.HOWARD_MISES_specialisation

2 REACTIES

  1. Deze man heeft absoluut gelijk, ware het niet dat het de proviteurs en de psychopaten zijn die het spelletje voor ons verpesten. We zouden met elkaar zo “rijk” kunnen zijn mensen met een fijn leven in een stabiel landje. Maar de trend die gaande is lijkt meer op hardlopen bergaf met een teiltje water. Zorg dan maar eens dat je heelhuids en met behoud van je goed tijdig tot stilstand kunt komen om de situatie een goed te overzien.

  2. Hoewel deze economische wet de basis vormt voor de vooruitgang van de mensheid wordt hij helaas maar door weinig mensen echt begrepen.

    Zo is het voor een advocaat die 300 per uur verdient onzinnig om zelf zijn badkamer te gaan betegelen. Hij kan daarvoor veel beter een tegelzetter die 60 per uur kost inhuren. Die doet het beter, sneller en goedkoper dan hij zelf kan.

    Linkse idioten die menen dat het beter is je af te keren van de bedrijven en vakspecialisten die in al onze behoeften voorzien en dat je zelf je voedsel moet verbouwen, je eigen kleding moet maken, je eigen huis en meubilair moet maken, je eigen energie moet opwekken, kortom volledig zelfvoorzienend moet leven kiezen door deze economische wet voor een welvaartsniveau uit de oertijd.

    Ook partijen zoals de SP die menen dat je met protectionistische maatregelen je eigen welvaart op peil houdt zitten er volkomen naast. Consumenten zo te dwingen te dure producten te kopen maakt uiteindelijk iedereen armer. Je kan je euro tenslotte maar 1 keer uitgeven.

    Alleen volledig vrij handelsverkeer met volop concurrentie geeft de laagste prijs en de hoogste kwaliteit en de meeste keuze. Het is de basis voor onze welvaart.

Comments are closed.