avatar MMAPNiet consistente berichtgeving van 2 bedrijven waar ik weleens mijn zilver koop/kocht. De BTW-margeregeling lijkt vanaf 1 januari te verdwijnen op zilveren munten. Misschien tijd om die eindejaarsbonus nog even in wat munten te steken, als het budget het toelaat.

ZilverGoudWinkel meldt per e-mail: BTW verhoging zilveren beleggingsmunten

Particuliere beleggers die zilver kopen kiezen vrijwel altijd voor zilveren beleggingsmunten zoals de Silver Eagle, Maple Leaf en de Philharmoniker. Dit zijn munten die wereldwijd worden verkocht als belegginsmunten en zijn daarmee zeer goed verhandelbaar; iedere munt bevat 1 troy ounce puur zilver. De munten worden onder de margeregeling verhandeld, waarbij alleen BTW wordt afgedragen over de winstmarge van de handelaar en niet over de totale verkoopprijs.

In januari 2011 is het btw-tarief in Nederland voor de invoer van dit soort munten verhoogd van 6% naar 19%.  Aangezien de munten voornamelijk afkomstig zijn van landen buiten Europa, zoals Canada en Amerika, werd het daarmee aanzienlijk minder interessant om dit soort munten in Nederland te importeren. De import was nog wel mogelijk in andere Europese landen tegen een laagtarief, waardoor de stijging van het Nederlandse btw-tarief een beperkte invloed heeft gehad op de verkoopprijs van de zilveren munten.

Per 1 januari 2014 gaat echter ook het BTW tarief in andere landen mogelijk omhoog, waardoor het importeren van dit soort munten in geheel Europa een stuk duurder kan worden. Een direct gevolg hiervan is dat de prijzen voor de zilveren munten per 1 januari verhoogd zullen moeten worden met ruim 10%. Tot op heden is er echter – voor zover wij weten – geen definitief besluit genomen in de desbetreffende landen over het invoertarief van deze zilveren munten per 1 januari.

Om het zekere voor het onzekere te nemen kan het verstandig zijn om voor 31 december 2013 uw zilveren in te kopen. Aangezien de zilverkoers onlangs sterk daalde kan het tevens interessant zijn nu alvast een positie in te nemen. Voor de huidige prijzen kunt u terecht op onze website. Zodra er meer nieuws is over het btw-tarief voor zilveren munten zullen wij dit communiceren via de nieuwsbrief en via ons blog.

 

Doijer & Kalff meldt: BTW verhoging zilveren munten, bestel voor 30 november

Laatste kans om zilveren munten te kopen zonder 21% BTW.

Geachte heer/mevrouw,

Vanaf 1 januari 2014 worden zilveren munten hetzelfde belast als zilveren baren, namelijk met 21% BTW. Bestel dus op tijd uw zilveren munten om 21% BTW te besparen.

Zilveren munten besteld tot 30 november 2013 kunnen nog worden ingeklaard onder de huidige margeregeling. 

De American Eagles zijn al uitverkocht voor dit jaar. De Philharmonikers zijn nog beperkt beschikbaar. Hierdoor neemt de druk op de Maple Leaf toe. Als u nog zilveren munten wilt kopen onder de margeregeling, dan is dit uw kans! Voor alle zilveren munten met uitlevering in 2013 geldt nu op=op!

3 REACTIES

  1. Het zou mooi zijn als volgend jaar er statistieken zouden zijn hoe de verkoop/aanschaf van deze beleggingsmunten in elkaar gedonderd is.. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat dit omhoog zal gaan..

Comments are closed.