Koe_melkenDie van de Verenigde Naties die boetes opleggen als er te veel voedsel wordt geproduceerd in deze wereld waar velen honger lijden? Of de NL-politici die afspraken maken om  miljoenen boetes te betalen als de boeren meer melk produceren dan hun toegestane kwantum? Of het volk dat politici kiest en hun gang laat gaan om dergelijke afspraken te maken?

 

De NL-boeren hebben meer dan hun kwantum geleverd en de Telegraaf vermeldt vanochtend dat “Nederland” (bedoeld is u) daarom € 130 miljoen boete moet betalen.

Ik begrijp de vragen in de inleiding hierboven niet, maar ook niet waarom boeren niet het overschot gewoon in de sloot gooien? Of er slim gebruik van maken zoals een boer in Brabant. Die had een leiding gebouwd tussen de koeienstal en de varkensstal. Zodra deze slimme boer zijn kwantum had bereikt, ging de rest van de melk in de leiding en de varkens smulden en groeiden ervan.

Wat is een ergere belasting voor de welvaart, de VN of de EU? Waar moet Nederland het eerst uit? Ik denk dat er het beste begonnen kan worden met uittreden uit de EU en de euro. Die zijn iets dichterbij.

Op de korte termijn zou het flink zijn als de huidige overheid tegen de VN zou zeggen alles goed en wel, maar we hebben dat geld helemaal niet en het ziet er niet naar uit dat we dat de komende jaren overhouden. Vergeet die € 130 miljoen nu maar, schrijf maar op je buik of onder je schoenzolen.

Wat kunt u doen:?
—Vertel deze waanzin aan zoveel mogelijk vrienden en bekenden.
—Laat uw irritatie of verbazing merken in een reactie hieronder
—of verwijs via Facebook en Twitter naar de Vrijspreker.

17 REACTIES

 1. De stemmers; die ieder jaar weer in de leugen geloven dat ze na het stemmen gratis kunnen lunchen.

 2. “Wie zijn de stomste idioten?”

  Easy, dat zijn de mensen die het allemaal tolereren.

  Vrede,
  Zé.

  • @Igor [6]: Zoals Gandhi al zei: be the change you want to see in the world.

   Helaas is het voor de meeste van ons – mij incluis – makkelijker om kritiek te blijven geven op politici, op het systeem, op anderen die niet deugen etc., dan zelf echt verantwoordelijkheid te nemen èn de consequenties te accepteren.
   Keep doing what you always did and expecting different results, is insanity. Naar Einstein.

   Feit is dat mijn geld, de vrucht van mijn arbeid door anderen wordt besteed aan (te) veel zaken die ik niet goedkeur. Sterker nog, wordt besteed aan zaken die ik principieel en moreel afwijs. Feit is dat ik dat desondanks laat gebeuren.
   Ik weet dat stemmen niet werkt. Ik weet dat “compromissen accepteren” gelul is. Dan is aan mij de keuze om iets anders te proberen en ontdekken of dat wel werkt.

   Ik kan er b.v. voor kiezen om bezwaar in te dienen tegen mijn belastingaanslag of belasting terugvragen voor een evenredig deel. En wanneer dat niet gehonoreerd wordt kan ik er voor kiezen niet (meer) te betalen. Of ik kan mij zo veel mogelijk aan het systeem ontrekken door alles (voedsel, water, energie, wonen) zelf te doen of samen met anderen en nog maar zo weinig mogelijk in Euro’s. Uit principe en de consequenties dan ook aanvaarden. Dan maar niet op vakantie etc.

   Als ik dat alleen doe ben ik “gekke Henkie” in de ogen van anderen, want het verandert niets.
   Als meer mensen dat doen, dan ontstaat er een probleem, dan droogt de bron aan middelen op en nemen de kosten van handhaving enorm toe. Dan komt de verandering vanzelf. De mensen die nu beslissingen nemen en maatregelen treffen en daar (dik) voor betaald worden van belastinggeld komen zonder inkomsten te zitten. Zij zullen noodgedwongen iets anders moeten gaan doen.
   Nu doen zij deze zaken omdat het kan! Dan kan het gewoon niet meer.

   Nu maak ik de verandering afhankelijk van anderen: het systeem, de politici, de massa. Terwijl ik weet dat de verandering begint bij mijzelf. Ongeacht wat anderen doen.

   Dus ja, ik kan volmondig op de vraag antwoorden: ik ben de stomste idioot. Want ik blijf het maar betalen.

   En ja @Hub, schuld, lafheid zijn herkenbaar. Maar nog herkenbaarder is het rationaliseren ervan: “we hebben het toch goed hier” en “ik ben verantwoordelijk voor mijn gezin” en wat niet al.
   Hij die zekerheid laat prevaleren boven vrijheid, verliest beiden.
   Dus het is een kwestie van tijd en dan wordt ieder van ons – noodgedwongen – weer moedig. Of voor 100% slaaf.
   😉

   Fijn weekend.

   Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 3. Volgens mij hanteert de VN nog met een oud beleid, want per 1-1-2013 is de melkquota van boeren in de EU afgeschaft. Omdat er geen overschotten meer waren. Daarom heeft Campina een nieuwe fabriek laten bouwen voor deze extra aanvoer van de melk, om deze te kunnen verwerken.

 4. De meesten weten deze dingen niet.
  En als ze horen dat Nederland een boete moet betalen, beseft niemand dat zij het betalen.

 5. Het volk dat politici kiest en hun gang laat gaan om dergelijke afspraken te maken!

 6. @Harrie Custers [11]:

  Dank je Harrie, we zijn al met zijn tweeën die zo voelen!!!!
  Het :”Gaat en vermenigvuldigt u!” zal bij ons niet werken! 🙂 .
  En ook veel van die andere gedachtes zullen alleen tot 2 gekke Henkies leiden.

  Dus nodig te denken! Dingen bedenken die wel kunnen.
  Liefst iets groots, maar dat is nog moeilijk.
  Dan eerst heel kleine “veilige” (?) stapjes!! Als we daar veel van kunnen doen, door meer mensen te overtuigen, dan zullen er ook resultaten komen.

  Om meer mensen te overtuigen van NAP, hebben we publiciteit nodig.
  “Veilige” acties bvb:
  –verspreiden Vrijspreker.
  –In discussies op werk en familie/vrienden de Vrijspreker noemen. Er is zoveel keuze aan artikelen, dat er altijd wel iets bij is.
  –De LP gaat meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen. Stel het lukt om één persoon in de raad te krijgen. Daar is dan weer veel publiciteit uit te halen.
  — etc. Vul maar aan.

  In de huidige situatie zie ik nog geen andere oplossing dan werken aan heel veel kleine stapjes.

 7. De wereld handels organisatie legt deze boetes op, zo betalen wij ook ongeveer €130 miljoen omdat wij geen rundvlees willen!!! uit de U.S.A dat ingespoten is met een gentech groeihormoon. Welkom in de wondere wereld vd codex, kots

 8. @Harrie Custers,

  Helemaal mee eens. De volle 100% trouwens.

  “Hij die zekerheid laat prevaleren boven vrijheid, verliest beiden.” Hierop is het hele systeem gebaseerd. Als je rechten hebt – zekerheid – zal je ook de plichten erbij nemen – verlies van vrijheid.

  En aan de basis hiervan ligt angst.

  De geschiedenis leert ons dat de ‘moed’ pas komt als het water aan de lippen staat.

  ric ardo [16] reageerde op deze reactie.

 9. Zelf een land oprichten volgens de NAP principe en alles wat hier eigenlijk op vrijspreker besproken wordt. Hoe dat moet dat weet ik niet. Een ding weet ik zeker en dat is dat je het met meer mensen moet doen. Met meer mensen sta je sterk en kun je dan ook veel meer.

  Misschien het eerst als een gedachte-experiment doen en daarna zoveel mogelijk proberen uit te voeren. En opnieuw geen idee hoe het moet, maar hoor graag adviezen of ideeën.

 10. @Freddy [14]: Volgens mij staan er velen in NL al kopje onder….. De wetten zijn zo gemaakt dat men niet kan en mag klagen.. tenzij men bereid is om de consequenties te aanvaardden!!

 11. Koemelk(producten) zijn ongezond voor de mens, er zou helemaal geen melk geproduceerd moeten worden.

Comments are closed.