dinsdag, 22 oktober 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

“Nederland wordt geregeerd door idioten”

Apen_3_regeringAan deze uitspraak van Wladimir moest ik weer denken toen ik vandaag de toestand in dit Nederland zat te overwegen:    ——-Nederland is een land dat tot over de oren in een crisis zit. Een crisis die nog niet is afgelopen en die gezien de toestand in de wereld nog wel eens veel erger kan worden.

 

De overheid, de regeerders, proberen het volk te sussen en te vertellen dat ze “voelen” dat het wel beter zal gaan. Ondertussen geven ze per dag tientallen miljoenen euro’s MEER uit dan ze ontvangen.
De staatsschuld groeit constant en over een paar jaar is Nederland zelfs het slechtste jongetje uit de EU-klas

In die toestand van geldgebrek, grote werkloosheid, waar dagelijks bedrijven failliet gaan, waar geen geld is om incontinente ouderen uit hun strontluier te helpen, doet de regering of er niets aan de hand is. Waar steeds meer mensen naar de voedselbank moeten; die nu niet eens aan de behoeften kunnen voldoen!

Maar toch:
–Voor bijna 5 miljard worden oorlogsvliegtuigen gekocht.
–Een andere 5 miljard belastinggeld gaat naar ontwikkelingshulp waarbij we grote vraagtekens kunnen zetten. Uit verslagen over vroegere resultaten leren we dat die teleurstellend zijn. En dat terwijl  het helemaal geen taak is van de overheid om belastinggeld daaraan te besteden.
En nog daarboven reageert de overheid helemaal niet als ze voorstellen van de burgers (de Vrijspreker) voor de oplossing krijgen aangeboden

–En nu blijken ze vergevorderde plannen te hebben om een sterke militaire missie  (400 personen met alle verzorgingen en beschermingen?) naar Mali te sturen. Vanmiddag bleek uit gesprek met Jaap De Hoop Scheffer, oud secretaris-generaal voor de NAVO, dat een vroegere 11 jaar durende missie naar Afghanistan een tegenvallend resultaat had. Zoveel is er door de missie niet veranderd. Wel heeft het 25 dode militairen gekost.(En hoeveel gewonden, verminkten, gestoorden?)

De Dagelijkse Standaard geeft vandaag een beetje inzicht in welk wespennest de missie in Mali terecht gaat komen:  tinyurl.com

En waarom nu zo”n missie? Bij NOS : Om de reputatie van Nederland op te vijzelen !!
Reputatie is wat ANDEREN over je denken!
En daarvoor laten ze die oude mensen in hun stront liggen! En als je niet gehoorzaamt, sturen ze mensen met pistolen!

 Wordt het niet tijd om in een rationele beschaafde samenleving te wonen? En allereerst te zorgen dat er rust en orde en welvaart in eigen land komt?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Belastingen, Economie, Ontwikkelingshulp, Overheid, Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. @DonBasco schreef op : 1

  U vergeet nog te vermelden, het oeverloze over de balk smijten van belastinggeld voor windmolens die never nooit op iets anders draaien dan subsidie!

 2. rob schreef op : 2

  Ik ben er moedeloos van geworden. Ik heb me derhalve zoveel mogelijk gedistanciëerd van de politiek en ben bezig mijn belangen buiten banken en overheden om veilig te stellen. Noem het maar terugtrekken in mezelf.
  Behalve op een forum als dit geef ik nergens meer een reactie, geef ik de overheid geen inzicht meer in mijn gedachten; laat ze maar gissen. Ze niet niet voor niets zo bang voor een Lone Wolf, toch?

  Zé [3] reageerde op deze reactie.
  Janneman [20] reageerde op deze reactie.

 3. schreef op : 3

  @rob [2]: Klopt rob, het enige wat wellicht nog enig soelaas kan bieden is te staken en niet langer mee te doen aan de waanzin.
  Het stopzetten van de motor, want wij houden het uiteindelijk allemaal zelf in stand, simpelweg door mee te blijven doen, als dat nou eens wat meer mensen gingen beseffen en terug gingen staan in hun eigen macht, i.p.v. die in handen te leggen van een meer dan corrupte en zieke ‘overheid’.

  Vrede,
  Zé.

  Hub Jongen [30] reageerde op deze reactie.

 4. ric ardo schreef op : 4

  De overheid is chronisch ziek, kankercellen spreiden zich uit in de hele regeringskliek. Bestraling zal niet meer helpen. Wat rest ons??

 5. schreef op : 11

  @Leo Bijl [7]:
  Nederland is reeds onder invloed van een kartel en is reeds een republiek waar de onderwereld bepaalt wat er gebeurt onder de noemer van een monarchie. De onderwereld is verworden tot de bovenwereld en Nederland is een maffia staat geworden.
  Onze Rechtsstaat is terug gebracht naar ambtelijk dictatuur. Na reorganisatie van het O.M. is de autonome beslissing bevoegdheid van 550 officieren terug gebracht naar slechts 5 personen t.w. De minister van Justitie en het college van procureur Generaal.Misschien is het zelfs terug te brengen naar 2 personen en wel S.G. (Demmink) en Minister van Justitie (beide zijn chantabel) Formeel staat daar mevr. van Amsberg nog boven,doch deze mag slechts de schijn wekken, daar ook dit zogenaamde koningshuis bij gedoogsteun van de maffia bestaat, tot zij niet meer nodig zijn. Dank U. Om die reden is het mogelijk dat de Rechtsstaat volledig in handen kan/kon vallen van een criminele organisatie zoals duidelijk wordt in DEEL I :

  Voor de rest zie de links onder bericht 9

 6. schreef op : 12

  Nederland wordt aldus niet geregeerd door idioten of psychopaten, dta is de schijn die men op wilt houden.
  Nederland wordt geregeerd door de maffia.
  Wellicht maakt die kennis het een en ander duidelijker.
  En de maffia gaat over lijken.

  Vrede,
  Zé.

 7. Zwaardstrijder schreef op : 13

  @Zé [10]:

  U heeft goed inzicht betreft de situatie waar wij ons in bevinden..
  wat voegt het toe als u mij de vraag stelt hoe ver ik hier in sta
  Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid, en met uw inzicht is mijn vraag;
  Hoe staat u hierin?
  vrgr John

  Zé [16] reageerde op deze reactie.

 8. Leo Bijl schreef op : 14

  Mafia valt ook onder idioot en psychopaat, om daaraan deel te nemen moet een mens immers zichzelf belangrijker vinden dan anderen en maling hebben aan wat hij veroorzaakt!

  Zé [15] reageerde op deze reactie.

 9. schreef op : 15

  @Leo Bijl [14]: Je hebt natuurlijk gelijk Leo, bedankt voor de correctie!

  Zé.

 10. schreef op : 16

  @Zwaardstrijder [13]: Ik stelde de vraag John, daar het op fora gebruikelijk schijnt te zijn om zomaar info neer te plempen zonder daar zelf enige ervaring mee te hebben.
  En als antwoord op jouw retorische vraag, ik ben een vrij mens.
  Daar heb ik verder noch de goedkeuring, noch de afkeuring van enig ander voor nodig.
  Ik bepaal dat zelf wel, snappie?
  Mvg.

  Zé.

  Zwaardstrijder [17] reageerde op deze reactie.

 11. Zwaardstrijder schreef op : 17

  @Zé [16]:

  Mooi, elkaar in-for-meren en ont-moeten anders dan via dit medium kan mooier,,juist door elkaar te treffen, daar eye to eye contacten wel prettiger en menselijker zijn
  Dus voor die-genen ikclaimmijnnaam.nl
  m.vr.gr,
  John

 12. Richard11 schreef op : 18

  Deze regering doet het juist uitstekend voor hun en onze eigenaren. Dat dat niet in ons belang is is onze eigen schuld hadden we maar niet op ze moeten stemmen. Hadden we maar op de klein nieuwe partijen moeten stemmen. Elk volk krijgt de leiders die het verdient.

 13. jhon schreef op : 19

  De overeenkomst tussen idioten en doden is dat beiden het niet beseffen !

  Jhon1

 14. Janneman schreef op : 20

  @rob [2]: Hier nog 1. Moet wel “vechten” binnen een huwelijk waar partner het allemaal niet zo somber ziet… Volgens mij een probleem waar meer mensen/mannen tegenaan lopen, maar dat terzijde. Moet bekennen dat ik inmiddels dermate verbitterd ben geraakt binnen onze maatschappij dat depressiviteit om de hoek ligt. Enig idee hoeveel de mens nog kan incasseren?

 15. Janneman schreef op : 21

  Wat mij steeds duidelijker word en veel zorgen baart is de uiterst passieve houding van ons, “het volk” in het onrecht dat op vele fronten wordt aangedaan. De balans tussen politieke macht en burgerlijke gehoorzaamheid is finaal doorgeslagen. Het is niet alleen de grote schare idioten en egocentrische graaiers op het pluche maar ook in de file staan er veel-te-veel. Onder de streep vraag ik mij af tegen welke kade het schip zich gaat keren.

  rob [26] reageerde op deze reactie.

 16. Leo Bijl schreef op : 22

  Nog veel meer, alhoewel het tij gekeerd moet worden, dat begint voor mij met in een ‘vermogende’ stemming te blijven. Ik redeneer altijd zodra ik mij ergens niet lekker (rot) over voel: helpt het? Zoniet dan heeft het geen zin jezelf te ‘straffen’ met je daar rot over te voelen. Inmiddels is dit een goede ‘gewoonte’ geworden, zit nooit langer dan een paar minuten in mineur die mijn dag verpest, zodoende kan ik kritisch, creatief, libertarisch blijven denken… En alleen zo willen mensen je boodschap nog wel eens oppikken… Mijn tip: word vrij van het idee (verwachting) dat je geliefde jou hierin gaat begrijpen, dat is je eigen ECHTE vrijheid… mijn partner hoef ik niet te veranderen, wel geef ik dagelijks aan waarmee ik akkoord ben en waarmee niet. Succes beste Rob!

  Zé [24] reageerde op deze reactie.

 17. schreef op : 24

  @Leo Bijl [22]: Klopt Leo, ik hanteer dat ook.
  Als het namelijk geen zin heeft, waarom zou ik boos, teleurgesteld of wanhopig etc. zijn?
  Het is namelijk een verlies van energie, die men wel beter kan gebruiken, niet dan?
  Wij als creërende wezens hebben namelijk altijd de mogelijkheid uit een bepaalde situatie te stappen, immers, 9 van de 10 keer zijn we er door ons eigen doen in terecht gekomen.
  Je bent namlijk verantwoordelijk voor je eigen leven, het is waar je vrijheid begint.

  Zé.

  Janneman [25] reageerde op deze reactie.

 18. Janneman schreef op : 25

  @Zé [24]: Was het maar zo simpel, verantwoordelijk voor je eigen leven. In essentie heb je gelijk, als humanist onderstreep ik deze grondgedachte. Praktijk is dat je steeds vaker moet anticiperen op andermans zotheid zonder daarin gekend te zijn. Met andere woorden, mijn vrije keuzes worden gecastreerd door krachten in de maatschappij waartegen ik juist wil kiezen. En de relatie met een levenspartner is niet veel anders ben ik bang al zou je kunnen stellen dat, naarmate de match beter is de castratie voorzichtiger zal plaatsvinden.

 19. rob schreef op : 26

  @Janneman [21]: Het probleem is dat de massa onwetend gehouden wordt of dat het ze niet interesseert.
  De massa klaagt wel maar over de verkeerden; politici hebben ze zo geïndoctrineerd dat iedereen die meer verdient dan het minimum loon al als graaier wordt weg gezet en dat die best geplukt mag worden.
  De hoogte van hun eigen inkomsten verdedigen ze door te roepen dat ze onze belangen behartigen; ooit een grotere leugen gehoord?

  Janneman [27] reageerde op deze reactie.

 20. Janneman schreef op : 27

  @rob [26]: De grootste leugen ligt besloten in het woord “oprecht”. Onze politici zijn niet oprecht, terwijl de positionering er een is van dienend aan het volk. Daar sluit ik ook aan bij je opmerking over de onwetende massa.

  Zé [28] reageerde op deze reactie.

 21. schreef op : 28

  @Janneman [27]: Nee, natuurlijk zijn ze niet oprecht, ze maken immers deel uit van een totaal ziek en corrupt systeem.
  Het zijn geen wijze mensen, we zouden er immers een stuk beter voorstaan, if so.
  De Macht heeft juist domme mensen nodig, die niet zelf kunnen denken, en hun hart absoluut niet op de juiste plek hebben.
  Vandaar dat ze het alleen maar doen voor het geld, want zouden ze dit werk ook doen als ze er niet riant voor betaald werden?
  Ik denk van niet.
  En zo zit het van hoog tot laag.
  En de één dekt weer de ander.
  Vandaar staken, niet stemmen, dat moge onderhand toch wel duidelijk zijn, want mocht er met hersens aan de macht komen dan duurt dat nimmer lang.
  Daar weet Pim Fortuyn immers alles van, en zo zijn er wel meer voorbeelden.
  En inderdaad is de massa onwetend, maar is aan het ontwaken, geef het de tijd, en zorg ondertussen goed voor jezelf en de mensen om je heen.

  Zé.

 22. Qvic schreef op : 29

  De grote massa wil het niet weten, ook al leg je onmogelijke ontkenningsfeiten hun voor de voeten. Dan nog verklaren ze jou tot randdebiel en dat je niet spoort. Deze confrontaties ga ik helemaal niet meer aan, met deze struisvogel politiek van hun, ben ik helemaal klaar mee. Mij aansluiten bij zogenaamde gelijk denkende heeft ook geen zin, want dat is ook kommer en kwel. De westerse mensheid is teveel aan het hollywood/bollywood cultuur gewend, waar alles blinkt en alles in overvloed aanwezig is. Daar past geen beeld bij van de werkelijkheid. Daarom (willen) ze het waarschijnlijk niet zien en lopen daarom maar al te graag achter de sjarlatans aan die ons gouden bergen beloven in het vooruit zicht en elke boodschapper die het echte verhaal verteld, wordt onder de mat geschoven om dat hij/zij hun ideale (droom)wereldje verstoord. We mogen elke 4 jaar nieuwe marionetten in Den Haag kiezen, maar vergeten telkens dat de beslissende besluiten achter de gordijnen steeds de zelfde groep blijft.