AfluisterenElk land heeft een geheime dienst. Die proberen zoveel mogelijk mensen, inclusief staatshoofden af te luisteren. Er is maar één belangrijke restrictie: Zorgen dat je niet ontdekt wordt.

Nederland is voorlopig kampioen. Duidelijk het land waar de meeste telefoontjes worden afgetapt. Dat is ia jaren bekend.

 

Als je betrapt wordt, komt er een rel. Als ontdekt wordt dat de baas van de EU ook wordt uitgeluisterd, dan is de kachel aan en doen de politici alsof (in dit geval) de Amerikanen de duivels zijn! Hypocrisie ten top.

Vanavond: “NSA monitored calls of 35 world leaders after US official handed over contacts “Geplakt uit <http://www.theguardian.com/world/2013/oct/24/nsa-surveillance-world-leaders-calls>

4 REACTIES

  1. Ik Zeg hier openlijk dat ik dit beleid opzettelijk zal saboteren. Als ik afluisteren niet kan voorkomen zal ik opzettelijk onjuiste informatie verspreiden om ze aan het werk te houden.

  2. Hetzelfde als dat email waarin heel veel kern woorden staan waardoor alarm bellen in NSA gaan rinkelen. Met woorden zoals brug, terroristen, bom etc. Alleen is het zo onschuldig geschreven, bijvoorbeeld: heb je gisteren op tv gezien over de terroristen die hadden een paar bommen laten exploderen op een brug in Afghanistan. Ik kan het brief nergens meer vinden. Als ik hem vind zal ik het hier wel opzetten. Misschien wel leuk om met paar miljoen mensen zulke emails onderling te versturen. Wedden dat NSA dan plat ligt.

    samsaartje [4] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.