Wanneer ik in Bangladesh aankom, zie ik voor de landing vooral veel water. MIljoenen leven hier in de uiterwaarden.bnl

Er is vooruitgang. Doordat het bevolkingaccres gedaald is tot twee miljoen zielen per jaar, zal een watersnood met 100.000 slachtoffers de bevolking stabiliseren voor een periode van 18 dagen tegen voorheen 12 dagen.

De oppervlakte van het land is gelijk aan die van Suriname: circa 127.000 km2
De bevolking bedraagt volgens de officiële statistiek circa 160 miljoen en de facto vermoedelijk ergens tussen de 180 en 190 miljoen, circa 1450 personen per vierkante kilometer.

God spare de buurlanden, als de bevolkingsdichtheid zo hoog wordt, dat grote hoeveelheden personen over de grenzen heen naar buiten gespoeld worden.
Twee vechtende dames zijn om de beurt voor een paar jaar aan het bewind. De een bakt er nog minder van dan de ander en niemand ziet kans, het land af te helpen van een verstikkende bureaucratie.

Moge Allah Bangladesh vooruithelpen!

Hugo van Reijen

11 REACTIES

 1. Zo zo jij reist wat af Hugo, en bepaalt niet alleen de toeristische hotspots.

 2. Ja, en dan zijn er nog mensen die beweren dat er geen overbevolking is. Als je er ’s avonds met het vliegtuig in de hoofdstad aankomt brandt er op de grond bijna geen licht. Sommige gezinnen leven op straat onder een dekentent met een kaarsje. Een absoluut wonder dat men elkaar niets aandoet.

 3. Altijd grappig te horen dat er in Nederland armoede is. Je zou die gasten die dat roepen gewoon even een jaartje op niveau van een kastenloze in India willen laten leven. Waar halen ze de moed vandaan dat te roepen. Hele volksstammen roeptoeteren met de nodige politici als voortouw dat de schrijnende armoede in NL verholpen moet worden, hoe ziek kan je wereldbeeld zijn als je dat roept?

  Igor [5] reageerde op deze reactie.

 4. Thomas Malthus waarschuwde al méér dan bijna 2 eeuwen geleden , voor OVERBEVOLKING ,volgens een exponentiële curve
  De volgende decennia zullen ongetwijfeld geteisterd worden door hongersnoden, met verschrikkelijke oorlogen .. alleen al om wat drinkwater, als gevolg !
  Komt daar nog bij dat er een overschot aan mannen ontstaat in die landen (India China !), doordat meisjes er ongewenst zijn , en dus geaborteerd of erger,vermoord worden !
  Europa , wees gewaarschuwd .. bouw een “Chinese Muur” , voor het te laat is

  Naam [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Igor [7]: Klopt dat men zich druk mag maken over wat men zelf wil. Men mag moord en brand schreeuwen als men een splintertje of een bloedneus heeft, en stellen dat men zwaar gewond is. Terwijl een buurvrouw met kanker thuis ligt dood te gaan. Dan zal ik het bloedneusslachtoffer toch wijzen op zijn inconsistentie.

  Uit naam van moraliteit roepen dat de nederlandse arme met flatscreen en internet en magnetron een schrijnend slachtoffer is vind ik gewoon ziek.

  Intellectuele en morele armoede, ben ik het mee eens. Maar het hangt vaak ook samen.

 6. Bangladesh was al straatarm en een van de, zo niet het dichtstbevolkte land van de wereld. Er zal wel iets zijn met de mentaliteit (cultuur) of de middelen dat ze niet en masse kunnen verhuizen. Het land heeft wel een negatief migratiesaldo (meer emigratie dan immigratie). Als die niet naar Nederland gaan, ga ik er maar van uit dat ze elders WERK konden vinden.

 7. Het is vanwege Allah dat dat land zo in de problemen verkeert Hugo. Ik kwam in islamitische landen altijd de kreet Insh´allah tegen, als we over de toekomst spraken en de mogelijkheid tot verbetering. Als we kijken naar de UK waar de meest succesvolle mensen uit het subcontinent de hindoe´s waren, met de Pakistani´s en vooral de Bangladeshi´s tot de laatste plaats veroordeeld waren, dan is het tijd dat we juist dit onderwerp even moeten belichten.

Comments are closed.