JSF_NOSNa wekenlang geritsel van de politici in den Haag is het kabinet het eens geworden met drie van de fractieleiders van oppositiepartijen.
Het was geven en nemen, een miljoentje van hier naar daar of omgekeerd.

 

Maar nu heeft het kabinet de 8 nieuwe begeerde stemmen die ze nodig hadden om met hun begroting door te gaan. Een begroting die hoogstwaarschijnlijk mag van Brussel.

Ze hebben door ompraten van die drie oppositiepartijen de “kleinst mogelijke meerderheid”, De “democratische” manier van besluitvorming heeft het weer gehaald en de burgers die vallen onder de 50%-1 stem kunnen nu legaal gedwongen worden zich bij deze afspraakjes neer te leggen.

Op zichzelf is dit al een belachelijke, zelfs immorele, manier van samenleven.
Een veel betere manier kan gezocht worden door steeds meer bevoegdheden bij de overheid weg te halen, in de richting van de libertarische oplossing en het NAP.

De voorzitter van het FNV heeft vanavond al verklaard dat hij tegen de 6 miljard extra bezuinigingen blijft en daar dan ook actie tegen gaat voeren. Wat dat precies betekent horen we misschien maandag.

Een voorstel aan alle fractieleiders om te beginnen met de ontwikkelingshulp buiten de overheid te plaatsen, werd genegeerd.
Dat voorstel is nu voorgelegd aan het kabinet door “brieven” te sturen aan de ministers Rutte, Timmermans, Ploumen, Dijsselbloem. Het is te kort geleden om al iets over de resultaten te zeggen.

Ook moet u niet denken dat dit het einde is van de ellende. Het IMF heeft al gepubliceerd dat het in Nederland helemaal niet goed gaat en dat over een paar jaar Nederland (met Spanje) het slechtste resultaat zullen bereiken! De druk op Nederland vanuit Brussel zal dus wel worden opgevoerd.

5 REACTIES

 1. Weet je hub…..ik zou graag zo graag willen zeggen dat het mijn aandacht heeft , maar dat heeft het niet !

  En weet je waarom niet …nou : Het is Willem Alexanders ROEDELTJE , dus ” het grote werk ” gaat door.
  Europa , Verenigde Nazies , NAVO enzovoort , enzovoort…

  En de luitjes die jij zo waarneemt , verzamelen overdag hun stuifmeel , en in het aanschijns des maan , maken zij hun honing , tussen de zuiltjes Joakim en Boaz.

  Zoals Prediker al zei…jip niets nieuws onder de zon.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. In Spanje schijnt a) de zon vaker en langer dan in NL en b) onderhouden families elkaar meer dan in NL. Bovendien is men hier niet vies van belastingontduiking.

  Verstandige mensen pakken hun koffers en vertrekken uit nederland. De wereld is groot, en nederland is klein en beperkt, vooral in geest.

  Don’t be the deer staring in the headlight only to be run over by it.

  Good night and good luck.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Raymond [1]:
  OK, iedereen is anders. Ikzelf zou zo het gevoel krijgen dat ik gecapituleerd heb. Ik blijf vechten. Te meer omdat ik (te weinig, maar toch) resultaten zie.
  Door de Vrijspreker is het libertarisme en de kennis over Vrijheid, sterk gegroeid.
  En wij zullen winnen!

  @Jeweetwel uit Spanje [2]:
  Ja, zeker die belastingopvatting is veel gezonder dan die van de schijnheilige angsthazen in NL.

  @Meneer Storm [3]:
  Ze wisten niets anders wat ook nog belast kon worden. Maar wees voorbereid, gegarandeerd vinden ze nog meer. En tot die tijd verhogen ze de vele bestaande.
  En ze blijven loeren op spaarcenten en pensioengelden.

  Meneer Storm [5] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.