Wapen_AmsterdamDe Amsterdamse horecahaat heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Na tal van trieste discussies over staand bier drinken, op de stoep buiten roken met een biertje in de hand, en terrasverwarmers hebben de Amsterdamse regenten een nieuw speeltje ontdekt. De reeds een halve eeuw genegeerde passage in de drank en horeca wet dat men in een horeca gelegenheid geen personen mag hebben die in kennelijke staat van dronkenschap verkeren. Zo meldt het Parool.

De bedoeling is dat bijzondere opsporingsambtenaren, BOA’s dit gaan controleren. Als een kroeg de eerste keer betrapt wordt op de aanwezigheid van een beschonken gast gaat deze een week dicht, de tweede keer een maand en de derde keer voorgoed,

Nadat een voorgaande generatie regenten het in enkele decennia gelukt is de kantoren en veel winkels uit het centrum van Amsterdam weg te pesten door de combinatie van slechte bereikbaarheid en hoge parkeertarieven is het thans de horeca die de gebeten hond is. Reeds jarenlang worden decreten verordonneerd die het werken steeds lastiger maken. Het lijkt erop dat men de binnenstad wil omvormen tot een woonerf voor de gegoede Amsterdamse bejaarde baby boomers. Een bastion van een uitstervende generatie die als motto lijkt te hebben, na ons de zondvloed. Een bastion dat niets anders lijkt te tolereren dan wat hun welgevallig is.

Het 1012 centrum project richt tegen hoge kosten een slachting aan onder de raamprostitutie. De veelgehoorde Amsterdamse tolerantie is voorgoed voorbij. De regenten uit de Stopera zorgen voor regelgeving die hele bedrijfstakken de nek omdraait.

De passage uit de drank en horeca wet waar dit op gebaseerd is, heeft ook nog een andere mogelijk consequentie. Niet alleen dronken gasten zijn verboden maar ook eenieder die “kennelijk onder invloed van andere psychotrope stoffen verkeert”. Met deze zin in de hand kunnen dus meteen even alle coffeeshops worden gesloten. Wel zo handig. Zijn we daar ook vanaf.

21 REACTIES

 1. En wat is er makelijker dan een false flag operation met een dronken stroman om een cafe meteen een week te sluiten?

  Liefst aan de vooravond van de meest lucratieve week van het jaar, zoals tijdens een WK of koningsdag…

 2. Om je helemaal dood te lachen deze baarlijke nonsens. Kijk, een kroeg is er om een biertje te drinken. En nog een, en voor je het weet is het gezellig en heb je een paar gele rakkers weggetikt en wil de tong niet meer precies wat jij wilt en wordt je gebrabbel dat toch al niet zo veel voorstelde nog onsamenhangender. Je doet er geen mens kwaad mee en je zet je zelf alleen maar voor lul. Ach wie kent het niet? En dan moet nu de betreffende kroegbaas jou een spaatje rood gaan aanbieden… Die man verzuipt er nog liever in dan dat ie je een spaatje aanbiedt.
  Dit is typisch weer zo’n achterlijke manier om ondernemers te pesten. Het wachten is op de eerst dronkenschapcontroleur die door iemand in kennelijke staat wordt ondergedompeld in een van de prachtige grachten.
  Gatverdamme wat een kloteland is dit toch geworden. Oh, en ik drink geen alcohol…

  Wees lief voor uw dierbaren.

 3. @Robert; van de familie Boerman [5]: Helaas, was het maar waar. U WAS mens, de eerste dagen na uw geboorte. Toen heeft uw vader u AANGEGEVEN (fijn woord, hè?) bij de gemeente en toen werd u een persoon. Een natuurlijk rechtspersoon dat eigendom is van de staat. Zodat diezelfde staat u kan plukken, begluren, reguleren en dwingen. Tenminste: dit geldt voor bijna alle Nederlanders.

  Echter net voor u, neem ik aan, gezien uw naam op dit forum, vertel ik u niets nieuws. Want u hebt uw naam terug geclaimd, lijkt het.

  MMAP [7] reageerde op deze reactie.
  Robert; van de familie Boerman [12] reageerde op deze reactie.

 4. Volgens mij zijn ambtenaren hele zure, ongelukkige en narcistische mensen. En ze reageren hun zelfverzonnen rancune af op de burgers met uiterst belachelijke regeltjes.

 5. Nu nog wachten op het verbod op verzadigde eters in restaurants, schone badgasten in het badhuis, uitgeruste gasten in het hotel, het verbod om taxiklanten op de plaats van bestemming te brengen en het beleid der ambtenazi’s begint waarlijk effectief te worden.

 6. @Jacqueline [1]:

  Er zullen altijd mensen zijn die zich via anderen, zaken en of mensen willen profileren, omdat zij van uit zich zelf niet voldoende karakter hebben.

  Er is nog een punt in de Nederlandse wet s mentaliteit vanuit de overheid wordt verwacht, zelf s gesommeerd, dat de burger
  uitbater de wet handhaaft, terwijl hij in het geheel geen bevoegdheid heeft, dat te doen!

 7. Ik heb bijna wekelijks aanvaringen met dat arrogante baby-boom-gespuis. Naar volk met nare manieren, dat beter in Drente kan gaan wonen. Men heeft ooit als student in Amsterdam gewoond; daarna buiten de stad toen men kinderen had (die wilde men uiteraard niet tussen het multiculti-tuig laten opgroeien). En nu de kinderen uit huis zijn, komt men weer in de stad wonen maar eist dat het er net zo stil is als in Abcoude of Monnickendam.

  Al is bovenstaande nou ook weer geen pleidooi om van de stad een feestterrein te maken voor provincie-plebs dat zich komt misdragen op veilige afstand van hun eigen buren. Want van dat volk is hier ook teveel.

 8. Ik drink ook wel eens maar ik zorg er voor dat ik niet in een kennelijke staat van dronkenschap verkeer. Ik doe dat in alle vrijheid, en dan verwacht ik dat verantwoordelijke gedrag ook van een ander.

  Het is toch van de zotte dat je niet weet of je iemand nog aan kunt spreken omdat die zich heeft verdoofd met drank, drugs en weet ik wat voor troep. Nederland heeft toch al zo’n sloppy reputatie gekregen vanwege die rottige drugs, het is prima als dat eens wordt aangepakt.

  Onder het kapitalisme is er nu genoeg kans geweest om sociale hygiëne via particuliere weg proberen te bevorderen. Maar als particulieren denken van mwoooah dan kan ik me voorstellen dat de overheid over onze vrijheid ook eens een keer denkt van mwoooah. Burgers hebben duidelijk een kontje nodig om mensen zich te leren gedragen. En hoe vrij zijn ze eigenlijk als ze denken dat ze met teveel drank op pas gelukkig kunnen zijn. En hoe vrij zijn ze eigenlijk, als ze dit meer geld kost dan wanneer er een gezond alcoholbeleid is.

  De straffen zijn draconisch, het lijkt op een oprecht bedoeld beleid en niet om te parasiteren met het overleven van de gastheer om te kunnen blijven uitzuigen. Tenzij ze zouden zijn omgekocht door de Blauwe Knoop maar dat is ook al zo’n keurige organisatie, die doen zoiets niet. Duidelijk is dat deze maatregel getuigt van een oprecht beleid, ter heuse opvoeding van het volk.

  Igor [18] reageerde op deze reactie.

 9. @arvr [13]:
  Ja en Nee wat mij betreft. Maar de Amsterdamse amtenazi’s menen zich weer eens op een moreel superieure positie te moeten plaatsen, en jou en mij te vertellen hoe veel je mag drinken in de kroeg. Kijk eens naar die zure smoel van wethouder (potsierlijke titel overigens) van Es en dat weet je genoeg.

  Ik ben dan ook benieuwd of men ook restaurants gaat controleren en sluiten want er wordt aardig wat gezopen bij het eten…

 10. @Pteranodon [16]:
  Joohoo Pteranodom, er is all een wet tegen “OPENBAAR” dronkenschap, sterker nog er zijn er twee.
  Maar waarom wordt de horeca ondernemer aansprakelijk gestelt voor zijn klanten?
  Moeten ze de metro of tram ook maar buiten dienst nemen als er vervelende passagiers zijn?
  Als ik watermeloenen vanaf een viaduct op de snelweg gooi is de groenteboer daar dan medeplichtig aan?
  Als ik te hard rij met mijn auto is de autodealer of fabrikant medeplichtig?
  Als ik iemand de hersens insla met een alerdaags huis tuin en keuken product moet de Blokker dan een week sluiten?
  Als ik mijn internet verbinding gebruik om iemand te hacken, moet mijn ISP dan dicht?

  “Duidelijk is dat deze maatregel getuigt van een oprecht beleid, ter heuse opvoeding van het volk.”

  Nou ter afsluiting nog even godwinnen…Weet je wie ook zo geil werdt van het volk opvoeden? Precies. kut facisten.

 11. De heersers gaan te ver in het aftappen van de onderdanen. Die onderdanen houden een keer op met produceren. Wat gaan de heersers dan doen om aan hun geld te komen.
  Ze schijnen echt te denken dat onderdanen onder alle condities door blijven ploeteren.
  Misschien hebben ze gelijk, misschien niet. Er zal toch wel een grens zijn?

 12. @Hub Jongen [19]:

  Ik heb het hier al vaker aangehaald omdat ik vind dat het hier thuis hoort. Niet alleen maar zaniken en zeuren, maar nu daadwerkelijk het verschil gaan maken.

  Meer informatie over je naam claimen is te vinden op http://www.ikclaimmijnnaam.nl Op http://www.destroman.nl vind je meer over de hypotheekfraude (Betaal al een jaar geen hypotheek meer…) en hoe je bezwaar kunt maken.

  Verder:
  http://www.robertboerman.nl/pdf/hoofdletters1.htm
  http://www.robertboerman.nl/pdf/hoofdletters2.htm
  http://www.robertboerman.nl/pdf/hoofdletters3.htm

  Succes.

Comments are closed.