overval3Opstelten wil graag dat mensen meer pinnen en minder met cash betalen. Hij vindt dat er  “onnodige hoeveelheid geld in winkels, cafés en tankstations” is.

Hij zal het liever op de banken hebben!.

 

De show daarvoor is:
Opstelten laat morgen zijn portemonnee achter in een kluis van de Nederlandse Vereniging van Banken. Het is de bedoeling dat de portemonnee daar blijft tot eind volgende week”.
“Minder contant geld moet het aantal overvallen beperken.

Het kan best zijn dat minder kasgeld voor winkels, cafés en tankstations een beveiliging is tegen dieven en rovers.

Behalve tegen de allergrootste rover!

NOS donderdag

16 REACTIES

 1. Hub, hier heb je de ECHTE reden!
  http://tinyurl.com/28se7nv
  Maar wat Opstelten en z’n onfrisse politieke vriendjes willen gaat niet, nl.het contante geld afschaffen.
  Als je bv. op een zonnige dag een terrasje pakt en onder het genot van een koud pilsje het volk aan je voorbij ziet trekken, dan betaal je dat pilsje toch met contact geld(+ de eventuele fooi), toch? Het is een gevoel, het is hetzelfde gevoel dat we hadden toen we de GULDEN nog in de kontzak hadden.

 2. “Minder contant geld moet het aantal overvallen beperken.”

  Ja, voor de winkels, ja. Maar wat dacht Opstelten van iemand gedwongen te laten pinnen onder dreiging van een pistool? Dacht die, dat alle boeven nu brave huisvaders werden onder het mom: “Tja, zo is er ook niks meer aan.”?

 3. als het ooit zover komt is de overheid niet eens instaat om inkomsten te genereren. Iedereen is immers blut. De overheid heeft dan alleen de ministers + 1e en 2e kamerleden op de loonlijst staan. Wie moet ons dan controleren?? Kijk nu al uit naar deze interessante ontwikkelingen.

 4. Tja, als Opstelten dát wil is het voor mij alleen extra reden om nóg minder te pinnen en meer contant te betalen. Die man had nog nooit een idee of plan dat meer in mijn belang was dan in dat van een de elite.

  Opstelten behartigt zoals van hem (en de rest van de politici) wordt verwacht exact wat de grote jongens willen om zo ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk macht en controle bij hun komt te liggen.

  Maar ja, als ze het onder de noemer “veiligheid” stoppen zullen de schaapjes het wel weer slikken.

 5. Er was eens een slimme aap die veranderde in een schaap.
  Mijn grote wens is dat hij wakker wordt en evolueert in een mens.

 6. De grap is dat de grootste rovers de banken zelf en de Overheid zijn. Je zou wel gek zijn om alles op de bank te zetten. Bij de eerstvolgende omvallende bank wordt je spaargeld geconfiskeerd door de ECB.
  Daar wachten we maar niet op!

 7. Vertel aub tegen iedereen en ik doe het pertinent bij winkels waar je alleen kan pinnen koop ik absoluut niets ,al hebben ze het brood al gesneden .
  Het budged bureau adviseert mensen neem een bedrag elke week in je portomonee en daar moet je het mee doen dat werkt dus . Werk tegen laat je geen oor aan naaien

 8. dudielijk dat de grootste dief graag overal de digitale vingers in heeft.

 9. Ik heb liever contant geld op zak, dan een betaalpas. 1) als ik mijn portemonnee kwijt raak op welke manier dan ook, dan ben ik alleen het geld in mijn portemonnee kwijt en niet mijn hele saldo van mijn rekening.(want bij blokkering van je bankpas, kun je er zelf ook niet meer bij je saldo) 2) als ik contant betaal ervaar ik hoe duur iets is, met een bankpas merk ik er niets van (totdat mijn saldo op is) 3) ik heb er geen behoefte aan om overheden en banken e.d. te laten weten wat ik waar, hoe laat, op welke datum, wat, en hoeveel ik van iets koop. 4) met de digitale betaal methodes (en klantenkaarten) kunnen google e.d. jou koop gedrag analyseren en jou gerichte advertenties toesturen, daar zit ook niet iedereen op te wachten. 5) Je kunt niet overal met je bankpas betalen, maar wel contant. Dus met contant betalen kun je overal (nog) terecht.

 10. De jeugd (pakweg onder de 25 jaar) vindt het doodnormaal om alles te pinnen. Ook kleine bedragen. Ik zie het overal om mij heen. Dat is waar Vieze Opa Ivo en zijn Gluurteam op uit zijn.

  Die ouderen (boven de 25) daar doen ze niet al te veel moeite meer voor. Het gaat om de lange termijn.

  Er zou een markt moeten komen voor BitCoin creditcards. Dat vinden Vieze Opa & Zijn Gluurteam vast niet fijn.

 11. Dit is meer een reactie van; Ze trekken de kluizen leeg… Natuurlijk ook een leuk middel om te kijken hoeveel zwartgeld er in omloop is.

 12. Opstelten is een enge en gevaarlijke man. Heeft maling aan privacy, steunt Demmink en nu dit weer. Bij de VVD zitten nog veel meer van dit soort enge types. NOOIT meer op die leugenaarspartij stemmen dus.

 13. Nou weer een goed reden om WEL contant geld mee te nemen. Het is heel verstandig om totaal tegenoverstelde te doen wat die Vuile @#!&&$ zegt. Dit soort mensen moeten ze opsluiten en de sleutel weggooien. VVD is een rot partij en ik hoop dat die zo snel mogelijk valt. Alles is beter dan VVD zelf PVV.

 14. Waarschuwing: Niet meewerken, ze zijn er alleen maar op uit om ons te inspecteren, ze willen weten waarin je je geld uitgeeft, ze willen dat als straks de banken omvallen al jullie geld weg is. Haal minstens al (niet de gelden van je vaste lasten) je geld van de bank, betaal alles contant, zodat er niets na te gaan is, vallen banken om, heb je nog steeds geld om je boodschappen te doen, ik heb al voorbereiding getroffen, mijn geld is niet thuis maar op een geheime plaats, dus!!!! houdt het niet in huis, voor overvallen enz. De overval van de regering is zeer ernstig!!!

Comments are closed.