Person_Verhofstadt_cartDe ware bedoeling komt officieel boven: “Verhofstadt aiming to be commission president candidate”.

Lezers van de Vrijspreker die al een tijdje meedoen, zullen niet verbaasd zijn. We hebben over deze ambitie al eerder, en afkeurend, geschreven. Diezelfde antipathie bestaat nog. Het Libertarisch Centrum heeft vroeger wel meegeholpen om Guy te helpen in België premier te worden. Hij sprak in die tijd als een libertariër. Hij werd toen ook gecoacht door de libertarische professor Boudewijn Bouckaert. .Daarna leek het of, toen hij eenmaal in de regering zat, hij nog nooit van libertarische gehoord had. In een mum van tijd kwamen de compromissen en was hij verprutst.

Dinsdag in het nieuws: “Guy Verhofstadt, former Belgian PM and currently MEP, is hoping to be European Liberals’ candidate for European Commission president, according to Belga. The party is having a congress this week but the process for nominating candidates is open until 20 December. Verhofstadt failed to get the post in 2004″Maar in Guy is niets libertarisch meer over. Hij wil nu een sterke EU Federatie waarvan hijzelf het hoofd is. En het erge is dat de VVD er nog achteraan loopt ook.Neelie Kroes prees Guy in Buitenhof en ook Hans van Baalen poneerde Guy die hij best kon tolereren. Ook al was hij het niet eens met wat Guy wilde bereiken.

Hoe is “Nederland” en nog iets van de persoonlijke vrijheid van elke “Nederlander” nog te redden?
Wat kunnen we nog doen?
Moeten, kunnen we daar beginnen: http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/11/het-begin-van-de-nl-vrijheids-revolutie/

9 REACTIES

 1. “Wat kunnen we nog doen?”

  Ik weet niet wat “we” kunnen doen.

  Ik weet wél wat ík kan doen. Dat begint met niet te stemmen, ook niet op de Libertarische Partij. En te zorgen dat ik iets doe voor mijzelf en mijn naasten met de kennis die ik heb, zodat ik iets overhoud om verder buiten die kring te reiken. Want als het aan de overlords ligt, dan worden de mogelijkheden daartoe steeds kleiner. Wie zich afvraagt wat de hek dat betekent, zou kunnen overwegen om Pamela Hemelrijk’s (moge zij in vrede rusten) Antisocialistische Manifest nog eens te lezen. Die iets met die kennis voor jezelf en je naasten. En help afvallige lemmingen als je kunt. Voor de rest: forget it. Ieder voor zich, en God voor ons allen (of niet, whatever).

  Peace.

 2. Libertariers denken wel eens te snel, dat hun gesprekspartner ze begrijpt. Zo ook met Rand, greenspan en Reagan.

 3. Ik denk dat nep-liberalen als Verhofstad, Kroes, Van Balen bij de socialisten niet aan de bak kwamen en daarom maar ‘liberaal’ werden. Tot ze een mooi baantje kregen aangeboden in Mordor (nieuwe naam van Brussel in 2015), of een van de filialen er van. Want Het Kwaad in de wereld kun je dit soort types wel noemen.

  En Verhofstad? Als je hem ziet figureren in videos met toespraken van Nigel Farage, is er geen cynischer, arrogantere zuurpruim denkbaar dan hem. Hoewel, er zitten vele rans-apen bij de EU, het afvoerputje van politiek ’talent’.

 4. Als ik die Verhofstad zie en hoor heb ik de indruk dat ik met een idiot savant van doen heb.
  En,tegenover Farage is het natuurlijk gewoon een l*l.

 5. @Hugo [6]:

  Hij past perfect in deze lijstje: Hitler, Stalin, Mao Zhedong, Fidel Castro, Saddam Houssein, Bush, Obama etc.

 6. De domste Vlaamse Reus van Europa..?????

  Guy Verhofstadt

  Alias Fopmans en erelid van de familie “Van Droef Neus tot Eurofielenstein”

  En hij is niet eens de enige pratende “zak bonen” op de tribune van de ondemocratische EU… Wat mij betreft is het tijd voor
  EU-THANASIE en laten we in godsnaam beginnen met alle

  Konijnen, Ramp-uiers, Barotzoois, SS Schulsers, en Euh-Euh Euhli Rehnssen en al die andere ondemocratische criminele lakeien van het grootgeld

  Die mensen die ons leven vergallen u,
  met deze Europese U-NIE(T) beschermen,
  maar de banken wél.

  Adam Pro Europa, dus tegen de EU en Gee-UY Verhofstad.

 7. GOEDE AANVULLING van BRECHT ARNAERT op FB :
  Brecht schreef:
  “Verhofstadt is het toonbeeld van de Amerikaanse “liberal” (= progressief) die zich om die reden liberaal noemt. Hij is echter een groenlinkse sociaaldemocraat. Zijn beste vriendje in het Europees parlement is, of all activists, Daniël Cohn-Bendit, die on record staat seks met kinderen geen probleem te vinden. Gedurende de eighties zag hij economisch wel het licht met Hayek, Reagan en Thatcher (werd zelfs Baby-Thatcher genoemd) en schreef hij ook zijn eerste burgermanifest, wat een pareltje van libertair denken was in de lage landen. Daar kreeg hij van Hubert Jongen nog de Prijs van de Vrijheid voor. Begin negentiger jaren koos hij voor zijn eigen politieke carriere, daarin gesteund door zijn broer Dirk, terwijl hij zich liet influisteren door een spindoctor, Noel Slangen. In 1999 kon hij de macht grijpen door de dioxinecrisis, en ging in een coalitie met … groen en rood. Paarsgroen heeft België herschapen in het meest cultuurmarxistische bastion ter wereld, samen met de Waalse communistische PS. Verhofstadt heeft zijn eerste ministerschap én Europese carrière gekocht van groen en rood. Het is kortom de beste voorzitter die de socialisten ooit gehad hebben.”

Comments are closed.