SCHIPHOL_reisgegevensHet kabinet wil de reisgegevens van alle Nederlanders opslaan en inzetten voor de strijd tegen het terrorisme. Dat blijkt uit een brief van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer.

Die gegevens worden op dit moment niet opgeslagen.
Dit is een echt NOS bericht van 7 november, hoe ongelooflijk dan ook!

Ik moet morgen naar Rotterdam. Waar moet ik nu opgeven hoe laat ik vertrek, waar ik naar toe ga, wat ik ga doen en hoe laat ik weer naar huis ga?
Of halen ze die gegevens gewoon uit mijn mobieltje?

En moeten we dat slikken?

20 REACTIES

 1. Ik heb het ook gehoord. Ik heb wel eens gezien hoe een spinnetje een veel grotere gevangen wesp inpakte, en draadje, nog een draadje.. een ‘kamp’, dat is nederland geworden. Aan alle kanten zit ‘de overheid’. Maarja dat is niet erg want “we zijn een democratie”.

 2. Dat blijkt uit een brief van minister=boodschapper ( namens wie ? ) Op(de)stelten van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer.

  Namens de (SECRET)ARIS GENERAAL van het (DEPART)EMENT ( DEPART=vertrekpunt ) deelt de MINISTER=engels voor “boodschapper”….mede dat……!!!!!!

  En aan wie ?

  DE OFFICIELE MEDIA EN HOERNALISTIEK…tweede kamer nog , niet dat het wat uitmaakt.

 3. En dan te bedenken dat tegelijkertijd voor honderden miljoenen wordt besteed aan het beschermen van onze privacy?? #not

  We lijmen potjes die nog niet gebroken zijn. Dat (b)lijkt een onuitputtelijke bron van inkomsten en macht voor diegene die zeggen namens ons en in het belang van ons te acteren.

  Maar ja, als we een minister al geloven die de inzet in Mali motiveert met: de Middellandse zee is niet zo groot, dus die mensen in Mali kunnen zo hier zijn???!!!

 4. Iedereen met een mobieltje kan op 10 meter nauwkeurig gepeild worden waar deze zich bevind. Ook zijn bijna alle (nieuwe) auto’s traceerbaar via hun navigatie en/of mobiele apparatuur. De reisgegevens van het openbaar vervoer word nu dan ook opgeslagen. De OV kaarten zijn voor 99,99% persoonsverbonden, dus ongemerkt je verplaatsen wordt steeds beperkter. Het doem idee dat iedereen gechipt moest worden, is eigenlijk al een gepasseerd hoofdstuk. Zonder dat we er bij stilstaan worden we al ongemerkt al gevolgd.

 5. Zonder dat we er bij stilstaan worden we al ongemerkt al gevolgd.

  En vertel mij eens : welke “entiteit”, is zo ziek ( in zijn hoofd ) , dat hij dit zou willen ?

  Je zou bijkans bijbels worden….

 6. Idee om het tracken via smartphone te omzeilen:

  1) verzamel een groep mensen die hetzelfde type smartphone hebben
  2) ieder haalt zijn/haar simlock en geheugenkaart uit de smartphone
  3) de mobieltjes (die nu identiek zijn) worden verzameld, schoongemaakt en in een doos gestopt
  4) ieder pakt een mobieltje uit de doos. De kans dat je hetzelfde toestel pakt als dat je had is klein
  5) ieder stopt zijn/haar geheugenkaart en simlock in het nieuwe toestel.

  Het nieuwe toestel heeft dezelfde nummer, adresboek, apps als de vorige. Alleen de GPS-gegevens zijn anders, dus locatiegebonden gegevens kloppen niet meer. Maar dat was precies wat je wilde: een volledig anoniem toestel!

  Herhaal deze sessie regelmatig, bijv om de 2 a 3 weken.

  Je kunt ook het advies van Jacob Appelbaum (Torproject.org) opvolgen: doe de mobiel geheel de deur uit en ga terug naar de vaste lijn.

 7. Als ze die gegevens uit je mobieltje halen, is het simpel. Gewoon uitzetten en de batterij er uit halen.
  En voor de rest hebben wij burgers dus ook het recht om de controles van de overheid te saboteren! Niemand hoeft aan zijn eigen “veroordeling” mee te werken, volgens de wet.

 8. Wat dacht je van de nummerbord scanners?
  Die gegevens worden zeker ook niet opgeslagen?
  Betaal je met credit card of pinpas?
  En wat van de nieuwe gezicht herkennings systemen of zelfs de bewegings analyse systemen?

  Love it or hate it, you are being tracked everywhere – all the time.

  Resistance is futile…

 9. Heerscher zijn is makkelijk tegenwoordig. Je roept dat je fascistische maatregel tegen terrorisme is (of kinderporno) en mensen pikken echt alles.

 10. Het vreemde is dat de partij die juist voor vrijheid en privacy bescherming moet zijn, vanuit haar fundament, dit totaal niet is. VVD is grootste bedreiging voor vrijheid. Bij die partij is de vrijheid niet duur als je over veel geld beschikt. Wat een schandelijke partij voor het liberalisme. Je krijgt het bij de VVD niet aan hun verstand dat liberalisme geen elitaire bezigheid moet zijn.

 11. Een paar tips om dit te voorkomen zolang het nog kan.

  Koop waar het nog kan een kaartje voor bijvoorbeeld NS of een dagkaartje voor de bus of dergelijke voor openbare vervoer met contant geld.

  Schaf een oude mobiel aan via marktplaats of waar dan ook waar gps nog niet inzit of gebruik geen mobiel.

  Dat met nummerbord, daar moet je dan illegale manieren voor zien te vinden, doe het dan op eigen risico. Niet om aan te raden. Als ze je pakken met een neppe nummerbord of eentje die gestolen is dan ben je echt de zak. Geen auto is ook niet echt een oplossing meer. Misschien dat er een apparaatje is die de camera van zo’n controle of flitspaal blokkeert zodat er geen foto van je nummerbord gemaakt kan worden, maar wanneer je aangehouden wordt is het nog steeds goed leesbaar etc. Geen idee of zoiets bestaat.

  Probeer alles zoveel mogelijk contant betalen. Met beetje geluk vind je een pinautomaat waar de camera van kapot is. Wie weet.

  Ok nu gaat het een beetje te complotterig worden. Het schijnt dat er in euro biljetten een kleine chipje inzit die bijhoudt waar je bent enzo. Die chipje zit zogenaamd in het midden van het biljet. Nou ik heb het zelf getest door een briefje in een magnetron te doen en dan komen er flitsen uit het midden van een briefje en komen er gaten in het midden. De rest van het briefje blijft goed dus het is niet de inkt. Hetzelfde gebeurt trouwens als je iets van ijzer of aluminium in de magnetron doet. Nou weet ik dus niet of het iets van gps is, maar als het wel zo is dan wordt het heel erg moeilijk om iets anoniem te kopen.

  Verder gebruik TOR browser als je op internet zit en beter beschermde email programma’s.

  Het is en blijft onze plicht om te verzetten tegen alles wat de overheid verkeerd doet. Wij laten het namelijk toe en het is onze taak als vrije individu om hun tegen te houden. Ze kunnen gelukkig nog niet onze gedachten lezen en dat is nog de enige wat privé blijft. Gebruik je fantasie en bedenk verschillende manieren om je vrijheid terug te pakken. Doe het wel geweldloos en volgens de NAP principes.

  SUCCES!

  BertG. [16] reageerde op deze reactie.
  Onno Dekker [18] reageerde op deze reactie.

 12. Ik vind het wel goed dat ze de reisgegevens van alle Nederlanders opslaan, want dat helpt tegen het terrorisme.

 13. Het wordt nu net het sprookje van de Kleren van de Keizer, als iedereen denkt dat het ergens anders voor is, dan wordt niet meer gezien waar het werkelijk voor is, tot gewoon een nuchter iemand als ik zegt dat het tegen het terrorisme bedoeld is.

 14. @jhon [1]:
  Deze zwaargewicht, vaak genoemd het Nijlpaard op stelten en hij
  lijkt ook op Dickerdak, heeft grote moeite met de reisgegevens van
  Joris Demmink.
  Pleur op Ivo! Als burgemeester deed je het niet echt slecht, maar als
  een nijlpaard op stelten kan de zwaartekracht je terugwerpen in de modder.

 15. @Wat zeg je [13]:
  Voor de gebruikers van UNIX, Linux en vi:
  Met vi kun je offline (het veiligst) je vi (View Editor) versleutelen met zeer lange sleutels, zodat je berichten praktisch gezien niet te kraken zijn.
  En met de lage rente: hou gewoon cash voor een jaartje op voorraad en mijdt
  de banken. Doe meer op basis van ruil en delen want dat is sociaal en past
  in de zorgzame maatschappij die eenieder (ook de politici?) wil.
  Energie kun je zelf opwekken en interessant is hier Utkin, waarbij het aardige is dat je iets doet dat volgens de leer van de gevestigde orde niet kan en dus ook niet bestaat. Jammer dat het zelf doen enigszins is verdwenen. Met je buren worst draaien van het zelf gemeste varken is leuker, diervriendelijker en veel gezonder dan een pakket E-nummers.
  Door het gebrek aan smaakversterkers eet je ook minder, je varken leeft gewoon een aantal jaren in plaats van een tweetal maanden, en als het dier gesocialiseerd is slacht je waarschijnlijk nooit en heb je een goede mestleverancier!

Comments are closed.