Dier_WolfIemand die tegenover mij alarmisme als argument gebruikt laat vaak bij mij het alarm afgaan. En terecht. Vaak appelleert alarmisme aan het oergevoel om direct te handelen.

Vroeger, maar dan ook heel erg vroeger, laten we zeggen 2.000 jaar geleden vroeger, heeft de evolutie ons als mens geleerd dat een dergelijke melding van een medemens direct serieus moest worden genomen.

 

Als iemand zei dat er in de struiken tegenover je een roedel wolven zat ging je niet vragen stellen,  je ging niet naar de struiken toe om de wolven te inspecteren of om te kijken of ze eigenlijk wel honger hadden maar je maakte gewoon dat je weg kwam, direct.

Wie dit niet deed eindigde als hondenvoer en op die manier selecteerde de natuur de mensen die niet direct reageerden uit.

Politici en hun ideologen echter hebben door dat een reflex nog steeds heel erg bruikbaar is. Indien je met de juiste retoriek een alarmsituatie creëert dan zullen mensen veel sterker geneigd zijn om direct te handelen en niet eerst na te gaan denken. En dus op die manier makkelijk te manipuleren zijn.

Alarmisme in de politiek en media
Als er ergens wel een onwelriekend samenspel van alarmisme en beïnvloeding aanwezig is, is het wel hier.

De meest minimale gebeurtenissen worden wel opgeklopt tot alarmistische proporties. En zo wordt, zonder dat veel mensen het doorhebben, langzaam de hersenklei in het hoofd gekneed tot dat het exact de vorm heeft die zij willen.

Let er maar eens op als er weer ergens een bedrijf is wat een paar honderd overbodigen moet ontslaan. Feitelijk niet zo’n ramp, dit is de economie aan het werk en als de collectivisten niet zo zaten te klooien met die economie zouden die mensen redelijk vlot weer een baan vinden. Maar dat zeggen ze niet.

Ze beginnen met de ondernemers af te schilderen als ijskoude mensen. Daarna komen er een paar werknemers in beeld die met een heel zielig gezicht hun verhaal vertellen. En uiteraard dan weer de bekende opmerking dat de vakbond vecht voor hen voor het behoud van werkgelegenheid. Alles voorzien van serieuze stem en dreigende achtergrondmuziek.

Alarmisme en libertarisme

Helaas zie ik ook mijn mede-libertaristen gebruik maken van dit ranzige argument.

Als ik alle voorspellingen over het crashen van de euro of dollar, het instorten van deze of gene beurs, de zoveelste “doodenge” Youtube video over de verschrikkelijke gevolgen van een zogenaamde “Wereld Orde” of het instorten van de economie op een rijtje zet zou het mij moeten verbazen dat als ik de gordijnen opentrek ik geen brandende woonwijk zie met vluchtende mensen.

Dus niet. Goed nieuws is dat de wereld dus niet in een grote klap vergaat, slecht nieuws is dat het gewoon elke dag wat slechter gaat voor de komende 50 jaar.

Alarmistische argumenten is, naar mijn bescheiden mening, niet de manier waarop de rest van de wereld het libertarisme moet ervaren. Beter is het beeld te geven dat wij prettige, heldere en nuchtere mensen zijn. Zijn wij namelijk ook.

En als een ander een alarmistisch argument gebruikt denk dan bij jezelf: Waarom wil hij of zij niet dat ik er eerst erover nadenk?

En wat de wolven betreft: Velen van ons delen het huis met een of meerdere afstammelingen van de dieren die wij als mens in een ver verleden vreesden.

Ingezonden door ARVR

13 REACTIES

 1. Bij ‘heel erg vroeger’ (voor wat betreft de mens) denk ik aan 100.000 jaar geleden, niet aan 2000 jaar geleden. Vanuit dat grotere perspectief kun je ook op een andere manier naar dit soort dingen kijken. Als je je eenmaal realiseert hoe oud de Aarde is en hoelang het heeft geduurd voordat de mens was geëvolueerd tot wat hij nu is, dan heeft al die drukte over het instorten van de dollar of de euro, slecht draaiende economieën, etc. geen enkele betekenis meer. De alarmbel gaat dan wel rinkelen als je kijkt naar de respectloze manier waarop wij met de Aarde omgaan. Wat door de natuur in miljarden jaren is opgebouwd, wordt door de mens in enkele decennia afgebroken.

 2. Ik wil niet alarmistisch doen aangezien ik jouw afkeer voor het fenomeen deel, maar sommige dingen gaan nou eenmaal onverwachts, je kan ook rationeel, helder en nuchter voorbereid zijn op “eventuele” situaties.

 3. Dat is nou het leuke aan youtube. Alarmisme. Stel klokkenluider sites bestaan niet, hoe komen we aan de echte waarheid?? Van de MSM?? Vergeet dat maar. Dan kun je net zo realistisch als pragmatisch ingesteld zijn maar als men niet situaties van verschillende kanten kan bekijken dan is men gedoemd om ’the sheeples” te volgen. Dus bij deze ben ik erg blij dat er sites zoals youtube zijn waarin mensen met kennis en hoogopgeleiden een andere kant van situaties wereldwijdlaten zien. Erg dom om je ogen daarvoor te sluiten.

 4. Ben het in pincipe wel met je eens, ARVR.

  Echter, omdat ik om mij heen die ingeslapen slaafjes als schapen achter elkaar in elkaars stront zie lopen, te lui en te laks om dingen te onderzoeken of eens een stukje te lezen, en zich juist door die staats- “hervormende” berichtgeving nóg verder in slaap laten sukkelen, is mijn methodiek af en toe juist:
  WAKKER WORDEN EN CONFRONTEREN!!!
  😉

  Dan werkt dat alarmisme misschien een beetje als middel om weer een hartslag in die zombies te krijgen.

 5. Doe afstand van geld, wereldwijd stoppen we met geld om daarmee de idioten die ons bij de ballen hebben de macht af te nemen. Het enige middel wat ze hebben om dat te zijn wat ze zijn moet van ze worden afgenomen anders komen we geen stap verder. De angsten die de nieuwe wereld orde, machtselite, idioten die geld maken uit het niets over ons uitstroeien + het constant in scene zetten van diverse zaken kan ophouden zodra wij ze MASSAAL de rug toekeren. Als we zouden afspreken ze niet langer van brandstof te voorzien was het met dit hele circus in één keer gedaan.

  Geen oorlogen meer, geen leugens meer, geen ellende meer, geen vervuiling meer, geen persoonlijke of maatschappelijke depressies meer, geen honger of dorst, geen kou, geen energiecrisis, geen haat en nijd, geen religie of ideologie die kan worden gebruikt tegen de vrije burgers, geen verdriet meer, alle problemen zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Geld en degene die macht hebben over geld en dit aansturen, dat is het probleem waar de wereld al honderden jaren mee worstelt. In de huidige maatschappij zouden we, ook gezien de technieken en kennis onder de mensen, heel goed zonder geld kunnen en zouden we over kunnen gaan tot een verdeling van zaken, kennis en macht. Het is heel simpel; stekker eruit en laten de bankgangsters en de NWO elite doodvallen. Ze zullen niet meer zijn dan ieder ander.

  Een geldloze wereld zou heel de mensheid kunnen redden en zou van de wereld een te gekke planeet maken om op te leven. We zouden technieken gebruiken waarvan de opgekochte patenten nu in de la liggen weg te rotten, we zouden vooruitgang in de wereld krijgen zonder zorgen, zonder honger of dorst zoals de mens het nog niet eerder heeft gezien.

  Zolang er geld is zullen de machtshebbers die met nazi precessie exact weten wat ze en wanneer ze het moeten doen en vooral hoe ze miljarden schapen bijeen kunnen drijven. Angst regeert, angst verkoopt, en dat weten ze dankbaar gebruik van te maken.

  “Eerst veroorzaak je een monetaire crisis (angst), daarna pleit je voor een economische harmonisering (European Semester) en finaal wordt op die manier ook een fiscale unie gelegitimeerd. Traditionele vrijhavens zoals Luxemburg en Zwitserland komen op die manier meer en meer onder druk te staan.”

  Dubbel post? Of anders: waarom wordt reactie niet geplaatst?

  ric ardo [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Joy for life?. [5]:
  Ja erg hè. Je staat erbij en je kijkt ernaar, je kunt echt helemaaaal niets doen zonder geld. Met zijn allen kunnen we er wat tegen doen, dat vraagt inzet, kracht en oorlog. Volgens het NAP kan dit nooit lukken, dus het zwaard erin. De kwaadheid zit er bij vele mensen in, moet er alleen nog uitkomen. Ik denk dat Andrei breivik verbleekt wat er in de toekomst gaat gebeuren aan acties.

  Joy for life? [7] reageerde op deze reactie.

 7. @ric ardo [6]:

  Het zal me allemaal een rotzorg zijn en ook weer niet, want een mens wil graag kunnen beschikken over eigen leven en profiteren van zijn eigen verdiende, gespaarde en opgebouwde middelen. Zodra de wet en de maatschappij en het economische strijdtoneel zodanig verandert dat je niet meer kunt beschikken over je eigen leven, eigendommen, geld of al wat gelijk is aan dat, dan is het spel uitgespeeld en hebben de idioten gewonnen. Het enige wat dan nog rest is sabbelen op een stuk hout en zwerven op straat of leven van wat er zo komt aanwaaien, want wat heeft het dan nog zin om je best te doen, wat heeft het dan nog voor zin te sparen of je leven comfortabel en vrij in te delen? Dan alles wat je zult willen doen of bereiken zullen ze ongenadig van je afnemen.

  Of het kan nog anders: gewoon gewillig, bang en een onderdanig mensje zijn die slaafs door het leven gaat omwille van; misschien het huis, van de kinderen, van een nog enigszins comfortabel leven als slaaf die van zijn meesters nog iets mag bezitten.

  Het zal van je karakter afhangen en of je emotioneel hangt aan degenen die je liefhebt hoe je met het tijdelijke leven hier op deze planeet om wilt gaan. Als het mij te bont wordt dan vallen ze maar dood hier, dan bekijken ze het maar met hun psychopaten circus en groet ze met het bericht dat ik ze wel opwacht aan de andere kant.

  Er zijn ook mensen die proberen het zo; Last month I received an encrypted email from someone calling himself by the pseudonym Kuwabatake Sanjuro, who pointed me towards his recent creation: The website Assassination Market, a crowdfunding service that lets anyone anonymously contribute bitcoins towards a bounty on the head of any government official–a kind of Kickstarter for political assassinations. According to Assassination Market’s rules, if someone on its hit list is killed–and yes, Sanjuro hopes that many targets will be–any hitman who can prove he or she was responsible receives the collected funds.

  For now, the site’s rewards are small but not insignificant. In the four months that Assassination Market has been online, six targets have been submitted by users, and bounties have been collected ranging from ten bitcoins for the murder of NSA director Keith Alexander and 40 bitcoins for the assassination of President Barack Obama to 124.14 bitcoins–the largest current bounty on the site–targeting Ben Bernanke, chairman of the Federal Reserve and public enemy number one for many of Bitcoin’s anti-banking-system users. At Bitcoin’s current rapidly rising exchanges rate, that’s nearly $75,000 for Bernanke’s would-be killer. http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2013/11/18/meet-the-assassination-market-creator-whos-crowdfunding-murder-with-bitcoins/

  ric ardo [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Joy for life? [7]: eerlijk toegeggeven schrik ik wel van je tekst in’t engels. Maar waar is waar, en zo moet het denk ik ook gaan. Het is en moet oog om oog en tand om tand, we kunnen zoveel woorden spenderen via internet en andere media, luisteren zullen de schaapheerders nooit. Zo gauw een schaap bijt.. dan wordt het een heel ander verhaal. Verder jouw kijk op het sociale leven deel ik voor de 100% met je. Steeds meer voel ik geneigd om alles op te geven en als zwerver te gaan leven. Ik behoud dan iig mijn vrijheid en leven. Toen ik in Parijs woonde heb ik weleens met zwervers gesproken (na het geven van geld) en ze zwerven omdat de regering het gewoon onmogelijk maakt een vrij leven op te bouwen. Er zitten natuurlijk mensen tussen die zelf niets willen maar het overgrote deel die ik een (lange)tijd gesproken heb zijn gestudeerde mensen die niet meer de exhorbitante vele regels kunnen handhaven. Een ander woord is misschien wel SUBMISSION. Je voelt je gewoon geen mens meer en daar is de politiek goed in. Ik woon sinds een half jaar weer in Frankrijk, niet dat het hier zo goed is maar iets meer vrijheid heb ik hier wel. Veelal komt bij mij de gedachte naar boven om ook een zwerversbestaan op te bouwen, ver van de bewoonde wereld. Maar waar kan dat nog in Europa?? Maar misschien ben ik maar een dromer die teveel naar natuurfilms kijkt en verder niets onderneemt, op de knieën valt voor het hogere en mijn slavenleven voortzet.

  Joy for life [12] reageerde op deze reactie.

 9. Mogelijk zou een totale, algemeen landelijke staking een breekpunt kunnen worden. Ik heb het hier niet over de bekende ´werk´staking. Ik bedoel, wat als morgen niemand nog in de auto stapt, niemand nog de trein of het vliegtuig neemt, en niemand een betaalopdracht pleegt. Wat als politie, brandweer, leger, indien allen tezamen compleet niet meer in beweging zouden komen? Uit protest, uit afkeer, uit genoeg=genoeg. (Stakingsbrekers kunnen mooi bij calamiteiten opdraven) Wat als niemand naar het journaal zou kijken, niemand een krant zou kopen en niemand brandstof zou tanken. En dat voor een week… Compleet niet in beweging komen. Enkel absolute passiviteit. Kan het nog vreedzamer?

  ric ardo [10] reageerde op deze reactie.

 10. @Sander [9]: Dan krijg je een staat van beleg en worden we overspoeld met buitenlandse militairen die niets om ons geven. De politiek verzindt er wel wat op voor de genocide…. waarom denk je dat ze graag één wereld willen zien?? Total Controle……..

 11. @ric ardo: Die buitenlandse militairen gaan dan wel met the speed of light over de wereld. Komen er toch haarscheurtjes en nog veel meer (naar verwachting gewelddadige) opstanden. Dan spelen ze ons precies in de kaart.

 12. @ric ardo [8]:

  Duidelijk dat je je eigen plek en basis zoekt zoals we dat in feite allemaal doen. De één zoekt op de natuurlijke wijze door te laten groeien en te sparen. En de ander koopt het met een zware hypotheek en PL en realiseert zich achteraf in welk gevang hij terecht is gekomen. Maar het is uiteindelijk het verrotte systeem die het voor beide onmogelijk maakt het op de verstandige manier te doen. Spaar je, beroven ze je, leen je, zetten ze je shock en klem. In beide gevallen mag je doodvallen, ze hebben echt ronduit schijt aan iedereen. Het vieze is dat je vroeger kon zeggen: ” ik doe niet mee aan dit systeem” en kon je je afzijdig houden, maar nu kun je doen wat je wilt, ze pakken je linksom of rechtsom. Dit systeem is door en door verrot en corrupt, en het houdt niet op, niet vanzelf en wordt zeker niet minder.:(

  Een zwerver word je tegen wil en dank en daar kiest niemand vrijwillig voor, want wie zit te wachten op een zwervers of kluizenaarsbestaan? Maar als het erop aan komt dan zullen mensen die niets zien in een gecontroleerde maatschappij of een bestaan als slaaf kiezen voor een vrij leven tot op het absolute bestaansminimum of zelfs tot de dood erop volgt. Maar goed, waarschijnlijk ben jij ook een vechter en heb je nog genoeg vuur in de sloffen om door te gaan en op te komen voor jezelf. Je moet jezelf iedere dag weer voor de gek houden, je moet je iedere niks afvragen, want anders red je het niet. We draaien mee in de mallemolen en moeten maar weer afwachten wie op degene schiet die meedraaien. We zijn loslopend wild en vogelvrij verklaard. Eigenlijk leven we in de moderne middeleeuwen, alleen kenden ze toen misschien nog een beetje genade.

  Het venijn zit ‘m in het systeem die keer op keer, stapje voor stapje het vuur onder de pan hoger draait en waardoor we langzaam gaar koken. Je kunt natuurlijk constant mensen willen informeren over het feit dat dit een zionistisch kut spel is, en de dep joden ons dit aandoen, but it takes two to tango, maar dat geeft hun natuurlijk nog niet het recht om ons dit aan te doen. Als je het godverdomme goed bekijkt, en dan kan ik kwaad worden op de mens of zelfs op een hoger macht, dat wij in ons korte leven hier op deze fucking planeet zo moeten kruipen voor geld en zijn meesters. Kom je één keer op deze planeet, probeer je van alles op een fatsoenlijke en menswaardige manier bij elkaar te houden om je leven stabiliteit te verlenen en self suporting te zijn, maken ze je leven tot een kleine of grote hel. Het is van de gekke, en vandaar, ze mogen ze wat mij betreft voor een paar bitcoins de ‘heren’ laten voelen wat het is om niet je leven zeker te zijn. De elite zijn niet alleen meesters van het geld, het zijn in feite ook de meesters van de dood. Want hoeveel mensenlevens hebben deze psychopaten op hun geweten? Ik denk miljoenen en miljoenen mensenlevens hebben ze leed en ellende berokkend en zelf zitten ze hoog en droog voor de open haard een exclusief glaasje brandy te drinken en niks anders te overpeinzen dan hoe ze verder over lijken kunnen gaan om aan nog meer macht en geld te komen. En dat is ook het struikelblok voor de vrije en weldenkende geest, die kan namelijk niet over lijken gaan en voelt eerder het tegenovergestelde.

  Geniet je leven zo goed je nog kunt ric ardo, het is je door mij in ieder geval gegund. Want als we elkaar het beste gunnen in alle vrijheid en we laten de vrije mens zijn ding doen, komt de wereld beter vooruit en zal het een mooiere plaats worden. Van de psychopaten moet je het in ieder geval niet hebben.

 13. De gevaren van het alarmisme, klinkt als een tegenstrijdigheid. Allerlei rampscenarios worden naar voren gehaald om te laten zien dat alarmisme alleen maar tot ellende en rampspoeden leidt.

Comments are closed.