GraaienAlle facetten betreffende het pensioen precies te begrijpen vereist een hele studie. Zelfs pensioen-experts hebben er moeite mee. Maar één ding is zeker: De NL-roverheid wil in uw pensioen graaien.

 

Dit werd vanmiddag in Buitenhof duidelijk gebracht door Henk Brouwer, voorzitter van het ABP, het grootste pensioenfonds in Nederland.

In het gesprek bleek dat de regering geld nodig heeft en het heeft zien liggen bij de pensioenfondsen. Dat geld is van de leden die daar jarenlang bijdragen voor hebben geleverd om op hun oude dag 70 % van het laatstverdiende loon uitgekeerd te krijgen.

Aanstaande dinsdag zal staatssecretaris Weekers in de Eerste kamer een nieuw pensioenplan trachten door te drukken,waarbij de gerechtigden minder rechten krijgen. En de overheid € 3 miljard meer te pakken heeftEn dan schijnt staatssecretaris Kleinsma ook nog met een plan te komen dat de situatie nog complexer maakt.

Henk Brouwer noemt het “geen goed voorstel dat bovendien te snel en te ruw wordt gebracht. Alleen maar om op korte termijn meer belastingen binnen te halen……  Het gaat de mensen niet om welk nominaal bedrag ze krijgen, maar om de koopkracht; om wat ze er mee kunnen doen.”

Laat je niet extra om te tuin leiden. Wees waakzaam en kom op voor je rechten.

10 REACTIES

 1. De overheid moet van de pensioengelden afblijven dat door hardwerkende is opgebeacht. Deze regering is onfatsoenlijk en zou bv investeringen in de Jsf of steun aan Griekenland en Cyprus achterwege laten. De regering heeft schijt aan de burgers in NL.

 2. kijk uit voor beloften van de overheid, ze kunnen altijd en immer alles eenzijdig veranderen. daarom zullen particuliere verzekeringen ipv overheidsarrangementen altijd beter zijn, die kun je immers tot nakoming dwingen.

  maar zolang we nog Sinterklaas kunnen spelen is er niets aan de hand. Bedankt voor de AcceptGyros en groeten aan JK – we gaan er aan verdienen – de Jager: http://daskapital.nl/2013/10/nederland_schenkt_griekenland.html

 3. Tsja.

  Niets is zeker, behalve dat dát zeker is. Pensioen”rechten” zijn opgebouwd onder een structuur van door de overheid vastgelegde regels (“rechten”). De overheid giveth, en de overheid taketh away. Simpel.

  Internationaliseren volgens een verdeel- en heers taktiek als wereldburger lijkt steeds aantrekkelijker te worden..

 4. Als de voortekenen niet bedriegen wordt het plan in de 1e Kamer verworpen. En nou maar hopen dat D66 en CDA hun poot stijf houden!
  Maar als de overheid toch toestemming krijgt om van ons te stelen voel ik me niet bezwaard om voortaan middels fraude en belastingontduiking mijn tekort weer aan te zuiveren.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 5. Lees vooral even het wikipedia artikel door.

  Stukjes:

  … is het bedrijfstakpensioenfonds voor de overheid en het onderwijs. ..

  … en het feit dat de overheid nogal eens een greep deed in de spaarpot van het ABP als de overheidsfinanciën tekortschoten, leidde begin jaren negentig tot een tekort bij het ABP van dertig miljard gulden. Dit was de reden om het ABP op afstand van de overheid te plaatsen …

  … Bestuursvoorzitters:
  – Bert de Vries van juni 1997 tot 1 september 2001
  – Elco Brinkman van 1 september 2001 tot 1 april 2009
  – Harry Borghouts vanaf 1 april 2009 tot 1 augustus 2009
  – Ed Nijpels vanaf 1 augustus 2009 tot 19 februari 2011.
  – Henk Brouwer per 1 januari 2012 …

  Jaja, dus als ik het goed begrijp is het ABP een melkkoe voor de overheid en dient tevens om een aantal ex-politici van een “baantje” te voorzien.

  En wie mogen er straks op een houtje gaan bijten? Yep, de trouwe overheidsdienaren zelf. Als de overheid op deze manier met haar eigen ambtenaren omgaat, wat hebben wij dan nog te verwachten van de overheid als normale burger?

  .M [10] reageerde op deze reactie.

 6. @arvr [9]: Nou … je hebt pensioenfondsen van productieve mensen en het ABP (“afgeperste belastinggeld pensioenfonds”). Dat de overheid het “uitgestelde loon” van de parasieten in eigen gelederen afroomt i.p.v. tekorten te dichten d.m.v. nog meer afpersing van de productieve burger, is in wezen nou net een goede zaak. Of willen wij libertariers graag dat de ambtenaren kunnen genieten van geld wat ze eerst van ons stalen en oppotten voor later?

Comments are closed.