goudbaarJack Hoogland publiceert in de Nieuwsbrief van http://www.stocktradingnieuws.com/  een artikel dat goudbezitters (en ook potentiële kopers) moet doen watertanden. En toch lijkt het zeer reëel als we alleen al naar het geknoei en gestuntel van overheden en banken kijken. Zoals de ECB nu net de rente voor banken en landen heeft verlaagd tot 0,25 %. Als ik land of bank was zou ik met karrenvrachten gaan lenen en weer uitlenen tegen een veel hogere rente. Voor een hypotheek betaal je al vlug 3 % en dat is twaalf keer zoveel!!

Zie artikel Jack Hoogland hieronder:

 

Artikel van Jack Hoogland:
Een kind van 10 jaar kan het uitrekenen…

Dat de werkelijke waarde van een ounce goud op dit moment rond $7000 ligt, is volgens valuta-expert Jim Rickards (zie dit artikel) een kwestie van eighth grade math.

Het is een kwestie van de totale hoeveelheid papiergeld in omloop delen door de totale hoeveelheid goud. Een kind van 10 jaar kan zoiets uitrekenen.
En omdat de hoeveelheid papiergeld in omloop véél sneller stijgt dan de hoeveelheid goud, stijgt de werkelijke waarde van een ounce goud iedere dag.

Werkelijke waarde 435% hoger dan huidige marktprijs
Als de werkelijke waarde van iets fors hoger ligt dan de huidige marktprijs, dan weet je als belegger dat je een situatie hebt waar je op moet inspelen.

De werkelijke waarde van goud ligt minimaal 435% hoger dan de huidige goudprijs. En dus is het een fantastisch idee om goud te kopen.
Een goudproducent die nu netto $100 per ounce goud verdient, gaat bij een $7000 goudprijs maar liefst $5800 netto verdienen. Da’s 58 keer zoveel.

Met aandelen van een goede goudproducent profiteer je dus nog véél harder van een stijgende goudprijs.
Zo simpel is beleggen feitelijk. Een kind van 10 jaar kan het uitrekenen…

 Jac Hoogland in  http://www.stocktradingnieuws.com/

—————–
RED: VRAAG:
En voor de Goudpetitie zijn nog maar 1.977 deelnemers. Waar blijven de 23 die minstens de 2000 vol maken?

6 REACTIES

 1. Mijn theorie over goud: de waarde van alle goud bij elkaar is de waarde van alle BNP’s bij elkaar. Dat is zoals geld vroeger is begonnen.

  BNP van de wereld is 70 000 000 mln dollar (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal))
  Hoeveelheid goud in de wereld is 171 000 ton (https://en.wikipedia.org/wiki/Gold_reserve)

  De waarde per kg goud is dus 70 000 000 000 000 : 171 000 000 = 410 000 dollar per kg

  Dat is 10 x zoveel als de huidige goudprijs (http://www.goldprice.org/gold-price-per-kilo.html)

 2. Waar ik nieuwsgierig naar ben is; Hoe doen die goudmijnen zelf hun financiën regelen? Hebben goudmijn concern financiële (fiat) reserves? en zo ja waarom doen ze dat dan?

 3. Volgens mij zit hier meer achter.. kan even niet zo gauw vertellen wat maar… in de nabije toekomst zullen we het weten. Misschien omdat China zoveel goud heeft opgekocht de laatste jaren?? Rusland moet ook veel goudaders in Siberië hebben..delven kost veel dus is de VS erbij gebaat om de prijs van goud zoveel mogelijk te laten zakken. Ik denk niet dat de dollard goud als onderpand heeft. En wie zijn nu de grote opkopers van goud? Hoeveel ton is er bedoeld voor de vrije handel?

  BTtje [6] reageerde op deze reactie.

 4. @ric ardo [5]: Dit zie ik vaak tussen mensne hun reactie staan:
  “Ik denk niet dat de dollard goud als onderpand heeft.”
  Hoezo “denk”? Het is toch een feit dat de goudstandaard niet meer bestaat sinds ergens tussen 1910 en 1920?
  Of zie ik iets over het hoofd?

  “En wie zijn nu de grote opkopers van goud?”
  Bijna alle (rijke) niet westerse landen.
  http://youtu.be/y-IemeM-Ado

Comments are closed.