zondag, 10 november 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Duitsland krijgt straf omdat het te goed bezig is.

NivellerenDe afgelopen week was er weer een mooi voorbeeld van nivellering denken in het groot. Omdat Duitsland te efficiënt produceert en dus kan exporteren, willen de EU en de zuidelijke landen dat Duitsland haar lonen verhoogt, minder efficiënt wordt, opdat de zuidelijke landen een betere concurrentie positie krijgen?!?

 

Ja hoor we vragen aan de knappe klasgenootjes of ze maar de helft van de examenvragen goed willen invullen, dan komt voor de zwakkere leerlingen het gemiddelde beter uit. Daar bereik je echt wat mee en iedereen heeft dan toch dezelfde kansen?

Eerst mocht Duitsland vanwege haar redelijk goed draaiende economie, de grootste steun bijdragen aan de ronkende puinhopen en mismanagement plus bedrog in het zuiden, nu moet daar ook nog eens een beperking op de Duitse efficiency komen! Alsof er daarna nog ruimte voor verdere steun uit Duitsland zou zijn.

Maar de verdeling van de ellende is belangrijker dan het vergroten van de welvaartstaart. Dat kenden we al binnen onze landelijke politiek waar bij ik meteen denk aan het feest van nivelleren van een bepaalde partij; maar nu gaan we dat internationaal nog eens een dimensie hoger brengen.
Begrijpt u nu waarom wij zo tegen die EU zijn: hoe minder macht, hoe minder kans dat de EU dit soort waanzinnige nivelleringshobby’s kan uitoefenen.

Al vrees ik dat via bankenunie, Euro creatie en ‘gezamenlijk’ economisch ‘beleid’ wij en Duitsland naar het Walhalla van de nivellering mogen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Economie, EU, Overheid, Politiek gesjoemel
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Hugo schreef op : 1

  Als Duitsland een muntunie wil dan zal ze zeker haar lonen moeten verhogen omdat muntdevaluatie voor alleen de zuidelijke landen niet mogelijk is.

  Gewoon een logische gevolgtrekking.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Toeternietoe schreef op : 2

  Jammer dat er bij dit soort artikelen geen bronvermelding staat, daar zou het een stuk geloofwaardiger van worden!

 3. Hub Jongen schreef op : 4
  Hub Jongen

  Een gevaar voor Duitsland is dat de regering die tot stand aan het komen is, socialistischer zal zijn.
  Bvb het invoeren van een verplicht minimumloon ligt al voor gaats.

 4. Jordi schreef op : 5

  Het is slechts een kwestie van tijd voordat de Duitse economie weer vastloopt. De gehele opleving van de Duitse economie is puur een resultaat van goedkoop geld drukken door de ECB. Zodra deze haar rente’s verhoogt zal de bubbel uiteenspatten. Mocht deze haar rente’s niet verhogen, dan is het een kwestie van tijd voordat mensen, aangemoedigd door een “sterke” economie geld gaan uitgeven en de inflatie opeens onverwacht uit de bocht vliegt.

 5. Sander schreef op : 6

  Aardig interview in Duitsland over de overlevingskansen van de EU:
  www.nachthemel.nl

 6. Hugo schreef op : 7

  @Hub Jongen [3]:

  Sinds wanneer hebben we een vrije markt dan? Alles is kunstmatig, werkelijk alles.

  Begrijp me goed, ik ben libertarisch maar overheden zijn dat niet.

 7. King Billy schreef op : 8

  Het probleem is dat Duitsland de koers van de euro opjaagt en de ECB met buitenlandse valuta wordt opgezadeld omdat met de Duitse centrale bank in harde euro’s wordt afgerekend. De kunst is dan deze deviezen weer in de economie van de eurozone te pompen in plaats van staatschulden aflossen. Want over dit laatste wordt niet gesproken. Plotseling is het Fiscale Pact (60%) vergeten.

 8. Pteranodon schreef op : 9

  De efficiënte productie zou op de markt ook net zo goed geld waard zijn geweest. Hier lijkt de overheid degene die het het eerst opmerkt en niet de markt.

 9. Vrijdag schreef op : 10

  Aardig commentaar van het Mises instituut op de krankzinnige beschuldigingen aan het Duitse adres:

  www.lewrockwell.com