evil_bankerLegale roof is heel simpel. Je gaat voor de overheid werken want die kan elke plunder met een wet legaal maken. Vermogensrendementsheffing bijvoorbeeld. Of je lobbyt bij de overheid om een gunstige ‘regeling’. De meeste amateur dieven beginnen met subsidies, maar dat is zelfs voor het meest stomme stemvee nogal evident. Dus dan moet je aan je imago werken en veinzen dat het voor een goed doel is. Erg vermoeiend.

Professionele plunderaars werpen wat meer rookgordijnen op. Dit is wat je moet doen om ongemerkt jarenlang op grote schaal je zakken te kunnen vullen ten koste van mensen die wel productief zijn:

1) Richt een centrale bank op. Zogenaamd om mensen te beschermen. Hou de rente laag door veel geld bij te drukken. Geef dat geld als eerste uit voordat het minder waard wordt.

2) Zorg dat de overheid onder dwang kinderen schoolt. Dan weet je zeker dat ze te stom zijn om te begrijpen dat inflatie een vorm van diefstal is en dan wennen ze vast aan het idee dat ze zonder dwang niet zouden kunnen leven. Maak ze wijs dat jouw papiertjes sparen verstandig is.

3) Zorg dat de overheid het toelaat om fictieve rechtspersonen te creeeren met een beperkte aansprakelijkheid.

4) Richt ‘ Ponzi Bank NV’ op.

5) Zorg dat de overheid het begrip fraude uitholt, zodat als Jan Modaal 100 euro bij de Ponzi Bank brengt deze 9 keer (of meer) uitgeleend kan worden. Zodoende geef je Jan Modaal 3% rente over 100 euro en vang je 7% over 900 euro.

6) Die 900 euro die je zelf gecreeerd hebt (voor normale mensen betekent dit gevangenisstraf wegens valsemunterij) komt uiteindelijk weer in je bank terecht want de leningen worden gebruikt voor bijvoorbeeld de aanschaf van een auto. En de autoverkoper brengt dit geld weer bij jou. Herhaal stap 5 ad infinitum en begrijp opeens waar de uitdrukking ‘the best way to rob a bank is to own one’ vandaan komt.

7) Diversificeer een beetje en ga bijvoorbeeld het beheer doen van pensioenfondsen waar mensen verplicht door de overheid (vergeet niet je vriendjes uit de politiek af en toe aan een baantje te helpen) hun geld moeten stallen. Incasseer jaarlijks een dikke management fee en doe zoveel transacties dat de transactiekosten het rendement van opa en oma in rook doen opgaan. Accepteer geen aansprakelijkheid voor slechte rendementen, geef altijd externe oorzaken de schuld: ‘de markt zit tegen’ , ‘het zijn de speculanten’ en ‘de rente van de centrale bank is laag’ (zie 1). Vergeet ook niet te investeren in je eigen bank (of die van je vrinden om het wat minder transparant te houden)

8) Oefen tijdens het golfen op je satanische lach.

9) Benoem je golf vrinden (en die uit de politiek) in de Raad van Commissarissen van Ponzi Bank zodat ze akkoord gaan met je belachelijke salaris.

10) Keer jezelf enorme bonussen uit vanwege de stijgende aandelenkoers (gedeeltelijk door jezelf gecreeerd. Zie 5, 6 en 7 en 12) die je niet hoeft terug te geven als het minder gaat met de bank. Want het is een arbeidsovereenkomst tussen de Ponzi Bank NV (jezelf en je vrinden) en jezelf en juridisch gezien zit je dan gebeiteld.

11) Als de reele economie geheel instort door de kunstmatig opgejaagde prijzen (zie 1 en 6) en de misallocaties van kapitaal door investeringen die rendabel leken door een te lage rente (zie 1) en als blijkt dat je veel te weinig kapitaal hebt aangehouden (zie 5) om de enorme hoeveelheid slechte leningen op te vangen, ga huilie huilie doen bij de overheid, toucheer je miljarden van nietsvermoedende en hulpeloze belastingbetalers en ervaar je het genot van directe legale roof.

12) Als hele landen kapot gaan doordat jij van hun overheden veel te veel obligaties hebt gekocht met als onderpand de toekomstige belastingafdrachten van de (klein)kinderen van hun onderdanen, neem dan een lening bij de centrale bank (gerund door je vrinden of oud collega’s) tegen minder dan 1% rente (onder het mom van een wazig acroniem (QE of LTRO bijv) en koop daarvan nog meer obligaties van die landen die nu een veel hogere rente opleveren (7-8% want immers minder kredietwaardig). Stop het verschil in je eigen zak via bonussen en dividend. Als belastingbetalers protesteren, werp tegen dat je vrinden ook zoveel verdienen. ‘marktconform salaris’.

13) herhaal 8

14) Mochten de voornoemde landen uiteindelijk toch failliet gaan (dat zag jij allang aankomen) en zelfs belastingbetalers van andere landen het niet meer kunnen opbrengen om die landen (en dus eigenlijk jouw bank) overeind te houden: laat Ponzi Bank failliet gaan (zie 3 en 10). Aanschouw de verbijstering bij rekeninghouders die hun zuurverdiende geld zien verdampen en lach om het failliet gaan van die domme overheid die haar nek in de strop heeft geduwd via een garantieregeling.

15) koop een grotere zeilboot.

The Red Pill

8 REACTIES

 1. @RH [1]:

  Inderdaad. Stap 1 zou moeten zijn: doe een cursus ‘ hoe word ik psychopaat?’

  Anderzijds, ik gok dat verreweg de meeste mensen die werken bij een bank (of overheid) echt niet beseffen dat hun werkgever door en door immoreel is.

 2. Bankiersbanen zijn weggelegd voor chronische leugenaars en manipulateurs…. Jammer dat ik nog enig moreel in mjn kont heb.

 3. @Mijn naam is Kaas, ik zweet van niks [5]: Ik heb het artikel nogmaals gelezen en ik vind het een broodje aap verhaal. De generalisering van het “spiegelreflex” slaat door. Slaat echt nergens op. Communicatieproblemen of het nou op professioneel gebied is of niet heeft te maken met het onderbouwen van de problematiek, de intelligentie qoutient en de ervaringen in het leven. Daarnaast moet men openstaan voor de diversiteit in een samenleving.

  Mijn naam is Kaas, ik zweet van niks [7] reageerde op deze reactie.

 4. @ric ardo [6]:

  Inderdaad. je moet dat niet zomaar op van alles toepassen.

  Toch is de kwalificatie ‘ anti semitisme’ zonder verdere onderbouwing vreemd. Beetje in lijn met geen problemen hebben met de Sinterklaas viering en dan voor racist te worden uitgemaakt.

  Dat Joden vaak bankiers zijn/waren soit. Dat doet niet af aan het feit dat het huidige bankieren in een vrije samenleving zou worden geduid als Fraude. Door wetgeving / geholpen door de Staat, die graag haar obligaties wil slijten om zo haar onderdanen en nazaten op te zadelen met schuld.

  Ik lees het artikel niet als een aanklacht tegen bankiers, maar als een aanklacht tegen de Staat. Dont blame the players, blame the game.

  Igor [8] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.