Huis_cartoonEr staan 3.900.000 koopwoningen in Nederland.—- Waarvan 500.000 zonder hypotheek.—–  80.000 mensen hebben door omstandigheden veroorzaakt door slechte economie en werkeloos worden een betalingsachterstand —- 3.400 gedwongen verkopen ——75.500 hebben een hypotheek garantie—- 228.000 woningen staan te koop— opgemerkt dat er ook veel verkopers zijn die een ander huis willen kopen, zoals bij echtscheidingen enz. of ouderen die een zgn. oudeenrflat willen kopen.——- ..

 

Alles overziende komt het er op neer dat 80.000 mensen de schuld krijgen dat de huizenmarkt onze economie beschadigd heeft—. De schuldige is echter de overheid die mensen werkeloos maakt door iedereen steeds zwaarder te gaan belasten, en dat wordt veroorzaakt door dat ze geen goed financieel beleid voeren.—–
En de inwoners vertrouwen niet meer op de overheid en besteden steeds minder uit angst voor nog meer belasting aanslagen en andere heffingen.—-
Dat de huizenmarkt de slechte economie veroorzaakt is een fabeltje, daarbij komt nog dat juist deze mensen veel moeten betalen aan de overheden. Denk daarbij aan energie heffingen, gemeentelijke belastingen, milieu heffingen en btw enz.

Hoe eerder de overheid uit de economie is, hoe sneller economie (en huizenmarkt)  er weer bovenp[ zijn.

Ingezonden door Reiiny

 

19 REACTIES

 1. Reiny, jouw bijdrage is maar al te waar.
  Zondebokken zoek om de aandacht van de wanprestaties en de corruptie van onze overheden en van de malafide EU af te leiden, is de core business tegenwoordig.

 2. Minister Blok schreeuw het herstel van de daken, maar uit zijn reacties op vragen uit de kamer blijkt dat hij er zelf helemaal niet in gelooft. Het is puur bedoeld om jonge starters te misleiden…

  Deze site mag je aangaande het onderwerp beslist niet missen:

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/

 3. De overheid heeft er voor gezorgd dat Nederland een land met een enorme hypotheekschuld is. Door de rente wel en de aflossing niet aftrekbaar voor de belasting te maken, creërden ze deze schuldenlast. Daarnaast laat de overheid in Nederland een bankenkartel bestaan waardoor Nederlanders decennia lang veel te hoge hypotheekrenten betalen. Tenslotte laat de overheid de economie vastlopen door deze dood te reguleren en burgers plus bedrijfsleven financieel dood te laten bloeden.

  Jos [7] reageerde op deze reactie.
  Harrie Custers [9] reageerde op deze reactie.

 4. Als papier versnippert
  Een luchtballon zijn lucht verliest
  Sluipt het wetende rond
  Begraaft de waarheid in de grond
  Kruisigt het geweten
  Doopt zijn penseel in onschuldig bloed
  Als geen mens het vermoedt

  In de kunst om zich machteloos te laten verliezen
  Of ongenadig voor het satanskruid te kiezen
  Tronen zij op het vonnis van de dood
  Waar niemand hem afstoot

  Alle redetwisten ten spijt
  Hier zijn we weer wat vrijheid kwijt
  Mochten de zinloze stille acties de waanzin verhullen
  Daar waar de mensen- kreten de lucht vervullen

  In een roes van een gebroken hart
  Ontsiert de ziel in een duivels plan
  Is het kwaad dat nergens voor terug schrok
  En de mens in de keel een brok
  Waren de gebeden met bloed gedoopt
  Hadden zij op een goede leider gehoopt

  Zo in je eigen veilige haven verraden
  Door de vertrouwde hand die zich onmenselijk doet ontladen
  Hier is waar hoop op geluk tragisch strand
  Door de gekozen vertrouwelingen in je leven,
  die stonden helaas aan de verkeerde kant

 5. @Jos [6]: Als een gezin 2 banen heeft met een VAST contract en één verliest zijn contract dan staan ze al onder water… Beetje kort door de bocht Jos.

 6. @Seneca [3]: het is nog veel erger. Het bankenkartel heeft het privilege geld uit niets te creëren en daar nog rente over te vragen ook. Dat moet jij of ik eens proberen. Dan weet je meteen wat jouw lot is.
  Lees: http://www.theguardian.com/commentisfree/2012/jul/13/deborah-orr-better-banks-move-money?newsfeed=true

  Laatst ben ik naar Utrecht gegaan om te zien hoe de criminelen uit het hoofdkantoor van de Rabo zouden worden gehaald. Ik heb in geen velden of wegen politie gezien!!
  Deze mensen hebben wel massaal andere mensen veroordeeld tot het jarenlang betalen van onnodig hoge rentes over hun leningen. In mijn woordenlijst licht dan het woord oplichting en ook het woord diefstal op.
  Klaarblijkelijk heeft de politie daar nog geen laserkanon voor. Of zou de opdracht ertoe ontbreken? Het staat niet in hun target-lijst?

  Mijn naam is Kaas, ik zweet van niks [12] reageerde op deze reactie.

 7. Zelfde doet zich voor in de huurmarkt.

  Als mensen er voor kiezen een te klein deel van hun inkomen aan huur te besteden (zgn scheefhuren) dan komt er minder binnen bij de woningcorporaties en kunnen er minder Maserati’s worden verkocht. Ook kan de rijksoverheid dan minder in de kas van de corporaties graaien om leuke dingen voor de (hun) mensen te doen.

  Goedkopere woonopties zoals stacaravans bij de boer, recreatiebungalows, campers, woonboten, onderverhuur e.d. worden daarom zoveel mogelijk ontmoedigd door de overheid.

 8. @Jos [6]:
  Ben ik niet met je eens; zolang die gewoon hun hypotheek betalen is er niets aan de hand. Ze kunnen het alleen niet aan andere dingen uitgeven; maar waar je het aan uitgeeft blijft een eigen keuze en kan niet worden geregeld door de overheid.

 9. @Harrie Custers [9]:

  het ligt iets ingewikkelder. De rente werd omhoog en omlaag gemanipuleerd. Per saldo zelfs iets omlaag meen ik. Derhalve werden spaarders (pensioenfondsen met name) gepakt ipv leners. Ik ben geen expert op het gebied van derivaten handel, maar het heeft vermoedelijk meer te maken met posities die de traders bij banken innamen (bijv een hedge tegen rentestijging verkopen (aan sukkels bij VEstia die met andermans geld gokken)) terwijl ze op de trading floor een paar rijen verwijderd zate van hun maatjes die de rente meebepalen door quotes te roepen. Uiteindelijk komen de verliezen op die posities wel terecht bij iemand. De sukkels die verplicht worden om bij een bepaald pensioenfonds te sparen bijv.

 10. @Jos [7]: als dat zo is waarom zijn de hypotheekrentepercentages in Duitsland, België en Denemarken lager dan hier ? Het is eenvoudigweg een bankkaarten en de consument wordt via en door de overheid zo geplukt.

 11. Debilisering van NL een huis heeft géén AFSCHRIJVING (les 1 boekhouden) ergo een huis wordt elk jaar MINDER waard.

  De “plunger” kartel roverheid,banken en speculanten hebben gewonnen en gaan nu oogsten.

  Jhon
  RA accountant

 12. inderdaad zullen hypotheek nemers alles zelf met een bank moeten regelen, de burgers hoeven dat niet te betalen, en de banken, daar heb ik geen medelijden mee, die moeten dat verlies maar afboeken en de hypotheeknemers een oplossing voor aandragen, dat hoeft niets te kosten.
  HRA is uitsluitend bedoeld om Banken te steunen!!!
  Laat banken maar 2 % rente gaan berekenen ( zoals in ander land ook gebeurd) dan heeft HRA nog weinig zin.

  Inderdaad;Het bankenkartel heeft het privilege geld uit niets te creëren en daar nog rente over te vragen ook.

 13. Het was de AFM die banken dwingend hypotheeklastnormen oplegden (dat noemden ze zorgplicht van de banken) oplegde en enorme boetes uitdeelde. Mensen die een huis wilden kopen kregen simpelweg de hypotheek niet rond. Dus stagneerden de huizenverkopen, daalden de huiszenprijzen, en konden voor verbouwingen geen 2e hypotheken gesloten worden. EEN ADVIES: ik zou die Hogervorst nog geen tulpenballen in mijn tuin laten zetten!!

Comments are closed.