EUneeComiteRob stuurt mail om dit te doen via onderstaande mogelijkheid. Of dat echt zinvol is, is niet zeker, maar kwaad kan het niet.

Daarom wat let je om het even te sturen?

Stuur eventueel een kopie naar de Vrijspreker. info@Vrijspreker.nl 

 

Bericht van Rob:

De Nederlandse overheid wil uw mening weten over de EU en de rol van de Tweede Kamer daar in.
Onderstaand link geeft dit aan:
http://m.europa-nu.nl/9353000/1/j9vviozkr8e2qxs/vjdscqoxtyvc?ctx=vh6ukzb3nnt0

U kunt uw reactie tot 10 november opsturen aan het aangegeven e-mail adres.

Geef uw eigen reactie over de EU en wat de Tweede Kamer vooral niet doet, namelijk de belangen van hun kiezers behartigen.
Rob
—————–

Reactie al gestuurd:
De EU is een doodgeboren kindje. Bij het referendum bij invoering werd door het volk duidelijk NEEN gestemd. Maar de politiek trok zich daar niets van aan, en ritselde het Verraad van Lissabon.

Daarmee verloor Nederland zijn soevereiniteit!

En nu nog gaat de politiek door met het nog meer ondergeschikt maken van Nederland aan “Brussel”. Actueel bvb de BankenUnie.

Nederland moet uit die EU!

Hub Jongen

17 REACTIES

 1. Ik had al een uitgebreide zeer kritische reactie gestuurd maar daarna mijn mailbox opgeschoond!

 2. Je kunt alleen iemand een mandaat geven als deze ook precies doet waarvoor je je mandaat hebt afgegeven. Een “volksvertegenwoordiger” kan helemaal niet vertegenwoordigen. Ten eerste omdat, ook al hebben jij en ik voor dezelfde gestemd, bij tegenstrijdige belangen, wie van ons twee wordt er vervolgens vertegenwoordigd? Ten tweede, wanneer zich een nieuwe situatie voordoet, moet een vertegenwoordiger altijd terug voor overleg en standpunt van de mandaatgever, echter niet voor volksvertegenwoordigers. En het belangrijkste, een vertegenwoordiger zou ten alle tijden verantwoording moeten afleggen, is dat ooit gebeurt wat betreft volksvertegenwoordigers?

 3. Inderdaad Hub, het verraad van Lissabon is HET voorbeeld van huichelachtigheid. Sommige landen in Europa (geografisch gebied) hebben nog enigszins naar hun bevolking geluisterd en geen Euro ingevoerd.

  Rob, wanneer je een reactie stuurt naar de overheid en de rol van de tweede kamer en de rol van de EU erken je daarmee juist de positie van al deze instanties. Het gaat dan alleen nog over de scherpe kantjes aan het systeem en de inrichting ervan.

  Naar mijn mening moeten we verder met de vrijhandelszone zoals het ooit bedoeld was (EEG). Het is zaak te voorkomen dat we een bureaucratisch machtsapparaat optuigen (EU) dat NOOIT meer ontmanteld kan worden.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  rob [11] reageerde op deze reactie.

 4. @Tammo [5]:

  “. . . erken je daarmee juist de positie van al deze instanties.. . . ”
  Ik denk dat je die instanties inderdaad erkent al “bestaand” maar dat wil niet zeggen dat je het ermee eens bent.
  Definitie ” erkennen”?? M.i. niet automatisch “instemmen”?

  “. . . . voorkomen dat we een bureaucratisch machtsapparaat optuigen (EU) dat NOOIT meer ontmanteld kan worden.. . . ”
  Dat is niet meer te voorkomen. Dat IS.
  Het nu alleen nog proberen verdere machtsconcentratie te voorkomen.
  Op dit moment zien we een EU Bankunie komen.En wat kan ertegen gedaan worden??

  We kunnen alleen nog wegen zoeken om het af te breken!

 5. @jhon [7]: “Zonder grondwet geen recht van reageren” Waarom niet? Wie geeft of neemt dat recht af?

  Het ergste is nog de vrijheid van meningsuiting. Ja, je mag een mening hebben (vrij-spreker), maar er naar handelen is stap twee. Een nogal grote stap, van: zeggen dat belasting roof is en geen belasting over je arbeid meer gaan betalen. Kijken hoe snel een gewapende groep mensen in uniform je hebben en houden komt weghalen. In Nederland krijg je eerst misschien nog wat vriendelijk ogende brieven, maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer.

  jhon [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Tammo [5]: Ik heb ze op een nette manier laten weten dat ik de EU beschuldig van schending van het verdrag van Lissabon, dat de EU probeert een dictatuur te vestigen en dat ik de EU spuugzat ben.
  En tevens heb ik ze laten weten dat onze volksvertegenwoordigers wel roepen maar helemaal niets doen om de belangen van hun kiezers te behartigen; en dat ik daarom op een anti EU partij zal stemmen bij de EU verkiezingen op 22 mei 2014.

  Ontkennen dat ze bestaan kun je niet want ze zijn er nou eenmaal.

  Tammo [13] reageerde op deze reactie.

 7. @jhon [12]: Kwalijke zaak, met name de rechterlijke uitspraak van “Smaad” en 50 duizend. Hoop dat dat wordt opgelost.

  @rob [11]: Ik hoop dat je reactie goed aankomt daar, gelet op het verraad van Lissabon verwacht ik niet dat er heel veel mee gedaan wordt.

  Je zegt: “want ze zijn er nou eenmaal”. Dat klopt, maar het is wel een wreed sprookje. Met geweld dringt een groep mensen zich op als “overheid” en meent allemaal dingen te mogen doen die een normaal mens een ander mens niet mag aandoen.

  Het verbaasd mij nog steeds dat mensen er op een bepaalde manier niet mee geconfronteerd willen worden, er blind voor zijn. Iedereen is het er mee eens dat je niet met geweld geld mag afpakken, ook dat je niet iemand anders opdracht mag geven om voor jou geld te laten afpakken, maar als je dan “de overheid” noemt, en dat dat precies datzelfde is, lijkt het of er een knop omgaat, ja, dan mag het wel. Erger nog, men vindt het vervelend om daar zelfs maar over na te denken.

  Hub Jongen [14] reageerde op deze reactie.
  Igor [16] reageerde op deze reactie.

 8. @Tammo [13]:
  “. . . .men vindt het vervelend om daar zelfs maar over na te denken.. . . ”
  Een aantal wordt zelfs kwaad!

  @jhon [12]:
  “Hoe kan je nu reageren !”
  Reageren kun je op allerlei manieren. De vraag is alleen hoe je het doet en wat je er mee kunt bereiken; positief of negatief.

 9. @Tammo [13]:
  Men vindt het vervelend om er oven na te denken omdat men wel degelijk beseft dat het klopt wat je zegt maar tegelijkertijd er geen simpele mogelijkheid bestaat om er iets tegen te doen.

  De reacties die je krijgt als je zegt te gaan emigreren zijn vaak positief en begripvol, heel vaak hoor ik dingen als; ja als ik de loterij win dat ben ik ook morgen vertrokken. Of; Ja ik zou wel willen maar waar heen dan? De tijd dat een buurland veel soelaas bied is voorbij, duitsland en belgie zijn wel net iets anders maar je zit nog steeds binnen de EU, de USA is allang niet meer het beloofde land, scandinavische landen hebben een flinke taal barrière en dat lijkt mij ook meer geschikt voor ontevreden socialisten als libertariers of andere individualistisch ingestelde mensen. Heeft voor de mensen dus weinig zin om zichzelf depressief te discussiëren, ze zitten als ratten in de val psychologisch, financieel en geografisch.

 10. Dit mailadres is ook na 10 november nog actief. Het is van de “Vaste commissie voor Europese Zaken”. Blijf ze dus bestoken!

  Toelichting op http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/commissies/EU/index.jsp:

  “De Nederlandse regering onderhandelt met andere Europese regeringen over nieuwe Europese wetten en regels. Het is de taak van de Tweede Kamer de inzet van de regering bij deze onderhandelingen te controleren. De Kamer kan ook invloed uitoefenen op Europese plannen, door met de regering in debat te gaan als deze plannen nog niet definitief zijn. Dat betekent dat ze er vroeg bij moet zijn.

  De commissie voor Europese Zaken coördineert de Kamerbrede controle op de inzet van de regering bij de onderhandelingen. Ze attendeert de andere commissies op relevante Europese ontwikkelingen op hun beleidsterrein en adviseert hen hierover. Uiteindelijk zijn deze vakcommissies zelf verantwoordelijk voor het controleren van de regering op hun beleidsterreinen. De commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de controle op de Nederlandse inzet in het Europees landbouwbeleid.

  Het regeringsbeleid over algemene ontwikkelingen in de Europese Unie (EU) wordt door de commissie voor Europese Zaken zelf gecontroleerd. Bijvoorbeeld bij een wijziging van een Europees verdrag, de uitbreiding van de EU of een herziening van de EU-begroting. De commissie heeft ook een belangrijke vertegenwoordigende rol. De commissie is het aanspreekpunt voor commissies uit andere lidstaten van de Europese Unie en het Europees Parlement, over Europese onderwerpen.”

Comments are closed.