avatar MMAPNiet culinair gezien, maar financieel. Een of ander bureau (S&P) heeft de NL-rating van AAA in AA+ gewijzigd. Een slechter rapportcijfer, dus. Maar voor wie? Wie is hiervoor verantwoordelijk?

Welnu, geachte Vrijspreker lezer: u en ik zijn daarvoor verantwoordelijk. En ook al die anderen die Vrijspreker niet lezen. Tenminste, als ik ene meneer Dijsselbloem moet geloven (en dat doe ik niet, want ik geloof geen enkele ambtenaar) is het de schuld van iedereen, onder andere omdat iedereen te weinig consumeert.

Dat “wij” minder consumeren, omdat het kabinet de belastingdruk steeds hoger maakt, heeft daar opeens niets meer mee te maken?

Hiermee verval ik natuurlijk weer in de herhaling, dat de visie van de roverheid omtrent bezuinigen volslagen idioot is. Bezuinigen is dingen NIET meer doen en MINDER geld uitgeven. Wat de roverheid doet is tekorten oplossen met méér belastingen. De roverheid is dus bezig met fikse omzetverhogingen, niet met bezuinigingen. Gewoon doorgaan met geld uitgeven en als de pot leeg is, méér geld roven om de gaten te dichten. Nogmaals: dat is geen bezuinigen, dat is gewoon omzet verhogen. Onder dwang, nog wel.

En waar heeft die roverheid die hogere omzet voor nodig? Om weg te geven aan doelen waar de meeste mensen niet voor kiezen. Nonsens doelen dus, zoals miljarden besteden aan ruzie maken in verre landen, bijvoorbeeld. Of de hobby van de een, financieren met het afgeroofde belastinggeld van de ander (cultuur, kunst, zielige landen geld geven, onterechte uitkeringen, enz.).

Maar goed, als ik een willekeurig topic hierover lees, laten we zeggen dit topic, valt het ongelooflijk gekunstelde roverheidsgeouwehoer weer op. Mark Harbers (who the f*** is thát?) van de VVD is wél teleurgesteld, maar zag het al een tijd aankomen. Hoe kun je dan nog teleurgesteld zijn?

En die socialist Dijsselbloem: “We moeten het groeivermogen van Nederland opkrikken en de problemen aanpakken. Dat is precies wat het kabinet nu doet.” Jeetje wat een uitspraak. Problemen aanpakken (of daarover liegen) doet de politiek al sinds zo lang ik kan teruglezen in de annalen van de journalistiek, maar het resultaat is precies wat ene Wilders (en nee, die vertrouw ik ook niet) zegt: “Bedankt Mark, geen herstel, maar afbraak NL.”

En dan nog eens iets, die Dijsselbloem vermeldt dat 2 andere rating-bureaus de AAA status van NL recent nog hebben herbevestigd. En dat die “kras” niet leuk is, maar dat het geen gevolgen zal hebben. Wie zijn die bureaus, wat zijn hun criteria, waarom moeten wij daar waarde aan hechten?

En als uitsmijter, dat NL nog steeds een van de kredietwaardisgte landen in de wereld is. Ja ja, met wat precies als referentie? Als alle mannen hun eigen vrouw 1 keer per dag molesteren, dan is de man de dat maar 1 keer per maand doet een geweldige goede echtgenoot. Zoiets? Of terug on-topic: als alle landen in de wereld afglijden, dan is de traagste afglijder een goed land? Wát is je referentie, Dijsselbloem, dat NL als een van de meest kredietwaardige landen ter wereld is, maar JOUW uitgaven van ONZE centen de komende decennia over de ruggen van JOUW slaven (= wij, onze kinderen en kleinkinderen) gefinancierd moeten worden. Ben je dan een goed mens, of een goed land? Omdat de referenties alleen maar nóg slechtere landen zijn?

Afijn, ik kan hier nog wel even doorgaan, want dit berichtje is voer voor een boek met vragen en opmerkingen. Ik laat de rest van commentaren een aanvullingen graag aan u over.

9 REACTIES

 1. Onze politici met hun lamlendige gedrag, gericht op eigen belang maken dit mogelijk. En wedden dat de kiezer straks toch weer op dit schorrie Morris stemt?

 2. Veel mensen/burgers zitten te wachten dat het systeem in elkaar dondert. De verwachting van veel burgers is dat er dan een beter systeem komt. Maar, 1 ding zeggen de meeste mensen nu al, over dat nieuwe systeem, geen vrije markt.
  Mijn vraag is dan: hoe kom je op het idee, dat het nieuwe systeem beter zal functioneren dat het vorige systeem? Hebben wij niet dezelfde fouten gemaakt als de vorige crisis?

 3. Verbazend hoe een sterke natie (volk) als “Nederland” ten onder gaat en “iedereen” staat er bij en kijkt er naar.
  Zelfs libertariërs DOEN te weinig.

  Uiteraard is het verstandig om eerst voor jezef te zorgen. Dat is de categorie “trucjes leren”.
  Daarnaast is het verstandig hindernissen op te ruimen.

  Zie:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/07/haalbare-weg-naar-vrijheid/ en
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/11/het-begin-van-de-vrijheids-revolutie/

  Doe mee, meld je aan!

  Hart [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [3]: Het enige wat ik kan doen, is met mensen praten. Ik heb er geen moeite mee om in de grote steden een stand neer te zetten, en zelfs als wij dit allemaal doen, zul je moeten vechten tegen de massa. Sorry, maar dat gaat niet werken.
  Je zult aan de basis moeten werken. De 4.100 burgers die op de LP hebben gestemd, zullen als eerst aan de slag moeten. En zij kunnen niet meer doen dan praten en discussieren met hun medemens. En afgelopen woensdag heb ik alweer gemerkt hoe diep de overheid in de hoofden van de mensen zit. Geen enkele vorm van kritiek konden ze verdragen.
  Het merendeel heeft geen idee hoe handel/ecnonomie werkt, heeft geen idee wat de definties zijn van de verschillende politieke vormen, laat staan dat zij een eigen mening hebben.

  Albert S. [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Hart [4]: Mee eens Hart, dat is alles wat we kunnen doen. Economie en financiën zijn voor de meeste mensen moeilijk te begrijpen. Het enige wat men gaat snappen is de school van de harde klappen en daar zitten we straks middenin.

  Na elke inzinking en depressie gaan mensen pas nadenken, niet daarvoor.

 6. Alle ministers staan op de loonlijst van ons Koningshuis, enkel dat huis vertegenwoordigen zij.(bij het aantreden van het kabinet, worden zij dan ook beëdigd door dit koningshuis) Hun taak is om de burgers het idee te geven dat zij hun uiterste best doen voor hen. 99,9% van de bevolking trapt helaas nog steeds in deze loze woorden. De enkeling die wel dit inziet staat simpelweg machteloos tegenover deze grote groep onwetende medeburgers. Deze medeburgers zijn veelal geneigd om de constant herhaalde propaganda als enige waarheid aan te nemen en alle andere opties en/of interpretaties af te doen als complot theorieën of als onzin verhaaltjes. Gewoon omdat we alle geleerd hebben vanaf onze geboorte, dat vechten tegen overheden geen zin/effect heeft en dat deze altijd winnen. Dat maakt dat vele het niet eens proberen en zich schikken naar de exoten van de overheden (van het is nu eenmaal zo geregeld). Met deze algemene instelling van gedachte is het heel moeilijk om deze cirkel van gedachte bij hen te doorbreken. Het is het zelfde als in de film de Matrix. In welk perspectief zie jij je wereld om je heen en wil jij die ander jou interpretatie overtuigen van jou visie of laat je hem/haar in zijn eigen gedachte en opvattingen rusten.

 7. @Dr. Kwast [6]: Stel je voor je stuurt deze man naar de guillotine, denk je nu echt dat de volgende persoon het beter zal doen. Je moet niet vergeten dat de meeste ministers afkomstig zijn van de politieke partijen, en nadat mensen hun sporen hebben verdiend binnen zo’n systeem mogen zij minister worden.
  Wie daar ook op die stoel komt te zitten, zal evenveel waard zijn als dhr. Dijsselbloem. Daarbij domheid ettaleren, volgens mij is dit niet strafbaar.
  Na de WO2 kwamen onze ‘leiders’ terug uit het buitenland, terwijl zij nederland in eerste instantie weerloos hadden gemaakt. Er werd geen enkele leider gearresteerd, niemand werd aangeklaagd, behalve de koningin, die was boos, toen zij bemerkte dat die gasten allemaal slapjanussen waren.

Comments are closed.