Onderstaande video is van de Bovag. De video illustreert niet alleen treffend het Laffer-effect, maar laat ook zien hoe de samenhang is tussen de consumptie van op zichzelf heel verschillende goederen zoals brandstof, voedsel, genotmiddelen etc.

 

Meer informatie van de Bovag is hier te vinden.

6 REACTIES

 1. De overheid heeft misschien nog een tip;

  – Het verlies aan omzet door de grensstreek zal -moeten- worden opgebracht door de rest van Nederland.
  – Geen ondernemer in de grensstreek wordt door de overheid gedwongen zijn onderneming niet te sluiten.
  – Als een ondernemer flexibel is verlaat hij Nederland en vestigt hij zich over de grens.
  – Duitsland is een land van en voor slimme ondernemers en Nederland is een land van domme mensen, roven en gelijke arm maken.

  Staat het ondernemers (ook spaarders) niet aan dit land wat onderdanig is aan de nazi EU en het braafste jongetje van de klas wil zijn? Dan rot maar op of val dood!

  De overheid kan beter zorgen dat hun eigen uitgaven flink worden teruggebracht dan domweg alles duurder maken of verhogen, dit zal tot gevolg hebben dat ondernemers kapot gaan en burgers niet meer uitgeven. In Duitsland hebben ze waarschijnlijk goed door hoe het moet, tenminste nog wel.

  IMF en de Boston consulting group komen trouwens met een eenmalige/tweemalige/driemalige/viermalige heffing op spaargeld. Ook daar ligt NL niet wakker van, als NL maar snel kapot gaat, dat lijkt het doel!

  We zitten gevangen in een door en door verrot systeem wat verplicht is opgelegd door de ECB-Goldman Sachs en de nazi’s in Washington. Wie dat nu nog niet wil zien verdient het om eeuwig bankroet te gaan.
  Het is heel makkelijk te volgen, eerst pompen ze op Amerikaanse leest geschoeid eindeloos veel geld in de markt, wat overigens ook is belegd/weggetoverd in en via Amerikaanse rommel hypotheken, dan trekt men de stekker uit het geheel door de Lehman Brothers bank om te laten vallen (veel tamtam maken en angst creëren) en houdt men nog enige tijd de rentes laag en laat men de overheid geld lenen tot in het oneindige en dwingt men de overheid uit te geven totdat ze er bijna niet meer uitkomen, dan zal op een geven moment de rente kunstmatig gaan stijgen en komen overheden in de knel. Het gevolg is hyperinflatie, want de overheid moet meer geld hebben en dus weer alles duurder maken en daarna komt het voorstel van het IMF op tafel + waarschijnlijk tegen die tijd een rovers bankenunie die zogenaamd zombie banken moet redden en zal men daarom komen met het voorstel om onmiddellijk spaargeld en alle andere tegoeden te confisqueren. (vandaar dat de EU gaat beginnen met inventariseren van al het geld wat er zoal op de planken ligt bij banken en pensioenfonden).

  Als landen dan werkelijk tot de grond toe zijn afgebroken komen de judassen in de VS met het voorstel om een nieuwe valuta in te voeren met één wereldregering en zal ieder land zijn monetaire macht en macht in het algemeen moeten overdragen. Voorts zullen burgers worden gedwongen een geïmplanteerde chip te nemen, want anders krijgt men geen nieuwe valuta à la tientje van Lieftinck en zal men niet meer kunnen deelnemen aan het dagelijkse maatschappelijke verkeer en zal het onmogelijk zijn om ook nog maar iets te kopen. Misschien een kort door de bocht verhaal, maar reken er maar op dat aanstonds u en de EU niets meer waard zijn en we allen slaafje zullen zijn van een Nieuwe Wereld Orde.

  Enuh, goud en andere waardevolle zaken zal voor burgers verboden worden om te bezitten en wie het wel heeft moet dit opgeven, zo niet dreigt gevangenisstraf.

 2. Ik tank al een tijdje in België. Het is vanaf Eindhoven te doen en voor mij ook een principekwestie, hoewel ik nog bij nood heel af en toe in Nederland tank. Ik weet vrij zeker dat de accijnzen in NL nog verder omhoog gaan, waardoor mijn ritjes almaar lonender worden. Voor elke cent die ik minder in dit land uitgeef, steun ik de terroristen in Den Haag voor een cent minder. Waarom meewerken aan die criminele praktijken? Helaas zit ook België in de EU en hebben ze hetzelfde systeem, maar niet zo duister nog als in dit land.

 3. Als die Laffer-curve precies is uit te rekenen, dan kun je er donder op zeggen dat een overheid op de top van die curve gaat proberen te komen, en gaan de belastingen nooit meer omlaag.

Comments are closed.