via de gemeenten doorgaat. Of het een reorganisatie is, of een ordinaire bezuiniging is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk is het alle twee en ook nog een ramp in de maak.

 

Wat nu bij het Rijk € 27 miljard kost, mag onder de nieuwe leiding van de gemeenten 18 miljard kosten. Domme vraag of uw gezin na die 9 miljard besparing, ook € 1000 minder belasting hoeft te betalen, maar dat is niet eens  mijn hoofdpunt. Talloze ervaringsdeskundigen waarschuwen voor deze omslag naar de gemeenten. Niet alleen omdat er per gemeente ander beleid zal zijn en dus heeft u bij de ene gemeente meer kans op hulp/subsidie/begeleiding, dan bij de andere. Iedereen betaalt wel evenveel belasting. Maar ook omdat de meeste gemeenten nog lang niet weten wat er op hen af komt. Ondanks talloze dure advieskantoren en consultants, is er nog maar weinig geregeld of opgezet. Een ramp die er aan staat te komen.

Het allerergste vind ik dat ongeacht wat men vindt van jeugdzorg en het huidige failliet er van, dat men niet weet waar men met deze reorganisatie aan begint.

Een beetje bedrijf dat van plan is iets anders aan te pakken, bestudeert, checkt en als het dan besloten is, gaat men eerst testen en doet men een proef in zeg één gemeente. Als het dan niet werkt of er kinderziektes in zitten, hou je daar rekening mee bij de landelijke uitrol.En verklein je het risico op grote rampen en ellende.

Maar nee hoor, we gaan botweg 18 miljard per jaar anders uitgeven en zien wel wat er van terecht komt: na ons de zondvloed. En de parlementaire enquête kunnen we nu ook al vast invullen. Het is toch wel erg gemakkelijk andermans centen uit te geven.

Let wel, ik heb het hier nu niet over de rechtmatigheid en juistheid van de jeugdzorg, want daar is hier ook al veel over geschreven, nu alleen maar dat een stelselwijziging ter grootte van € 18 miljard per jaar, zonder veel te testen, in gang wordt gezet. Hoe onverantwoordelijk kun je zijn?

7 REACTIES

  1. Ja, interessante constatering. Er zal nog wel meer volgen. De gemeentes zullen de belasting wel gaan verhogen.

  2. Beste Overnight, sinds wanneer is de jeugd de verantwoordelijk van de overheid en niet de verantwoordelijkheid van de ouders?

  3. Ooit eens gelezen dat per persoon in NL ongeveer 680.000 FL aan belastingen worden geint in zijn leven. Vandaar dat de regering kinderbijslag geeft en mensen aanmaant meer kinderen te krijgen. Zie het als een investering. Dus de Titel; Jeugd zal ons een zorg zijn klopt niet, integendeel.

  4. @J.Klein [6]: Klopt, dat weet ik ook al jaren.. Ik reageerde op jouw vierde rijk en Hitlers droom. De NWo wil niet alleen de Joden aanpakken maar iedereen op deze aardkloot… snappie? 🙂

Comments are closed.