Zullen we zwarte Piet een burka laten dragen?

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

19 REACTIES

 1. Zullen we zwarte Piet een burka laten dragen?

  Zou wel iets kunnen zijn alleen zien we dan niet meer dat ze zwart zijn.

 2. Of krijgen we dan de discussie dat een burka een verlaging van de waarden van de vrouw is?
  En zo ja, als we dan van de VN Zwarte Piet moeten afschaffen, dan ook op basis van dezelfde argumenten met de burka’s verbieden: je weet wel: gelijke monniken, gelijke kappen!

  ric ardo [3] reageerde op deze reactie.

 3. Je kan niet veel verder gaan in botte racistische stereotypering dan je als blanke verkleden/schminken als traditionele blackface en vervolgens ook nog de rol van knecht gaan spelen – er is echt geen VN onderzoek nodig om dat vast te stellen.

  Echter, er is ook nog zoiets als vrijheid van meningsuiting. Die ons in staat moet stellen om ons bot en racistisch te uiten zonder onmiddellijk met agressie te worden behandeld. Wie in besloten kring om wat voor reden dan ook graag een slavernij – of holocaust memorial feestje wil houden moet dan ook gewoon zijn gang kunnen gaan zonder bemoeienis uit Den Haag of vanuit de VN…

 4. De volledige onzin over burgers die discrimineren, beledigen of hat zaaien moet uit de wetten verdwijnen en aan EU en VN kan dan aangezegd worden dat ze zich met hun eigen zaken moeten bemoeien.
  Alleen een overheid kan discrimineren. Voor burgers is het alles een kwestie van vrije keus en van fatsoen.

 5. Ik denk niet dat de linkse mensen die achter de hetze tegen Zwarte Piet zitten, het zullen waarderen dat een godsdienst-is-opium-voor-het-volk achtige kledij wordt gekozen voor het Sinterklaasfeest.

  Links zit natuurlijk achter deze hetze. Het strooien met verbodsbepalingen voor andersdenkenden is typisch een linkse hobby. Dat proberen ze om de commercie rond Sinterklaas (het kapitalisme) én onze tradities aan te vallen. Daarvoor spannen ze de VN en de Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap voor hun karretje. Als het ze lukt om onze cultuur een slag toe te brengen met een verbod (alsof je hier een Kosovaar in Joegoslavië bent zo langzamerhand) dan trappen ze je cultuur vervolgens na door te beledigen dat je geen cultuur hebt. Zo gaat dat, het zijn sprekend die Koude Oorlog methodes.

 6. Ik krijg een beetje de indruk dat onze linkse vrienden na het vallen van het politiek correcte gordijn (met dan aan meneer Fortuyn) wanhopige pogingen doen het weer omhoog te krijgen.

  Het is vrij duidelijk dat men niet in discussie wenst te gaan maar ons gewoon wil dwingen om op een bepaalde manier te denken. In die zin is het overduidelijk Orwelliaans.

  Echt werken doet het echter niet meer. Het aantal mensen wat niet meer onder de indruk is van de bekende gespeelde selectieve verontwaardiging neemt af en af.

  Overigens, slavernijverleden? Heb ik niet aan meegedaan. Niemand op dit forum overigens. Ben ik daar schuldig voor dan?

  En ja, het is waar, onze verre voorouders hebben, samen met de engelse voorouders, behoorlijk wat slaven vervoerd.

  Overigens, van wie kochten we de slaven ook al weer?

  rob [12] reageerde op deze reactie.

 7. @arvr [11]:
  In het moderne recht is niemand verantwoordelijk voor de (wan) daden van zijn/haar voorouders en je kunt daarvoor ook niet vervolgd worden. De daders zijn al 150 jaar dood evenals de slachtoffers.

  Slavenhandel was de business van een beperkt aantal mensen. Veruit de overgrote meerderheid van de burgers had er niets mee te maken en werd zelf min of meer uitgebuit.
  Tel daarbij dat de slavenhandelaars financiëel gecompenseerd zijn voor het verbod op de slavenhandel en het moge duidelijk zijn dat je onmogelijk alle Nederlanders voor de slavernij verantwoordelijk kunt houden.

  Dat Suriname via Verene Shepperd € 50 miljard eist als genoegdoening heeft dan ook geen enkele rechtsgrond en is pure chantage met hulp van de UN. Shepperd bestond het om te roepen dat ze misschien anders tegen Zwarte Piet zou aankijken als Nederland zou meewerken aan herstelbetalingen voor de slavenhandel.
  Voorts vond de slavernij plaats in de Republiek, vóór het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden en daar behoorde een groot deel van België ook bij. Die zijn dan ook medeaansprakelijk, toch?

  Voorts is een resolutie van de UN uitsluitend een aanwijzing en geen verplichting ; de UN heeft geen machtsmiddelen. Resoluties worden veelvuldig genegeerd door de USA, Rusland, Israël, China e.a. Dat kunnen wij dus ook doen.

  Conclusie: ik ben niet verantwoordelijk en ik weiger dan ook om te betalen.

  ric ardo [13] reageerde op deze reactie.
  appie b. broek [18] reageerde op deze reactie.
  appie b. broek [19] reageerde op deze reactie.

 8. @rob [12]: Vraagt ze maar 50 miljard?? Ze kan het proberen… Wat een achtelijk wijf zeg, en dat noemt zich professor.

 9. Ronde tafel. Aan alle lieve mensen in Nederland woonachtig, aangesloten bij mensenrechten, het kabinet en de VN, wat mij raakt is dat een magisch feest voor kinderen een kanteling heeft gekregen wat ver is verwijderd van de oorsprong. De heilige sinterklaas heeft ooit mensen uit gevangenschap gehaald en werden zijn knecht. Ik ben er zelf nooit bij geweest, hoewel ik dat verhaal als bewonderenswaardig ervaar. Door de jaren heen is er vanwege de goedheid een commerciele functie ontwikkeld / ontstaan. Wat een verdienstelijke bijkomstigheid is geworden voor de economie. Kinderen ervaren het feest als magie, gezien alles t/m het 7e jaar bij kinderen als magisch wordt ervaren. Het bewustzijn wordt v.a. het 7e jaar gevormd. In mijn beleving als kind heb ik nooit een discriminerende gedachte gehad en maakt discriminatie geen deel uit van mijn gedachten. Sterker nog, we zijn allemaal hetzelfde wonder, we ademen elkaars adem in en uit elke dag, de zon schijnt elke dag en wij mogen en kunnen leven en voortbewegen op deze prachtige planeet aarde met alle natuurkracht, wij zijn natuur. Voor zover ik weet wordt op alle basisscholen in Nederland v.a. groep 5 sinterklaasfeest met surprises gevierd. Het geloof in de goed heiligman is v.a. groep 5 doorbroken. Het sinterklaasfeest met surprises wordt veelal d.m.v. een gezellig avondje met surprises voortgezet. Ik snap het dat mensen zich gediscrimineerd kunnen voelen vanwege zwarte piet, hoewel ik denk dat het beter is te achterhalen waar dat gevoel vandaan komt. Waar ik me zorgen om maak is dat dit gebeuren een kanteling gaat krijgen wat we nooit met zijn allen hebben bedoeld. Wat denken jullie en wat zouden jullie het liefst willen? Wat ik wil voorstellen is om met elkaar aan een ronde tafel te gaan zitten en te kunnen vragen wat de kern van het probleem is voor wie dan ook. Ik zou willen voorstellen mensen als vertegenwoordiger van verschillende organisaties bij mij aan tafel uit te nodigen om tot overeenstemming te komen waar ieder voor de volle 100% tevreden over is. liefdevol liefs van Sandra Bolten.

 10. @rob [12]: “Dat kunnen wij ook doen’ Maar dat doen we dus niet! Het is toch immers zolangzamerhand bekend dat ‘Nederland’ bij elke ‘aanwijzing’ meteen door de knieën en als een haas, de ‘aanwijzing’ in de wet en regelgeving opneemt. Trouwens, wat zou er moeten gebeuren met ons ‘mensenrechtenvingertje’ ls we de boel thuis niet op orde hebben?

  Op ‘Marktplaats’ zetten, lijkt me geen slecht idee!

 11. @rob [12]: “Dat kunnen wij ook doen’ Maar dat doen we dus niet! Het is toch immers zolangzamerhand bekend dat ‘Nederland’ bij elke ‘aanwijzing’ meteen door de knieën gaat en als een haas, de ‘aanwijzing’ in de wet en regelgeving opneemt. Trouwens, wat zou er moeten gebeuren met ons ‘mensenrechtenvingertje’ ls we de boel thuis niet op orde hebben?

  Op ‘Marktplaats’ zetten, lijkt me geen slecht idee!

Comments are closed.