Mali_MissieIn het stukje:”We worden geregeerd door idioten” gaven we al aan hoe waanzinnig een dergelijke gevaarlijke en dure missie is voor een land dat in een crisis verkeert. En een crisis met slechte vooruitzichten. Bovendien vernemen we nu dat er weer extra geld naar de EU moet, en dat er ook weer  VN-militairen in Mali gedood zijn.

 

Waar is het verstand? Hoe komt het dat iedereen waar ik mee spreek het met bovenstaande eens is, maar dat het er op lijkt dat een stelletje Haagse politici dit project toch schijnen door te duwen?
Dat zullen we wel vlug definitief vernemen. En dan gaat het weer door. Tot meerdere eer en glorie van die Haagse politici die (NOS:) er HUN REPUTATIE MEE OPPEPPEN!

Zijn er nog wegen om dit tegen te houden? Hoe kan gezond verstand in dit land zegevieren?

Kan iemand uitrekenen hoeveel procent van de inkomstenbelasting dit Mali-festijn kost? En zou dan een actie zinvol zijn om te promoten dat iedereen dat % van zijn IB-aanslag aftrekt omdat hij/zij er niet medeverantwoordelijk voor wil/kan zijn?

Of weet je een betere actie?? Of moeten we eerst Zwarte Piet redden?

8 REACTIES

 1. “Niet doen”, gezien de ervaringen uit het verleden.
  Wij hebben niet de materialen daar voor om zo’n missie
  uit te voeren.

 2. Nederlanders die door een kinderfeest gezien worden als top rasisten hebben daar helemaal niks meer te zoeken. Ze zoeken t maar uit.

 3. De UN blijkt inmiddels een instrument te zijn om te chanteren en te onderdrukken.
  Ik vind dat we niet meer aan UN missies moeten meewerken, dus ook niet in Mali! Voor je het weet worden er weer militairen voor iets aangeklaagd, uitsluitend om geld van ons land los te krijgen.

  Nederland is geen pinautomaat, ook niet voor de UN. En als Rutte zijn imago wil opvijzelen zou hij eens moeten gaan regeren en niet anderen daarvoor misbruiken.

 4. De oorlog die gevoerd wordt in Mali is zuiver om haar grondstoffen. MAli is erg rijk aan;
  ◾Goud
  ◾Koper
  ◾ Diamanten
  ◾Olie
  ◾Uranium
  ◾Lithium
  Frankrijk (Areva) zit er omdat er veel uranium te halen valt en beschermen daardoor hun activeteiten. Hun doel is dat de touaregs niet teveel naar het zuiden en oosten komen.
  Nederland zit er omdat Shell- Vitol en Helios er aanwezig zijn en dus haar exploitatie beschermen. De interventie gaat samen met de ECOWAS (de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten), dat zou genoeg moeten zeggen.

 5. @HoerenSloep [5]: Ze kopen grond op om te exploiteren.. ze maken er geen bouwgrond van om te kunnen wonen. Meer naar het zuiden van de Rivier Niger hebben ze ontzettend veel water gevonden en daar schijnt de grond erg vruchtbaar te zijn. Daar springen de chinezen in, om daar iets mee te doen wat vele europese investeringsbedrijven een doorn in het oog is maar ook voor de plaatselijke bevolking.

 6. Met deze actie probeert politiek Den Haag weer in een goed blaadje te komen bij Amerika en Obama ten koste van mensenlevens van onze soldaten die ergens worden heengestuurd wat in geen enkel belang is voor Nederland en waar wij ook het materiaal niet voor hebben dankzij de bezuinigingen op defensie. Ze worden straks daarheen gestuurd bij wijze van spreken met een klapperpistooltje en wat vuurwerkbommen. Het Nederlandse leger het lachertje van de Nato!!! Je zult er maar heen gestuurd worden. Onze militairen moesten massaal en eensgezind weigeren voor deze zelfmoord-missie!!!

  ric ardo [8] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.