Person_Merkel_Boos_TELDoor de Amerikaanse geheime dienst! En nu is de wereld in rep en roer. Dit had toch niemand ooit gedacht dat dat nog eens zou gebeuren,

En nu is Angela ontzet.
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Westerwelle heeft de Amerikaanse ambassadeur in Berlijn op het matje geroepen.

 

Westerwelle wil uitleg over berichten dat de Amerikaanse geheime dienst in het verleden de privételefoon van bondskanselier Merkel heeft afgeluisterd.
<http://nos.nl/artikel/566335-ambassadeur-vs-in-berlijn-op-matje.html>

Over de hele wereld verschijnen boze gefrustreerde artikelen. Drudge Report verwijst bvb naar:
Germany summons U.S. ambassador to explain claims that American spies hacked Angela Merkel’s phone :

 • Angela Merkel’s government is taking allegations ‘extremely seriously’
 • Germany has requested ‘immediate and comprehensive clarification’
 • Obama promised US intelligence was not listening to communications
 • But Germany seeking clarification over possible monitoring in the past
 • German Government has summoned US ambassador to Berlin today
 • US confirms that UK PM David Cameron’s communications aren’t hacked
 • A White House spokesman said they haven’t been in the past
 • Francois Hollande is pushing the topic as one for discussion at EU summit
 • The French president is angry at reports of monitoring of French calls

 

Waarom eigenlijk deze domme drukte over Angela?
Ik hoor altijd als we het over Privacy hebben wel:
“Als je niets te verbergen hebt, is het toch niet erg?

En wat doet de NL-geheime dienst eigenlijk? Als die gegevens over Amerika wil uitvinden, kan ze dan ook niet het beste meteen Obama aftappen? Ze moeten alleen maar zorgen dat de Amerikanen dat niet merken.

Is het allemaal pure piolitieke show?
Of is het een toneelspel dat alle burgers er van moet doordringen dat de overheid toch alles weet en dat je beter maar niets moet proberen te verbergen?

11 REACTIES

 1. Dat het vreselijk is, zegt ook de premier van het land waarin de meeste telefoons worden afgetapt!:

  NOS: ” Premier Rutte noemt het mogelijke afluisteren van bondskanselier Merkel “zeer ernstig”. Rutte sprak bij aankomst in Brussel voor de top van Europese regeringsleiders.

  “Als het waar is, is het buitengewoon ernstig. Ik steun haar volledig in het bezwaar maken. Dit kan natuurlijk niet.”
  Netherlands Leading the World in Phone Taps

  The AIVD and MIVD, two Dutch military security services, allowed close to 1,100 phone and Internet taps this previous year. These break down to 1,078 and 53 for the AIVD and MIVD, respectively.

  However, these are only a fraction of the taps approved by the Dutch justice ministry. A total of 26,425 taps were issued on telephones in 2008, this being the last year all the figures were available.

  Per capita, the Netherlands authorizes more phone taps than any other country in the world.

 2. Mocht Angela een keer de neiging hebben lastig te worden, zoals het terugvragen van goud dat nergens meer is, dan hebben ze graag een chantagemiddel in handen. Zo dus.

 3. De USA is al jaren aan het afluisteren. Of kan niemand zich “Echelon” meer herinneren? Exact hetzelfde.

  Dit is al tientallen jaren gaande. Maar nu “ineens” de bondskanselier van Duitsland afgeluisterd wordt gaan de heren en dames politici nu plots wel op hun achterste poten staan.

  Terwijl iets mij zegt dat als er geen publieke aandacht voor was ze maar al te graag zelf massaal zouden gaan afluisteren en controleren.

  Kortweg, ruiken jullie dat ook? Ja! Het is de geur van …

  HYPOCRISIE (ten top)

 4. Volgens mij is het gewoon een spelletje dat afluisteren, om te kijken hoever ze kunnen gaan buiten de Eigen grenzen. Spierballen laten zien en hopen dat het indruk maakt. En Bilderberg Nederland is niet anders…

 5. Waarom maakte Angela zich niet druk toen het ging om afgeluisterde telefoons en e-mails en wel als het om politici gaat? Zijn politici beter dan wij?
  Toch weer Animal Farm waar 1 van de geboden op de muur veranderd was in: älle dieren zijn gelijk maar sommige dieren zijn gelijker dan andere dieren”.

 6. Waarom zou het voor een politici het problematisch zijn om ook afgeluisterd te worden, maar de burgers moeten dit “normaal” vinden, omdat dit te goede zou komen voor de veiligheid van ons alle? De EU politici moeten gewoon zeggen als Amerika niet direct stopt met afluisteren, boycotten we alle Amerikaanse bedrijven van de Europese beurzen. Je zult zien hoe snel Amerika dan is, om hun afluister praktijken te staken voor goed. Want geld speelt een hoofdrol in bijna alles.

 7. Spelen allebij onder een hoedje, alleen voor de schapen wordt dat stukje opgevoerd!

Comments are closed.