Apen_3_regeringAan deze uitspraak van Wladimir moest ik weer denken toen ik vandaag de toestand in dit Nederland zat te overwegen:    ——-Nederland is een land dat tot over de oren in een crisis zit. Een crisis die nog niet is afgelopen en die gezien de toestand in de wereld nog wel eens veel erger kan worden.

 

De overheid, de regeerders, proberen het volk te sussen en te vertellen dat ze “voelen” dat het wel beter zal gaan. Ondertussen geven ze per dag tientallen miljoenen euro’s MEER uit dan ze ontvangen.
De staatsschuld groeit constant en over een paar jaar is Nederland zelfs het slechtste jongetje uit de EU-klas

In die toestand van geldgebrek, grote werkloosheid, waar dagelijks bedrijven failliet gaan, waar geen geld is om incontinente ouderen uit hun strontluier te helpen, doet de regering of er niets aan de hand is. Waar steeds meer mensen naar de voedselbank moeten; die nu niet eens aan de behoeften kunnen voldoen!

Maar toch:
–Voor bijna 5 miljard worden oorlogsvliegtuigen gekocht.
–Een andere 5 miljard belastinggeld gaat naar ontwikkelingshulp waarbij we grote vraagtekens kunnen zetten. Uit verslagen over vroegere resultaten leren we dat die teleurstellend zijn. En dat terwijl  het helemaal geen taak is van de overheid om belastinggeld daaraan te besteden.
En nog daarboven reageert de overheid helemaal niet als ze voorstellen van de burgers (de Vrijspreker) voor de oplossing krijgen aangeboden

–En nu blijken ze vergevorderde plannen te hebben om een sterke militaire missie  (400 personen met alle verzorgingen en beschermingen?) naar Mali te sturen. Vanmiddag bleek uit gesprek met Jaap De Hoop Scheffer, oud secretaris-generaal voor de NAVO, dat een vroegere 11 jaar durende missie naar Afghanistan een tegenvallend resultaat had. Zoveel is er door de missie niet veranderd. Wel heeft het 25 dode militairen gekost.(En hoeveel gewonden, verminkten, gestoorden?)

De Dagelijkse Standaard geeft vandaag een beetje inzicht in welk wespennest de missie in Mali terecht gaat komen:  http://tinyurl.com/kusbmsp

En waarom nu zo”n missie? Bij NOS : Om de reputatie van Nederland op te vijzelen !!
Reputatie is wat ANDEREN over je denken!
En daarvoor laten ze die oude mensen in hun stront liggen! En als je niet gehoorzaamt, sturen ze mensen met pistolen!

 Wordt het niet tijd om in een rationele beschaafde samenleving te wonen? En allereerst te zorgen dat er rust en orde en welvaart in eigen land komt?

39 REACTIES

 1. U vergeet nog te vermelden, het oeverloze over de balk smijten van belastinggeld voor windmolens die never nooit op iets anders draaien dan subsidie!

 2. Ik ben er moedeloos van geworden. Ik heb me derhalve zoveel mogelijk gedistanciëerd van de politiek en ben bezig mijn belangen buiten banken en overheden om veilig te stellen. Noem het maar terugtrekken in mezelf.
  Behalve op een forum als dit geef ik nergens meer een reactie, geef ik de overheid geen inzicht meer in mijn gedachten; laat ze maar gissen. Ze niet niet voor niets zo bang voor een Lone Wolf, toch?

  Zé [3] reageerde op deze reactie.
  Janneman [20] reageerde op deze reactie.

 3. @rob [2]: Klopt rob, het enige wat wellicht nog enig soelaas kan bieden is te staken en niet langer mee te doen aan de waanzin.
  Het stopzetten van de motor, want wij houden het uiteindelijk allemaal zelf in stand, simpelweg door mee te blijven doen, als dat nou eens wat meer mensen gingen beseffen en terug gingen staan in hun eigen macht, i.p.v. die in handen te leggen van een meer dan corrupte en zieke ‘overheid’.

  Vrede,
  Zé.

  Hub Jongen [30] reageerde op deze reactie.

 4. De overheid is chronisch ziek, kankercellen spreiden zich uit in de hele regeringskliek. Bestraling zal niet meer helpen. Wat rest ons??

 5. @Leo Bijl [7]:
  Nederland is reeds onder invloed van een kartel en is reeds een republiek waar de onderwereld bepaalt wat er gebeurt onder de noemer van een monarchie. De onderwereld is verworden tot de bovenwereld en Nederland is een maffia staat geworden.
  Onze Rechtsstaat is terug gebracht naar ambtelijk dictatuur. Na reorganisatie van het O.M. is de autonome beslissing bevoegdheid van 550 officieren terug gebracht naar slechts 5 personen t.w. De minister van Justitie en het college van procureur Generaal.Misschien is het zelfs terug te brengen naar 2 personen en wel S.G. (Demmink) en Minister van Justitie (beide zijn chantabel) Formeel staat daar mevr. van Amsberg nog boven,doch deze mag slechts de schijn wekken, daar ook dit zogenaamde koningshuis bij gedoogsteun van de maffia bestaat, tot zij niet meer nodig zijn. Dank U. Om die reden is het mogelijk dat de Rechtsstaat volledig in handen kan/kon vallen van een criminele organisatie zoals duidelijk wordt in DEEL I :

  Voor de rest zie de links onder bericht 9

 6. Nederland wordt aldus niet geregeerd door idioten of psychopaten, dta is de schijn die men op wilt houden.
  Nederland wordt geregeerd door de maffia.
  Wellicht maakt die kennis het een en ander duidelijker.
  En de maffia gaat over lijken.

  Vrede,
  Zé.

 7. @Zé [10]:

  U heeft goed inzicht betreft de situatie waar wij ons in bevinden..
  wat voegt het toe als u mij de vraag stelt hoe ver ik hier in sta
  Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid, en met uw inzicht is mijn vraag;
  Hoe staat u hierin?
  vrgr John

  Zé [16] reageerde op deze reactie.

 8. @Zwaardstrijder [13]: Ik stelde de vraag John, daar het op fora gebruikelijk schijnt te zijn om zomaar info neer te plempen zonder daar zelf enige ervaring mee te hebben.
  En als antwoord op jouw retorische vraag, ik ben een vrij mens.
  Daar heb ik verder noch de goedkeuring, noch de afkeuring van enig ander voor nodig.
  Ik bepaal dat zelf wel, snappie?
  Mvg.

  Zé.

  Zwaardstrijder [17] reageerde op deze reactie.

 9. @Zé [16]:

  Mooi, elkaar in-for-meren en ont-moeten anders dan via dit medium kan mooier,,juist door elkaar te treffen, daar eye to eye contacten wel prettiger en menselijker zijn
  Dus voor die-genen ikclaimmijnnaam.nl
  m.vr.gr,
  John

 10. Deze regering doet het juist uitstekend voor hun en onze eigenaren. Dat dat niet in ons belang is is onze eigen schuld hadden we maar niet op ze moeten stemmen. Hadden we maar op de klein nieuwe partijen moeten stemmen. Elk volk krijgt de leiders die het verdient.

 11. De overeenkomst tussen idioten en doden is dat beiden het niet beseffen !

  Jhon1

 12. @rob [2]: Hier nog 1. Moet wel “vechten” binnen een huwelijk waar partner het allemaal niet zo somber ziet… Volgens mij een probleem waar meer mensen/mannen tegenaan lopen, maar dat terzijde. Moet bekennen dat ik inmiddels dermate verbitterd ben geraakt binnen onze maatschappij dat depressiviteit om de hoek ligt. Enig idee hoeveel de mens nog kan incasseren?

  • Nog veel meer, alhoewel het tij gekeerd moet worden, dat begint voor mij met in een ‘vermogende’ stemming te blijven. Ik redeneer altijd zodra ik mij ergens niet lekker (rot) over voel: helpt het? Zoniet dan heeft het geen zin jezelf te ‘straffen’ met je daar rot over te voelen. Inmiddels is dit een goede ‘gewoonte’ geworden, zit nooit langer dan een paar minuten in mineur die mijn dag verpest, zodoende kan ik kritisch, creatief, libertarisch blijven denken… En alleen zo willen mensen je boodschap nog wel eens oppikken… Mijn tip: word vrij van het idee (verwachting) dat je geliefde jou hierin gaat begrijpen, dat is je eigen ECHTE vrijheid… mijn partner hoef ik niet te veranderen, wel geef ik dagelijks aan waarmee ik akkoord ben en waarmee niet. Succes beste Rob!

   Zé [24] reageerde op deze reactie.

 13. Wat mij steeds duidelijker word en veel zorgen baart is de uiterst passieve houding van ons, “het volk” in het onrecht dat op vele fronten wordt aangedaan. De balans tussen politieke macht en burgerlijke gehoorzaamheid is finaal doorgeslagen. Het is niet alleen de grote schare idioten en egocentrische graaiers op het pluche maar ook in de file staan er veel-te-veel. Onder de streep vraag ik mij af tegen welke kade het schip zich gaat keren.

  rob [26] reageerde op deze reactie.

 14. @Leo Bijl [22]: Klopt Leo, ik hanteer dat ook.
  Als het namelijk geen zin heeft, waarom zou ik boos, teleurgesteld of wanhopig etc. zijn?
  Het is namelijk een verlies van energie, die men wel beter kan gebruiken, niet dan?
  Wij als creërende wezens hebben namelijk altijd de mogelijkheid uit een bepaalde situatie te stappen, immers, 9 van de 10 keer zijn we er door ons eigen doen in terecht gekomen.
  Je bent namlijk verantwoordelijk voor je eigen leven, het is waar je vrijheid begint.

  Zé.

  Janneman [25] reageerde op deze reactie.

 15. @Zé [24]: Was het maar zo simpel, verantwoordelijk voor je eigen leven. In essentie heb je gelijk, als humanist onderstreep ik deze grondgedachte. Praktijk is dat je steeds vaker moet anticiperen op andermans zotheid zonder daarin gekend te zijn. Met andere woorden, mijn vrije keuzes worden gecastreerd door krachten in de maatschappij waartegen ik juist wil kiezen. En de relatie met een levenspartner is niet veel anders ben ik bang al zou je kunnen stellen dat, naarmate de match beter is de castratie voorzichtiger zal plaatsvinden.

 16. @Janneman [21]: Het probleem is dat de massa onwetend gehouden wordt of dat het ze niet interesseert.
  De massa klaagt wel maar over de verkeerden; politici hebben ze zo geïndoctrineerd dat iedereen die meer verdient dan het minimum loon al als graaier wordt weg gezet en dat die best geplukt mag worden.
  De hoogte van hun eigen inkomsten verdedigen ze door te roepen dat ze onze belangen behartigen; ooit een grotere leugen gehoord?

  Janneman [27] reageerde op deze reactie.

  • @Janneman [27]: Nee, natuurlijk zijn ze niet oprecht, ze maken immers deel uit van een totaal ziek en corrupt systeem.
   Het zijn geen wijze mensen, we zouden er immers een stuk beter voorstaan, if so.
   De Macht heeft juist domme mensen nodig, die niet zelf kunnen denken, en hun hart absoluut niet op de juiste plek hebben.
   Vandaar dat ze het alleen maar doen voor het geld, want zouden ze dit werk ook doen als ze er niet riant voor betaald werden?
   Ik denk van niet.
   En zo zit het van hoog tot laag.
   En de één dekt weer de ander.
   Vandaar staken, niet stemmen, dat moge onderhand toch wel duidelijk zijn, want mocht er met hersens aan de macht komen dan duurt dat nimmer lang.
   Daar weet Pim Fortuyn immers alles van, en zo zijn er wel meer voorbeelden.
   En inderdaad is de massa onwetend, maar is aan het ontwaken, geef het de tijd, en zorg ondertussen goed voor jezelf en de mensen om je heen.

   Zé.

 17. De grote massa wil het niet weten, ook al leg je onmogelijke ontkenningsfeiten hun voor de voeten. Dan nog verklaren ze jou tot randdebiel en dat je niet spoort. Deze confrontaties ga ik helemaal niet meer aan, met deze struisvogel politiek van hun, ben ik helemaal klaar mee. Mij aansluiten bij zogenaamde gelijk denkende heeft ook geen zin, want dat is ook kommer en kwel. De westerse mensheid is teveel aan het hollywood/bollywood cultuur gewend, waar alles blinkt en alles in overvloed aanwezig is. Daar past geen beeld bij van de werkelijkheid. Daarom (willen) ze het waarschijnlijk niet zien en lopen daarom maar al te graag achter de sjarlatans aan die ons gouden bergen beloven in het vooruit zicht en elke boodschapper die het echte verhaal verteld, wordt onder de mat geschoven om dat hij/zij hun ideale (droom)wereldje verstoord. We mogen elke 4 jaar nieuwe marionetten in Den Haag kiezen, maar vergeten telkens dat de beslissende besluiten achter de gordijnen steeds de zelfde groep blijft.

  • @Hub Jongen [30]: Dag Hub,

   Ik geef al een poosje input via mijn reacties, vanuit mijn eigen ervaringen.
   Maar het is eenvoudiger dan menigeen vermoedt.
   1) Verbouw je eigen voedsel.
   2) Zorg dat je met zo weinig mogelijk geld rond kunt komen, want met hoe minder je tevreden kunt zijn, des te rijker je bent.
   3)Werk volgens het principe tijd voor tijd. We hebben immers allemaal 24 uur tijd per dag. Deel elkanders talenten.
   4) Wat wij werkelijk echt nodig hebben is een goed dak, goed eten, en schoon water, de rest is niet nodig om een gezond leven te hebben.
   5) Stop met belasting te betalen door ervoor te zorgen dat je met weinig rond kunt komen.
   Want vrijheid begint met verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven zonder enig ander daar mee te benadelen.
   Ik leef zo al meer dan 20 jaar en voel mezelf er prima bij.
   Het is een kwestie van bewust zijn, te stoppen nog langer deze waanzin in stand te houden, want elke keer dat men bij de super in de rij staat, weer te dure brandstof bij de tankstations van een criminele monarchie te kopen, je spaarcenten bij criminele banken onder te brengen etc.
   Stop het!
   Ga je eigen leven leiden, nu het nog geen lijden is, wake up!

   Vrede,
   Zé.
   P.S. en flikker die kut tv de deur uit.

   Hub Jongen [33] reageerde op deze reactie.
   ric ardo [35] reageerde op deze reactie.

 18. @Zé [31]:
  @Zé [32]:

  Goed advies Zé, maar dat kan niet iedereen.
  Als jein de stad op flat zit, en je werk in de buurt, kun je nit je eigen voedsel verbouwen. Zelfs niet met zo’n aquacultuur.
  Ook andere omstandigheden zoals kinderen, scholen, (zieke) ouders, handicaps, enz. En toch klopt het dat iedereen wel WAT kan doen. En als we dat op de een of andere manier zouden kunnen coördineren zodat het elkaar versterkt, dan krijgen we een enorme kracht.

  • @Hub Jongen [30]: Dag Hub,

   Mijn grootouders zeiden mij altijd; ‘Waar een wil is, is een weg’, en die konden het weten na twee oorlogen meegemaakt te hebben.
   Als men niet tevreden is met de huidige situatie waar men in leeft, is de beste mogelijkheid daar uit te komen die situatie te veranderen.
   Ik besef ter dege dat dat niet altijd eenvoudig is, maar ja, met niets doen veranderd er ook niets.
   Ik deel niet de mening dat wij eerst moeten regelen dat met zijn allen tegelijk te doen, het is een mooi idee, maar ik zie het niet gebeuren.
   Ik ben wel van mening dat je zelf de verandering teweeg kunt brengen en op die manier gelijkgestemden daarmee te inspireren.
   Hoe? Wie? Ja, wie is John Galt….?
   Ik denk dat men dat zelf is.
   Ik was destijds niet tevreden met mijn situatie, dus ben ik op zoek gegaan naar een andere situatie die beter overeenkwam met mijn idealen.
   Ik was niet vermogend, integendeel, maar heb vastgehouden aan mijn plannen.
   Ik ben van mening dat dit voor iedereen mogelijk is.
   Sinds ik weg ben uit Vernederland, heb ik het er alleen maar slechter op zien worden, het lijkt mij dat dit voor iedereen zichtbaar is.
   Dus waarom daar in mee blijven gaan?
   Als er enig licht aan de horizon scheen, kon ik dat nog wel bevatten, maar dat is dus niet zo.
   Waar wacht iedereen toch op?
   Dat de (r)overheid het wel gaat regelen? Forget it! Men zal het deze keer zelf moeten doen.
   Een betere wereld begint bij jezelf.

   Fijne dag,
   Zé,

 19. @ric ardo [35]: Dat de rollercoaster in Nl. met duizelingwekkende vaart alleen nog maar naar beneden dendert lijkt mij zelfs voor een blinde zichtbaar.
  In Nederland is grond én te duur en vaak vergiftigd.
  In b.v. Frankrijk kost een Ha. landbouwgrond ca. 3-4000 euro, bosgrond ca. 1€/m² Als je de grond onderbrengt in een stichting betaal je er geen belasting meer over, immers een stichting heeft geen winstoogmerk. Jouw winst is dat je je eigen eten en fruit kunt verbouwen, zodat je dat dan niet meer hoeft te kopen en er dus ook geen btw over hoeft te betalen.
  Je besteeds dan je tijd direct aan één van de drie belangrijkste levensbehoeftes, en je hoeft dan dus minder te werken voor een ander, en dus minder af te dragen.
  Als je met je jaarinkomsten onder het plafond van een éénverdiener blijft, hoef je niets meer af te dragen.
  Men laat ons doen geloven dat er twee fiscale rechtsvormen zijn; 1) in loon9slaven) dienst, 2) eigen zaak.( OOk slavenarbeid).
  Men zwijgt over de 3e mogelijkheid, namelijk een rechtspersoon die in zijn eigen levensonderhoud voorziet. Je kunt dan vijstelling van overleg van boekhouding aanvragen, en die krijg je ook, en je mag alle beroepen uitoefenen behalve de zogenaamde beschermende beroepen, zoals chirurg, hoofdinstallateur etc.
  Ik leefde vroeger zo in Nl, en nu alweer een tijdje in Fr.
  Dit werd mij destijds geadviseerd door een voormalig medewerker van binnenlandse zaken en de belastingsdienst.
  Zorg dat je zo weinig mogelijk kosten maakt, zodat je immerkunt aantonen met weinig geld rond te kunnen komen.
  Uiteindelijk is het hele geldsysteem er op gebaseerd jou uit te wringen en failliet te laten gaan.
  Lijkt mij beter om dan vanuit je eigen bewustzijn zo te gaan leven, dan ben je er alvast aan gewend als de boel werkelijk ineenstort.
  Crisis is een kans, indien men hiervoor kiest vanuit bewustzijn en niet omdat men gedwongen wordt vanuit de noodzaak, want dan zijn de rapen al gaar.
  Bulgarije is ook een mogelijkheid om autonoom te kunnen leven, voor een paar duizend euro koop je daar een boerderij met grond, zelfs hele dorpen worden er aangeboden voor een prikkie.
  Er zijn mogelijkheden genoeg, als je maar wilt.

  Succes, Zé.

  ric ardo [37] reageerde op deze reactie.
  Janneman [38] reageerde op deze reactie.

 20. @Zé [36]: Ik woon zelf in Le Mans, de prijzen die jij aangeeft komt hier iig niet voor.. terwijl het een van de goedkooptse omgevingen zijn in FR. Vanaf 2001 woon ik in FR en ben voor een baan als inkoper een jaartje in NL geweest en ben weer gevlucht… niet dat het hier zo rooskleurig is maar ik voel en leef hier vrijer.

 21. @Janneman [38]: Nee Janneman, maar je bent vrij om zelf zo’n ontmoetingsplaats te creëren, immers, alles begint bij jeZelf…..

  Vrede,
  Zé.

Comments are closed.