- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Geen euthanasie voor christenen

jesus-crucifixion-wallpaper-130Wederom is het FOK! dat met een leuk – zij het enigszins voorspelbaar – artikel komt. De VVD vindt dat je zelf mag bepalen wanneer je vindt dat je wel genoeg heb geleefd en je je dus mag laten euthanaseren door een bekwame, toegewijde en kundige arts. Tot mijn verbazing denkt de SGP er nog over na, de CU is mordicus tegen. Dat laatste was wel te verwachten. Immers, deze radicale christenen zien het leven als een geschenk van god hetgeen we niet zelf in de hand moeten nemen. Daar zijn tallozen het niet mee eens, maar daar is gelukkig de almachtige staatsknuppel voor. Stel je voor dat ze iets zouden doen wat hun god – waar ze niet in geloven – helemaal niet leuk vindt!

Dit is een buitengewoon goed voorbeeld van hoe collectivisme leidt tot frictie. Het zou logischer zijn om vrijwillige euthanasie gewoon vrij te laten. De aanhangers van de VVD kunnen zich dan laten helpen door artsen, de aanhangers van de CU kunnen hun leven zo lang uitzitten als maar mogelijk is. Het staat hen natuurlijk vrij daarmee tot het uiterste door te gaan. Iedereen blij, zelfs de kreperende christenen.

De CU wil echter dat we allemaal volgens christelijke regels leven, ook degenen die daaraan helemaal geen boodschap hebben. Een club die dat wil opleggen is gewoon een maffiaorganisatie, maar de CU wordt anders gezien omdat ze een politieke partij zijn. We moeten allemaal volgens dezelfde regels leven en het CU staat erop een aantal van die regels te bepalen. Als het aan hen ligt worden artsen die op verzoek van de patient hun leven op humane wijze beëindigen in het cachot geworpen. Wat een brutaliteit!

De oplossing is heel simpel: de staat trekt zich een stukje terug uit het privéleven van de burgers. Christenen en VVD’ers zoeken elk hun eigen oplossing en iedereen is gelukkig. Dat lijkt christenen echter maar matig te plezieren, de baas spelen zullen ze!