Larken Rose is een Amerikaanse anarchist/voluntarist. Hij heeft verschillendedont_vote boeken op zijn naam staan en ging 15 maanden de cel in als belastingweigeraar en aanhanger van het 861 argument. Rose is zeer actief op YouTube en ziet langzaam maar zeker bewustwording en kentering bij het grote publiek. 

Een van de krachtigste wapens die de overheid heeft, zijn goede bedoelingen en de morele overtuiging van de bevolking. Er moet gezorgd worden voor mensen, problemen moeten worden opgelost etc. Dit geloof in de overheid heeft de rol van religie overgenomen. De bevolking is in feite buitenspel gezet en mag als belastingmelkvee, klapvee (verkiezingen) en slachtvee (bij oorlogen) functioneren.

De politicus die het best kan liegen (zaken beloven), wint de verkiezingen. Het verkiezingsprogramma wordt nooit uitgevoerd – dat is ook niet de bedoeling, macht is het doel – en volgens Larken Rose heeft demonstreren hiertegen totaal geen zin. De machthebbers trekken zich er niets van aan en gaan vrij ongehinderd door met  hun persoonlijke rooftocht en vergroting van overheidsmacht. Zij zijn slechts gevoelig voor twee dingen: het weglopen van het (melk/slacht-)vee en een potentiële machtsovername.

Larken Rose begon zijn vrijheidsboodschap zo’n 15 jaar geleden en was toen een roepende in de woestijn. Inmiddels merkt hij dat er meer en meer mensen bewust worden en de rol van de overheid op zijn zachtst gezegd in twijfel trekken. Bewijs hiervoor ziet hij ook in het dumbing down van de overheidspropaganda. Het systeem doet geen moeite meer om het intelligentere deel van de bevolking te bereiken omdat men weet dat die al verloren zijn. De energie wordt alleen nog gestoken in botte-bijl boodschappen voor het controleerbare deel. Denk aan het nietszeggende ‘Hope and Change’ verhaal van Obama, het korte trompetgeschal rond Syrië (‘we moeten wat doen’) en het bizarre avontuur van het uitschakelen van Osama Bin Laden met gaten zo groot als Photoshop galerijen.

Meer info over Larken Rose is te vinden in deze twee uitstekende interviews op Red Ice Radio met hem: The Government Con en Violence of the State.

4 REACTIES

 1. @Philosoof G&R Eigenwijs [1]: Lees The most dangerous superstion maar eens. Larken Rose maakt in dat boek meer dan duidelijk dat “overheid legitimeert” wat voor elk mens afzonderlijk moreel verwerpelijk is. Juist vanwege dat bijgeloof dat “autoriteit rechtvaardigt”.
  It takes good people to do evil things. Helaas bulkt de geschiedenis van de voorbeelden.

 2. @Harrie Custers [3]:
  Inderdaad, er is oorzaak en gevolg:
  De werkelijkheid IS.
  Onder andere wonen op deze aarde bijna 8 miljard mensen. Ieder individu is “anders”, en en ieder individu heeft (pietsie) invloed op die werkelijkheid.
  Als dan veel individuen in dat bijgeloof gaan geloven, heeft dat invloed op de samenleving en op die individuen die daar gebruik van maken en de macht over anderen gaan gebruiken.

  Larken Rose besteedt veel energie en tijd om dat bijgeloof duidelijk te maken en het daardoor af te breken.
  Hij verdient daarvoor alle mogelijke steun.

Comments are closed.