zilver_slave_queen_base_zgwHet recht op wapens in de Verenigde Staten staat al decennia onder druk. Onlangs is bekend geworden dat tijdens een noodtoestand de burgerij ontwapend gaat worden. Waarvoor heb je anders wapens? Als de politie blijk geeft het geweldsmonopolie niet aan te kunnen. En de boel zo uit de hand laat lopen dat een noodtoestand wordt afgekondigd gaat de politie of andere ordetroepen als toegift op hun eigen onvermogen de burgers vervolgens ontwapenen? En delen van de grondwet buiten werking stellen? Die er juist op gericht zijn dat burgers zich tegen misdadigers en de staat kunnen verweren?

Niet alleen Nederland is gestoord…. link

http://www.youtube.com/watch?v=LavSGvONNxc

4 REACTIES

 1. Het is lange tijd geleden al gepland.
  Heeft volgens mij niks met onvermogen te maken.

  Waarom gebruiken ze de wapens niet voor het doel waarvoor ze ze hebben: vechten tegen de tirannen.
  Het is niet makkelijk om daarmee te beginnen.
  Je beseft je dan opeens dat je in oorlog bent met je eigen land.
  Dat is een te afschuwelijke gedachte om over te denken.
  En er zal bloed vloeien. Heel veel bloed.
  Niemand wil het eerste schot lossen. Zouden zijn kameraden hem volgen in de strijd?
  Sta je mooi voor aap als je denkt dat je hele regiment met jou uit de spreekwoordelijke loopgraven stormt, en je in werkelijkheid helemaal alleen, een zeker einde tegemoet rent.

 2. Ze kunnen denken wat ze willen maar die wapens gaan echt niet afgepakt worden. Ik denk dat het recht op wapenbezit oprecht 1 van de enige rechten is die Amerikanen zich gewoon niet af laten pakken.
  Dachten ze dat ze langs deur na deur konden gaan van tientallen miljoenen mensen, hun rechten en wapens afpakken zonder verzet? Dat ze het oprecht aandurven om een burgeroorlog met eigen burgers te ontketenen? Let wel, dit is geen oorlog tussen staten zoals de burgeroorlog tussen Noord en Zuid-VS, maar zou er een zijn van overheid vs. individuele burgers.
  Vergeet het maar. Het is alleen maar bangmakerij.

  Igor [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Logic [2]:
  Als de wapens en munitie die langer bij de walmart in de schappen liggen dan gaat het toch snel de verkeerde kant op, natuurlijk zijn er groepen goed voorbereid maar een groot deel van de amerikaanse bevolking heeft gewoon een eenvoudig pistooltje of shotgun met een zeer beperkt aantal kogels of shells.

  Staten lijken nog redelijk onafhankelijk maar ze hebben nog de financiële nog de militaire kracht om echt verzet te plegen tegen de federale roverheid.

  Trouwens ben je er wel eens geweest?
  of heb je op basis van wat je op tv ziet het idee dat een fors deel van de yanks een ondergrondse bunker hebben met voorraden en wapens waarmee ze een klein leger kunnen voorzien?

Comments are closed.