Help2Over de enorme ramp die de mensen op de Filippijnen heeft getroffen hoeven we hier niet veel extra voorlichting te geven; de media staan er vol van.
—Bij veel mensen komt dan de vraag op:”Hoe kan ik helpen? Wat kan ik doen?”En uit de media komen dan veel mogelijkheden om geld te storten, die dan terecht evenveel twijfels oproepen.

—Wij hebben een oplossing: Lees hieronder “Libertarisme en noodhulp”.

 

Libertarisme en noodhulp.

De situatie waarin de laatste generaties geleefd hebben, is die van een “zorgmaatschappij” waarin de staat vertelde dat hij voor alles en nog wat zou zorgen, zelfs voor iedereen op de hele wereld. (en de middelen daarvoor bij iedereen weghalen).

Langzamerhand begint door te dringen dat dit niet of niet goed werkt. Vandaar ook de twijfels om via overheidskanalen te trachten de mensen te helpen.

De terechte bezwaren zijn:
—De overheid faalt in zowat alles wat ze doet.
—Velen willen geen zaken regelen met die geweldorganisaties.
—Er zijn teveel berichten dat er zoveel aan de strijkstok blijft hangen, en veel daarvan is ook  aantoonbaar. Zelfs voor de Filipijnen!

Het libertarisme stelt de individuele mens centraal in tegenstelling tot het collectief. Het belang van het algemeen gaat NIET boven het belang van het individu.

Die waardering voor het individu houdt in dat er interesse en welwillendheid ten opzichte van andere individuen ontstaat, wat dan ook een libertarische deugd genoemd kan worden.

Om die reden hebben ons al diverse vragen bereikt  of de Stichting  LIFHAS (Libertarisch Fonds voor Hulp AktieS) weer ingeschakeld kan worden en zorgen dat hulp goed terecht komt.
Net als dat gebeurd is bij de TSUNAMI waar toen met hulp van LIFHAS en uw stortingen 13 vissershuisjes herbouwd konden worden.

Daar is nu een oplossing ook voor! In het zwaar getroffen dorp LAMPAYA, Calinog, zijn gezinnen waarvan hun hele huis is weggewaaid of weggespoeld.

Wij hebben betrouwbare relaties die ervoor kunnen zorgen dat er huizen weer worden opgebouwd zodat er mensen weer een dak boven hun hoofd krijgen.

We zullen u van de voortgang op de hoogte houden en beperken ons nu tot vermelding waar u nu al uw hulp kunt storten:

Uw gift is zeer welkom op
Bankrekeningnummer 49.79.67.944 LIFHAS
(Libertarisch Fonds voor Hulpacties),

IBAN is NL95ABNA0497967944
BIC ABNANL2A
—————————— BITCOIN
Nieuw is dat u ook Bitcoins kunt storten.
het bitcoin adres: 1Mss4JxvhY48MYodTHma3KYwAY4JxM4LHr
LIFHAS hoopt er veel te ontvangen!
——————————————–

P.S. Als u mensen ontmoet die zeggen dat ze niets willen geven vanwege bovengenoemde  bezwaren, vertel hen dan dat er een libertarische oplossing is waarbij (te bewijzen)  geen cent aan de strijkstok blijft hangen/

Meer info gewenst? Mail info@vrijspreker.nl

6 REACTIES

 1. Het concept spreekt mij erg aan en ik denk dat de mensen achter Lifhas oprechte bedoelingen hebben. Ik kan over deze organisatie echter niks terugvinden op internet, behalve enkele artikelen op vrijspreker. Wie zijn de mensen achter Lifhas? Wie zijn de lokale contactpersonen? Welke projecten zijn er in de afgelopen jaren gerealiseerd met hoeveel geld? Heeft Lifhas het CFB-keur? Zonder deze antwoorden is er voor mij een te zwakke basis voor het vertrouwen dat nodig is om geld over te maken.

  Is het mogelijk de info die onderaan het artikel wordt beloofd op een beknopte site te zetten? Paar foto’s erbij van de genoemde vissershuisjes, de blije geholpen bewoners, de lokale contactpersoon en een vlaggetje van Lifhas.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Prepperoni [3]:

  Goede vragen Prepperoni.
  hier twee links uit tijd van Tsunami:
  =
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2005/03/lifhas-succes-voor-tsunami-slachtoffers/

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2005/03/lifhas-helpt-tsunami-slachtoffers/

  Ik zal proberen tijd te vinden om een uitgebreider verhaal over LIFHAS te maken.

  Dat geeft meteen aan dat acties van LIFHAS kleinschalig, maar direct, zijn.
  Alles gebeurt dan ook met vrijwiligers die betrokken zijn bij Vrijspreker/LC/LIFHAS

  Als donateur heb je dan ook wel een beetje trots gevoel de resultaten waarbij je meer betrokken bent dan bij de overheids-acties.

 3. Weet je waar ik moeite mee heb met dit soort acties? Je bouwt na een tsunami een paar vissershuisjes maar voor wie? En waarom voor hen en niet voor een ander? Ik ben meer voorstander van hulp in mijn eigen omgeving aan mensen die het nodig hebben, die ik ken en die ik mag. Maar als alles en iedereen is weggewaaid wie helpt dan wie? Dan moeten we misschien toch allemaal íéts doen op afstand en omdat bij de reguliere acties het strijkstok gevaar mij te groot is is dit een prima alternatief. Vandaar dat ik zojuist BTC 0,02848529 heb overgemaakt zijnde het huidige equivalent van € 10,-. Nu maar hopen dat veel mensen dit voorbeeld volgen!

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Onbezoldigd ruifvuller [5]:
  ” Nu maar hopen dat veel mensen dit voorbeeld volgen!”

  Ik denk dat je er met hopen alleen niet komt.
  Misschien kun je proberen een “LIFHA-actie” op te zetten in je eigen omgeving en gebruiken als model voor hulp in een libertarische wereld.??

Comments are closed.