goudstavenVandaag schreef Jack Hoogland   van www.stocktradingnieuws.com  een aanvulling op zijn  eerder gepubliceerd artikel (http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/11/goud-per-ounce-7-000/  )     . Mede vanwege zijn aanbieding voor gratis rapport over goud, hieronder de tekst van zijn nieuwsbrief van vandaag.

 

Ik heb het zelf maar even uitgerekend…
Geschreven door Jack Hoogland
Afgelopen vrijdag vertelde ik u dat we voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” een goudaandeel hebben ontdekt waarop je maar liefst 6,5% dividend ontvangt.
Daarnaast vertelde ik u dat de werkelijke waarde van goud op dit moment volgens Jim Rickard’s berekening rond $7000 per ounce ligt.
Dat is volgens Rickards eight grade math.

Het is vervolgens vrij simpel om te berekenen hoe hard de winst van een goudproducent zal stijgen bij een goudprijs van $7000 per ounce. Want iedere dollar stijging van de goudprijs is extra omzet, terwijl de kosten gelijk blijven.

8500% winststijging
De goudproducent die wij selecteerden is een van de weinigen die in 2013 winst weet te maken. Ik heb even de cijfers opgezocht. Over de eerste negen maanden van dit jaar werd een nettowinst van $67 per ounce geproduceerd goud behaald.
Stijgt de goudprijs dus naar $7000 per ounce, dan stijgt de nettowinst van ons aandeel van $67 per ounce naar maar liefst $5.757. Dat is zomaar even een stijging van 8500%!

En als de winst met 8500% stijgt, dan kan de koers van het aandeel (in theorie) even hard stijgen. Hoewel op de beurs alles mogelijk is, verwacht ik in de praktijk echter niet zóveel koerswinst.

Ook anderen wil meeprofiteren
Ik verwacht absoluut dat goud naar $7000 (en hoger) zal gaan. Maar als een onderneming teveel geld verdient, is het normaal dat ook anderen willen meeprofiteren. De bonussen voor directieleden gaan omhoog, de salarissen van de mijnwerkers stijgen, en politici verhogen de winstbelasting voor goudproducenten.

Laten we dus voor het gemak stellen dat slechts de helft van de hierboven berekende winststijging werkelijkheid wordt. Dan realiseer je nog steeds een dikke 4000% koerswinst! En denkt u zich eens in hoe hard het maandelijkse dividend zal stijgen!

Tis maar een simpele berekening. Op basis van harde cijfers.
Pak deze kans voordat het te laat is! Bestel hier het nieuwe “Super Rendement Rapport”

Door Jack Hoogland
—————————————————————————————–

(RED:
Ook kwam vandaag binnen een berekening van het resultaat over de laatste 10 jaar van verschillende beleggingen.

Interessante vergelijking, waarvan hier een kort deel:
Uiteraard  geldt dit voor Ierland (collega EU !!) maar u ziet duidelijk wat mogelijk is.

How to Invest Gold In Your Pension Plan

How to Invest Gold In Your Pension Plan – Part 1
Gold is one such diversification opportunity to consider and despite the recent price retrenchment, has outperformed the both Irish bank deposit rates and the ISEQ (Irish stock exchange) over the past 10 years (see figure 1 below.) The analysis below examines the performance of constant monthly investment over ten years, net of fees and adjusted for inflation.


Figure1: How a constant monthly investment compares in value from November 2003 to October 2013. ©GoldCore

 

Irish citizens can invest in gold bullion in their pension funds since 2007 when the Irish Revenue Commissioners approved investments in gold in Self-Administered Pension Schemes via the Perth Mint Certificate Programme.

 

 

 

Gold has outperformed most asset classes over the past ten years due to uncertainty regarding the global economy and in the mainstream asset classes such as equities, bonds and property.

 

Click here for our guide to Putting Gold In Your Pension Plan in Ireland.

 

Tomorrow, we will cover Putting Gold In your Pension Plan in the UK, and on Wednesday, the USA.

 

Click Gold News For This Week’s Breaking Gold And Silver News
Click Gold and Silver Commentary For This Week’s Leading Gold And Silver Comment And Opinion

5 REACTIES

 1. Tussen nu en 2020 zal de prijs van edelmetalen en andere grondstoffen zeker stijgen maar hen die winstbejag op zeer korte termijn verwachten kunnen nog wel eens bedrogen uitkomen.

  Je kan goud en andere edelmetalen/grondstoffen ook beter zien als een opslag van waarde en een manier van sparen buiten het corrupte en failliete systeem om meer dan als een investering.

  Wat jij in de toekomst spaart in grondstoffen en aan je kinderen meegeeft zal wanneer zij ouder zijn ook nog waarde hebben terwijl elke euro of andere fiat valuta die je nu spaart over een tijd compleet waardeloos kan zijn.

  Het is jammer dat veel mensen nog steeds alleen maar dollar en euro tekens in hun ogen zien en dat als voornaamste motivatie gebruiken om bijvoorbeeld goud te halen als investering voor pure winstbejag.

  Maar het is een investering in een oplossing voor een eerlijker systeem en alternatief voor een door en door corrupt en failliet monetair en economisch systeem waar de hardwerkende en productieve burger niets meer dan een slaaf van schulden is.

  Waar een kleine groep mensen die zelf niets produceren de mensen die hard werken uitbuiten met lage lonen, hoge inflatie, overgewaardeerde goederen en hoge belastingen.

  Een systeem waar corruptie word beloond met meer gunsten en eerlijkheid een zelf-opoffering is

 2. Is dit goedverhaal niet ten dienste van de verkoper van slechts wat tekst op papier?

 3. Correctie
  Is dit goudverhaal niet ten dienste van de verkoper van slechts wat tekst op papier?

 4. Ik snap er nog steeds geen hol van hoe die berekening zo simpel kan zijn en waarom de waarde in de grafieken nu dan geen $7000 is.Totale hoeveelheid papier / totale hoeveelheid goud is de berekening, dus de berekening is volledig gebaseerd op schaarste. De waarde van iets wordt toch niet alleen bepaald door schaarste maar ook vraag/aanbod (marktwerking)?
  Kan iemand dit uitleggen?

 5. Het kan heel goed zijn dat goud ooit $7000 gaat doen, maar dat is dan wel de Weimar 2.0 Reichsdollar, een stukje pleepapier dat je sowieso kwijt wilt. Er zijn geen bomen die tot in de hemel groeien. De werkelijke goudboom was die tussen 2004 en 2012 (300 –> 1400 euro), toen de inflatie nog relatief laag was. Als je die trein gemist hebt, jammer dan. Die tijden komen niet meer terug. Nu kun je als je geld teveel hebt je zolder beter volstapelen met stukjes zeep, scheermesjes, e.d., i.h.a. zaken die lang goedblijven. Raak je straks na Willem Middelkoop’s Big Reset…

  http://www.amazon.com/The-Big-Reset-Willem-Middelkoop/dp/9089645993/ref=sr_1_1

  … makkelijk kwijt via het internet (marktplaats.nl bv).

Comments are closed.