donderdag, 17 oktober 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Ingezonden: Politiek de oorzaak van de crisis

Dit is een ingezonden bijdrage bedoeld ter discussie. Vrijspreker.nl
staat niet per se achter de meningen die erin verkondigd worden.

Tweede Kamer leegEenlingen voeren dapper strijd tegen de huidige politiek, zo verschijnt op de site “ziek van de politiek” geregeld een aardige column. Alhoewel niet 100 procent libertarisch komt het wel 100 procent uit het hart. Bij deze de politiek die de oorzaak is van de crisis. (uiteraard met toestemming overgenomen).

Dat we in een crisis zitten zal u niet ontgaan zijn. U levert volop op uw verdiende loon in en houdt elke maand minder over dan enkele jaren geleden.

Uw besteedbaar inkomen was in 2002 52 procent, nu in 2013 nog maar 45 procent.

Maar wat is nu eigenlijk de oorzaak van die crisis? Is dat de huizenbubbel in Amerika, is dat onze eigen huizen bubbel in Nederland, wat is eigenlijk de oorzaak.

Oorzaak is volgens veel ingewijden en mensen die er over nadenken, de falende politiek.
Laten we het eens proberen te analyseren wat de oorzaak van die falende politiek is.

We mogen stellen dat politiek Den Haag de laatste tien jaar het spoor volledig bijster en de weg kwijt is. In pakweg tien à elf jaar hebben we vier Kabinetten Balkenende gehad en nu twee Kabinetten Rutte. Wetten werden op basis van een regeerakkoord – lees coalitie vorming – te pas en te onpas gewijzigd. Elk kabinet had wel zo zijn wensen en naar gelang van de samenstelling van de heersende coalitie werden de wetten aangepast.

De burger had de nukken van de heren en dames politici maar te nemen. Het argument daarachter was dat de coalitie het mandaat van de kiezer had gekregen en politiek Den Haag een vrijbrief voor enorme willekeur.
Een duidelijk beleid voor een tiental jaren is wel de wens van de politiek – ze kijken maar al te graag 20 jaar verder als het om de beloftes gaat, die ze echter nooit realiseren – maar zij bezondigt ze eens en te malen meer aan zwalkend beleid.

Geen of wel een korting of afschaffing van de hypotheekrente aftrek. Wel of geen verkorte duur van de WW en bijstand. Wel of geen stopzetting van de studiefinanciering.
Wel of geen sluiting van diverse Kazernes van de strijdmachten. Wel weer een verhoging van het eigen risico zorgverzekeraar.

Dan te bedenken dat de zorgverzekeraars een eigen stil vermogen van meer dan 11.3 miljard hebben opgebouwd, jaarlijks 541 miljoen uitgeven aan reclame campagnes en structureel duizenden mensen in dienst hebben.

Waarom in hemelsnaam het goedkope systeem van een ziekenfonds weggooien – in het kader van die vermaledijde privatiseringen – thans miljarden extra weggegooid geld en de burgers onnodige ellende bezorgt.

De burger wordt tot op het bot uitgeknepen door Provinciale en gemeentelijke belastingen, omdat gemeenten o.a. door kortingen vanuit de Rijksbegroting minder te besteden hebben, maar wel meer taken krijgen te doen, waar ze niet voor toegerust zijn en de deskundigheid ontberen.

Uit een onderzoek onder ambtenaren blijkt dat ook zij de bureaucratie onder de bureaucratie spuugzat zijn. Als de insider al zegt dat het door een overmaat van regelzucht er geen werkbaar systeem meer te behalen is, is de vraag wordt het niet eens tijd daar iets aan te doen. Duidelijk is in ieder geval wel dat de uitvoerders van wetten meer realiteitszin hebben dan diegene die de wet maken, namelijk het Kabinet.

Door de vele veranderingen door diverse Kabinetten ontstaat er geen rust in de samenleving. Mensen worden onzeker en krijgen een hekel aan de regelzucht van de politiek en Kabinet.

De genomen besluiten van het Kabinet schaden bovenmatig elk belang van de burger in deze samenleving. De genomen besluiten bestaan voornamelijk over het bereiken van een politiek akkoord, maar zijn volstrekt niet ten gunste van de burger.

Het politieke spel is gespeeld, een politiek partijen akkoord is bereikt en de Kamerleden en Kabinet kijken voldaan naar hun eigen werkstuk, niets vermoedend dat het amper gedragen wordt door de burger.
Althans zo acteren de politieke toneelspelers en veinzen ze ongeloof.
Laat de burger maar zeuren, wij doen toch wat we willen.

Door politieke volksverlakkerij vage toezeggingen beloven ze ons 50.000 nieuwe banen wetende dat door hun toedoen meer dan 350.000 mensen het afgelopen jaar hun baan zijn verloren.
Waarvan de onderliggende boodschap is dat die 50.000 er pas in 2040 hoeven te zijn. Zo wordt het volk, de Nederlandse burger volstrekt op het verkeerde been gezet en velen geloven het Kabinet op hun blauwe ogen en gespleten tong.

Het enige wat blijkbaar voor den Haag telt is de goedkeuring door hun regenteske vrienden in Brussel. Het politieke rapaille in Brussel die zichzelf tot Outlaws hebben verheven – zijn onschendbaar en gerechtelijk niet te vervolgen- maar zijn werktuig die het verspillen van gemeenschapsgeld tot een kunst hebben verheven, waarbij we dan duidelijk denken aan de tientallen miljarden die verloren gaan door fraude en corruptie en de gebrekkige controle op de uitgaven en er amper een goedgekeurde begroting door de Europese Rekenkamer is afgegeven.

Ook belachelijke kosten van het rondreizend circus van de maandelijkse volksverhuizing van Brussel naar Straatsburg zal de politieke nomaden van Brussel geen zier interesseren. Als zij het maar naar de zin hebben. Als ze maar vriendjes kunnen blijven en dat doe je het beste door het elkaar niet al te moeilijk te maken.
Kosten van hun maandelijkse nomaden speeltje, meer dan 200 miljoen jaarlijks.

De crisis die thans heerst is een gevolg van vele componenten waarbij het vermeende politieke vakmanschap de verkeerde lijm blijkt te zijn. Als los zand opererend blijkt dat de politieke elite in Nederland en ook in Brussel de oorzaak is van alle ellende. Gebrek aan daadkracht, gebrek aan openheid, gebrek aan deskundigheid, gebrek een rechtschapenheid maar bovenal een enorm gebrek aan oprechte democratisch waarde waarbinnen de burger, de maatschappij, de bevolking en haar geluk centraal staat.

Waarbij het wel meest democratische recht van de burger – het recht van referendum -verworden is tot een politiek rioolputje waarin je als Kabinet en politieke regenten lastige en kritische burgers, als afval in wilt wegspoelen.

Dat de politiek de oorzaak is van de crisis, die zelfreflectie hebben de politieke elite niet.

Het Kabinet en de politiek hebben inzicht en ervaring en de burger heeft de kennis en kundigheid niet om te beslissen. Maar het bewijs ligt er zeer overduidelijk dat alle Kabinetten van de laatste tien jaar geen enkele maatregel genomen hebben die de burger welvaart bracht.

Conclusie is dan ook: Politiek, is de oorzaak van de Crisis.

Ingezonden via Ratio.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Ingezonden
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. rob schreef op : 2

  @boos casje [1]: Fijn dat je zegt dat je tegen geweld bent; ik ben voor politieke acties als stemmen op anti EU partijen!

 2. deZOtVanZwammerTotKletsMajoor schreef op : 3

  @boos casje [1]:
  denk zelf dat ik de 1e Euopese Revolutie nog mee ga en kan maken

 3. ric ardo schreef op : 4

  @boos casje [1]: Ik ben ook tegen geweld maar.. met spandoeken en leuzen en kreten lachen ze (leden v/d regering) zich kapot achter het raam van het kabinetsgebouw. Nee hoor, het vuur erin, olie erover een goed aanblazen, zodat alles verbrand. Zo doet de natuur het ook en er groeien nieuwe mooie bomen, planten en bloemen, de flora en fauna leeft dan weer op. Ach ja, leuke droom, ik ga maar weer verder gal spuwen over de NL regering via internet vanuit mijn relax- fauteuil.

 4. maup schreef op : 5

  al dat koplamp staren!!!!! en het is zo eenvoudig

  You never change things by fighting the existing reality. To change something, build a new model that makes the existing model obsolete – BUCKY FULLER
  wie houd ons tegen om:
  een eigen parlement in te voeren,
  directe democratie te gebruiken,
  zelfbeschikkings-recht te hebben,
  een eigen rentevrije munteenheid te maken,
  ofwel een nieuwe samenleving naast en in de oude te beginnen
  groet
  maup

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.
  Prepperoni [14] reageerde op deze reactie.
  Philosoof G&R Eigenwijs [22] reageerde op deze reactie.

 5. Timothy schreef op : 6

  Op een dag in Den Haag staat het verkeer in Den Haag muurvast. Plots komt er een man langs lopen die op het raam van de auto klopt en zegt “Één goedenavond meneer de 2de kamer is gegijzeld en men vraagt 5 millioen € anders steken ze de 2de kamer in de fik, vandaar dat ik in de ronte ga voor donaties”. De man in de auto vraagt daarop hoeveel heeft tot dusver iedereen gemiddeld gedoneerd waarop de ander antwoord “tot dusver ongeveer 1 liter per auto”.

 6. Hub Jongen schreef op : 7
  Hub Jongen

  @maup [5]:

  Voor elk van die (goede) ideeën heb je gelijkgerichte mensen nodig.
  Te beginnen mer ”en medewerker. Als je er dan ieder één bijhaalt, heb je een groep van 4 en daarmee kun je echt wel iets organiseren.
  Aan welk van die ideeën ga je beginnen?

  maup [17] reageerde op deze reactie.

 7. Hub Jongen schreef op : 8
  Hub Jongen

  IN ARTIKEL STAAT:
  –” in het kader van die vermaledijde privatiseringen ”
  Behalve enkele “pseudo-privatiseringen, zijn er geen echte privatisering
  Kun je één (of meer) echte privatisering noemen?

 8. reiny schreef op : 9

  Er zijn 150 tweedekamerleden die een groot debat voeren over een aanval op een medewerker van de Ambassade in Rusland, terwijl ze niet kunnen weten wat daar werkelijk gebeurd is. Dat is politiek.
  Als er 20 Nederlanders gedood worden door criminelen in Belgie, dan zullen ze daar nog niet eens zoveel aandacht aan geven.

 9. reiny schreef op : 10

  17 oktober 2013 19:140 reactiesEen gouden greep van de PVDA
  Geplaatst door: was het maar zo makk…

  Hierbij doe ik een lijst toekennen omdat er veel mensen zijn die zeggen dat de PVV graaiers zijn, over deze lijst daar word niet over gesproken door de mensen op wuz,Alleen maar afkraken op de PVV en zo zal iedere partij een lijst hebben met zulke mensen die de fout in gaan, en stelen. PVDA – burgemeester Aleid Wolfsen Ontving 17.000 euro te veel aan huisvestingskosten. Hij gebruikt zijn macht als burgemeester vervolgens om te voorkomen dat het verhaal in de krant verschijnt. PVDA – raadslid PvdA-raadslid Mustafa Okcuoglu stapt op na ruzie binnen de fractie. PVDA – Fractievoorzitter Harlow Brammerloo vertrekt naar een conflict over 18.000 Euro. PVDA – Tweede Kamerlid John Leerdam vertrekt nadat hij voor lopende camera wordt betrapt op leugens. PVDA – Wethouder Theo Vaes vertrekt naar gesjoemel met declaraties. PVDA – Wethouder Jaap Kuin stapt op na diefstal boortjes uit bouwmarkt. •PvdA – senator Edward Brongersma: overtreding wet op kinderporno •PvdA – penningmeester Sharda Poese (A’dam-ZO): fraude, verduistering •PvdA – raadslid Faiz Yerlibuçak (Beverwijk): banden met terreurorganisatie Grijze Wolven •PvdA – minister: Als burgemeester Guusje ter Horst: dronken achter stuur, doofpotpoging, daarna gewoon minister geworden, gesjoemeld met doktersbewijzen om een Audi-8 te verkrijgen vanwege ”rugklachten” •PvdA – deelraadslid Randy Stena (A’dam-ZO): arbeidsverzuim, werkweigering •PvdA – raadslid Jerry Sulaiman (A’dam-ZO): fraude, greep uit kas •PvdA – raadslid Hakim Hmadouch (Arnhem): mishandeling echtgenote, bedreiging •PvdA – raadslid Elvira Sweet Adam: 2x veroordeeld voor dronken achter stuur •PvdA – raadslid Ama Carr Adam: zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, valse naam •PvdA – raadslid Mohammed Kaied uit Dalfsen: poging tot doodslag •PvdA – Kamerlid Hamid Houda. Moest weg vanwege belastingfraude; nu toch verkiesbaar •PvdA – raadslid Cebeli Gönül uit R’dam: mishandeling echtgenote •PvdA – raadslid Mohammed el Yaakoubi Adam: mishandeling, dumpen importbruid •PvdA – raadslid Ernest Owusu-Skeyere A’dam-ZO: fraude, illegaal wapenbezit •PvdA – raadslid Ronald Buld Nijverdal: mishandeling, verkrachting •PvdA – raadslid Murat Yasar uit Kampen: mishandeling echtgenote •PvdA – wethouder Paul Depla uit Nijmegen. Bekend om de fietsenhok-affaire. Op 1 april 2010 benoemd als burgemeester van Heerlen. •PvdA – Kamerlid en huisarts Rob Oudkerk, die zieke en verslaafde prostituees bezocht voor zijn seksuele genoegens: DAT is nog eens seksueel misbruik! •PvdA – Raadslid Tjeerd van Dekken, stalking •PvdA – minister Koenders, gaf Fl. 89 (= € 42) miljoen aan UNFPA. Is nu directeur van UNFPA. Toeval? •PvdA – minister Herfkens. Weigerde onterechte huursubsidie van $275.000 terug te geven •PvdA – minister Pronk, alcoholist, vernielde een auto van zijn ministerie. Vaak ladderzat en publique in het buitenland •PvdA – minister Vredeling, drankmisbruik •PvdA – Kamerlid Paul Tang – Lekken van miljoenennota •PvdA – Bram Peper- Minister van Binnenlandse Zaken, in opspraak door zijn declaratiegedrag •PvdA – Khadija Arib – Dubieus reisje naar congres in Marrakesh betaald door Marokkaanse overheid •PvdA – Rob van der Mark – Burgemeester van Vlieland. Openbaar dronkenschap. •PvdA – Burgemeester Cohen liet miljoenen in de Poldermoskee verdwijnen en miljarden in de metro •PvdA – Deelraadslid Fatima Elatik die informatie achterhield, mede verantwoordelijk is voor de verdamping van 30 miljoen en een nagenoeg failliet stadsdeel Oost-A’dam achterliet. Huurde een tweede boot bij Sail Amsterdam voor liefst € 30.000. PVDA Raadslid Jan Wierenga stapt op uit onvrede met het PVDA beleid. PVDA Tweede Kamerlid Désirée Bonis stapt op uit onvrede met het PVDA beleid. PVDA Raadslid Martin van Dijk stapt op uit onvrede met het PVDA beleid. PVDA fractieleider Bernadette Zijp stapt op uit onvrede met het PVDA beleid. PVDA Raadslid Annette Valent stapt op uit onvrede met het PVDA beleid. PVDA fractieleider Andy de Vos stapt op uit onvrede met het PVDA beleid. PVDA afdelingen in Amsterdam Zuidoost en Rotterdam Feijenoord zijn compleet overgenomen door respectievelijk Antillianen en Turken die vervolgens allerlei subsidies voor hun eigen achterban regelen

  ric ardo [11] reageerde op deze reactie.
  Monalisa [27] reageerde op deze reactie.

 10. ric ardo schreef op : 13

  @reiny [12]: Als voorbeeldfunctie stelt het juist heel veel voor. Dat er nog steeds mensen zijn die op de PVDA stemmen.. dat is echt onvoorstelbaar. Maak ook even een lijstje van alle andere partijen.. aub. Oh, en als de politiek de crisis heeft veroorzaakt dan komt dat omdat het volk het heeft laten begaan, gevalletje mae culpa. De politiek is incompetent in : nimis cogitatione, verbo et opere.

 11. Prepperoni schreef op : 14

  @maup [5]: Ik sluit me aan! Hierbij is je idee voor een nieuwe samenleving realiteit geworden, want met twee mensen heb je feitelijk al een samenleving gecreëerd. Ik ben er van overtuigd dat er spoedig nieuwe mensen zullen aansluiten.

  Hoe gaan we deze samenleving concreet maken? Zullen we wat ideeën uitwisselen? prepperoni @ xs4all . nl

  maup [18] reageerde op deze reactie.

 12. reiny schreef op : 15

  Wat mij opvalt is dat alle landen vaak enorme staatsschulden hebben, hoe zou dat komen en wie hebben dat veroorzaakt??

  ric ardo [16] reageerde op deze reactie.

 13. ric ardo schreef op : 16

  @reiny [15]: Follow the flux of money and you will see the perpetrator.

 14. Hub Jongen schreef op : 20
  Hub Jongen

  @maup [17]:
  @maup [18]:
  @reiny [19]:

  Een poging in die richting is DE WEG NAAR VRIJHEID.
  Onder andere: www.vrijspreker.nl

  Groepen, verenigingen, clubs ???? vormen die ieder een eigen DOEL trachten te verwezenlijken waarvoor ze zelf affiniteit hebben. D.1. is een eerste voorstel, maar er zijn heel veel Doelen.

  Dat komt nog niet erg van de grond. Waarom niet?

 15. Vilseledd schreef op : 21

  Tja, de politiek, en vooral ook de gemeentepolitiek. Dan hebben ze de PABO afgerond en krijgen ze een leuke baan als lerares. Vervolgens lonkt en roept de politiek en kunnen ze wethoudster worden. De 70.000 euro bruto, die dat in het laatje brengt, is natuurlijk heel wat meer dan waarmee ze een leerkracht tegenwoordig afschepen, dus uit financiële overwegingen is de keuze snel gemaakt. De mechanismen in de hersenen, die de cognitieve dissonantie (eenvoudige leerkracht – verantwoordelijke baan) ongedaan moeten maken, doen hun werk.

  En daar sta je dan; de dag, die je wist, dat zou komen. En ach, in het begin doet onze nieuwbakken wethoudster het best aardig. Betrokkenheid bij het wel en wee van de jonge mens en betrokkenheid bij de stad liggen natuurlijk niet eens zo gek ver van elkaar. Maar dan komt het: betrokkenheid is leuk en belangrijk, maar de politiek is natuurlijk ook een slangenkuil. Veel door de wol geverfde politici, die die 70.000 makkelijk in de markt verdienen en anderen, die ze misschien niet kunnen verdienen, maar wel de perfecte slangenmens zijn, laten haar struikelen op dossiers. Belangeb lijken niet zo makkelijk te verenigen. De media duiken erboven op; media als Geenstijl duiken erboven op en snel is het kwaad geschied. Vandaar: laten we alsjeblieft terugkeren naar de klassieke tijden, waarin het bestuur niet als werk werd beschouwd, maar waar vermogende mensen (zowel financieel als op persoonlijk vlak) de stad of het land besturen bij wijze van erebaantje met een geringe bezoldiging, vooral ter bestrijding van onkosten. Maar stop de politiek te gebruiken als vehikel voor mensen, die op de echte arbeidsmarkt geen carrière kunnen maken. Dat doet de betrokken mens geen goed en dat doet de betrokken bestuurlijke eenheid geen goed.

  maup [24] reageerde op deze reactie.

 16. Philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 22

  @maup [5]:

  Ontwijken is vaak veel effectiever dan strijden.
  Heel goed plan, ik kijk er naar uit.
  Wij,allen zijn de baas in dit land,maak gebruik van je rechten.

  Als je je ten on rechten laat verplichten, dan laat je je oplichten!

 17. maup schreef op : 23

  word aan gewerkt, het begin is er al
  in de vorm van rentevrij geld : de gelre een lokale munt
  die gedupliceerd kan worden naar andere lokale gebieden

  iedereen kan mee doen, van daaruit is het een stap voor stap
  proces want er moet nog heel wat opvoeding geschieden en
  met lokale munten ga je groepen mensen krijgen die
  het wel begrijpen

  groet
  maup

 18. maup schreef op : 24

  @Vilseledd [21]:

  WAT!!!!! nog meer regenten nee nooit,
  directe democratie is de oplossing kijk maar naar wie
  het hardste te keer gaat tegen dat,die hebben het meeste
  te verliezen

  maup

 19. Monalisa schreef op : 25

  @reiny [12]: die schrijver was ik, ik zie dit toevallig staan die reiny toch maar het stuk is weggehaald door mijn beruchte stalker hij heeft geklaagd dat het in strijd was met de huisregels en dat was het niet, de man is een fanatieke PVDA-er die al jaren thuis zit en zijn hand op houd en daar ben ik op tegen je moet niet spotten met je gezondheid. als je 24 uur op wuz en ekudos en alle kranten kan af speuren om dat te plaatsen kan je ook werken. maar dit stuk komt van e j de Bron vandaan, Ricardo ik heb nog meer lijsten en wou ze ook plaatsen op wuz helaas de telegraaf plaats niks meer van mij. en dat het persvrijheid en democratie dus niet.

 20. Monalisa schreef op : 26

  ejbron.wordpress.com dit stuk had ik ook aangepaste op wuz gezet werd niet geplaatst. maar de telegraaf plaatsen het een paar uur later wel zelf dus wie pleegt plagiaat.

  Beste was het maar zo makkelijk.,

  Ons moderatieteam heeft uw blog ‘Ex-wethouder (PvdA): 503.485 euro wachtgeld’ helaas moeten weigeren voor publicatie.

  Met vriendelijke groeten,

  De Telegraaf redactie

 21. Monalisa schreef op : 27

  @reiny [10]:

  dit was stuk 2 ook geweigerd

  Een reactie op de gouden greep van de PVDA

  Het is toch een top punt van zielig zijn, die gereageerd hebben op een blog over de PVDA (de Gouden greep van de PVDA) helaas deze blog was niet tegen de HUISREGEL ze stelen en graaien zelf, en dat mag je openlijk plaatsen. De telegraaf plaats zelf op de voorpagina over de PVDA.
  Dat een ander hier moeite mee heeft dat is zijn probleem, er zijn ook weer andere mensen die in de publiciteit komen gisteren weer een stuk OVER DE PVDA(een wethouder op wachtgeld), en dan vergeten we de burgemeester van der laan die U Sinterklaas door u neus wil boren, om de Zwarte Pieten, waar is deze partijen mee bezig. De PVDA.
  Moet de Nederlander alles opgeven! Paas, Pinkstern, Kerst Oudjaar en Nieuwjaar en Sinterklaas, dus we moeten straks in ons land alle moslimfeesten gaan accepteren Ramadan dan word er helemaal niet meer gewerkt in Nederland, alleen wanneer het hun uitkomt.
  Als je het niet bevalt in Nederland dan moet je vertrekken uit dat land, je moet je aanpassen naar het land niet anders om.
  Bij elke partijen zitten zulke jatters en rovers maar het moet nu aan de kaak gesteld worden. Misschien gaat de goede mens denken maar ik ben bang van niet ze beloven straks weer van alles, en de Nederlander gaat er weer voor.

  maup [28] reageerde op deze reactie.
  reiny [29] reageerde op deze reactie.

 22. Monalisa schreef op : 29

  @maup [28]: u heeft het door