Hoeveel toekomst heeft een land dat een economische groei van een tiende procent verwelkomt als goed nieuws?

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

8 REACTIES

 1. @Prepperoni [1]:
  Groei.
  De politici hebben steeds meer geld nodig om stemmen te “kopen”. Goodies voor de kiezers. Door een groeiende economie wordt de inflatie dan iets afgeremd.

  Verder is al dat gedoe over die 0,1 % voor de búhne en het pochen over hoe goed ZIJ het hebben gedaan.

 2. @Prepperoni [1]: Groei kan ook dienstengerelateerd zijn.

  Groei maakt over het algemeen een beter bestaan mogelijk, je ziet dat op het moment dat men redelijk welvarend is juist milieubewuster wordt. Waar in vroeger eeuwen iedereen hout en kolen kacheltjes had en de steden daardoor onder smog zaten en als de kachel niet goed genoeg was de huizen ook, is dat thans met het gas niet langer het geval.

  Geen groei betekent stagnatie in het huidige patroon, en dat kan beter.

 3. Goed bericht. Komt precies op tijd, er komen immers verkiezingen aan… Nix geen toeval. Manipulatie voor de “sheepels”

 4. Tja die groei, het is ons wijsgemaakt dat dat goed is maar is dat ook wel zo? Dat is een hele belangrijke vraag. Groei is nodig doordat men ons een schulden economie door de strot heeft geduwd en om die gaande te houden is groei nodig. Maar iedereen die iets van exponentiële groei begrijpt, begrijpt ook dat dat helemaal niet kan! Waarom kunnen we niet tevreden zijn met wat we hebben? Wat we hebben kunnen we onderhouden en verbeteren maar altijd maar die drang naar meer en meer gaat ons op een gegeven moment natuurlijk goed de das omdoen.

Comments are closed.