Privacy_Obama_AngelaDeze uitspraak geldt voor overheden. Ze weten het allemaal en ze verwijten het de ander. Maar dat is alleen om de aandacht af te leiden en hun burgers niet te attenderen op feit dat zij ook allemaal bespioneerd worden.—–
Bedenk dat de Nederlandse regering zelfs de kampioen onder alle staten  is die de burgers het meest stiekem afluistert.

 

Dit (deel) NOSbericht zegt het allemaal:

De Nederlandse veiligheidsdiensten willen – net als de Amerikaanse NSA – op grote schaal internet- en telefoonverkeer onderscheppen. Ook het kabinet voelt ervoor de mogelijkheden voor die diensten uitbreiden.

Als de geheime diensten en het kabinet hun zin krijgen, kan voortaan alle communicatie die via het internet verloopt in bulk worden onderschept. Ongericht. Dat betekent dat er niet langer een concrete verdenking tegen een persoon of groep hoeft te zijn om bijvoorbeeld chatgesprekken, e-mailberichten, skype-verbindingen of bestanden te onderscheppen en op te slaan. De handtekening van de minister is dan niet meer nodig. Alles kan worden binnengehaald.

Ontoelaatbaar

Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom heeft alvast de messen geslepen. In een brief aan minister Plasterk van juni dit jaar: “In de ogen van Bits of Freedom is een dergelijke uitbreiding van de Wiv volstrekt ontoelaatbaar. Het ongericht monitoren van alle communicatie via het internet vormt een gigantische inbreuk op de privacy en recht op vrije meningsuiting van burgers”.

Omdat bulk-interceptie een gigantische hoeveelheid data oplevert – elke dag weer – zullen de inlichtingendiensten in de praktijk keuzes moeten maken welke gesprekken en bestanden daadwerkelijk worden afgeluisterd. Daarbij laten ze zich onder meer leiden door de meta-data: wie heeft hoe vaak met wie contact? Zijn er netwerken van verdachte personen te onderscheiden? Welke personen moeten op de voet gevolgd worden? Maar alle andere communicatie kan nog een jaar lang bewaard worden. Tenzij de wet ook op dat gebied wordt veranderd.

Met de nieuwe bevoegdheden schuiven AIVD en MIVD een fors stuk op richting NSA. Het hele internet komt nu immers binnen bereik. De Amerikanen zijn overigens niet zomaar te evenaren, want zij gaan nog wel een stuk verder: zij tappen zeekabels af, eisen en stelen data van internetproviders, luisteren ambassades en politici af, volgen creditcardbetalingen, verzamelen contactlijsten van internetaccounts en breken in op smartphones. Kortom, de voorsprong op de Nederlandse collega’s is nog wel even verzekerd.

 Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/572882-nl-wil-ook-internet-onderscheppen.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosjournaal+%28NOS+Journaal+Nieuws%29>

-=-=-=-

.

Privacy_Obama_Angela

12 REACTIES

 1. LOL @ vieze gluurder op foto!
  Het schijnt dat de Homo ChoomGangus vooral op golfbanen wordt gesignaleerd. Alsie niet naar de buurvrouw gluurt tenminste…

  Ja, het echt zieke van al dat geafluister is natuurlijk dat het allemaal “democratisch besloten” is en daarmee dus “OK”. Want democratie is beste wat er is; of zo iets.

  De vraag is: hoe krijgen wij al die afluister apparatuur uitgeschakeld, en de afluisteraars op straat?

 2. Nou ja de eerste vraag is hoe voorkom je dat iemand jou kan afluisteren? Dat is zo’n beetje het belangrijkst, ook al heb je niks te verbergen. Want daar gaat het niet eens om. Je hebt recht op privacy en het recht om die recht te beschermen. Dus je doet alles aan om te voorkomen dat ze jou afluisteren.

  Denk hierbij aan Tor browser, black mail etc. Maar ook ixquick zoek machine etc. En als je echt niet wilt dat mensen jou afluisteren dan moet je de gesprekken face to face voeren.

  Meneer Storm [5] reageerde op deze reactie.

 3. Hoeveel internet- en mobiele telefoongebruikers telt dit land?
  Ik weet het niet, maar dat het er veel zijn zal iedereen duidelijk zijn.
  Om het internet- en telefoonverkeer van al die Nederlanders in de gaten te houden is een onwerkbare situatie.
  Ze zoeken het maar uit. Ik zal “de heren” warm ontvangen als ze aan de deur komen en wat te zeiken hebben.
  Sowieso krijgen ze geen koffie.

  rob [7] reageerde op deze reactie.

 4. De titel is misleidend; niet iedereen heeft de kans om anderen te bespioneren. Het zijn uitsluitend de overheden die burgers bespioneren.
  Als je het bespioneren van de overheid zelfs maar zou proberen, dan wordt je geheid opgepakt. Vandaar dat sabotage van overheden een effectievere manier is om je te verzetten. Werk nergens aan mee; doe niet mee aan overheids-enquetes en andere onderzoeken en laat de overheid barsten.

 5. @rob [7]:

  Dat is je recht, maar ze zullen al van te voren heel veel van je al weten. Wat mensen wel niet op internet zetten over hunzelf. 10 jaar geleden zou de CIA nooit geloven als je toen had gezegd dat over 10 jaar mensen vrijwillig informatie over hun zelf op internet zullen publiceren. Dat was zeker de natte droom van elke organisatie die informatie verzamelt/steelt etc.

  En nee ik heb niks te verbergen, maar wil niet zeggen dat je dan alles over mij hoeft te weten. En zeker zonder mijn toestemming mij zitten af te luisteren of in de gaten te houden.

  rob [10] reageerde op deze reactie.

 6. Je wordt pas afgeluisterd als je weet dat je afgeluisterd wordt. Wanneer het je verteld wordt of wanneer je er op de een of andere manier – meer dan waarschijnlijk toevallig – achter komt.

  Als je het niet weet, word je ook niet afgeluisterd, toch?

  En als je dan zegt: ja maar ik kan ook afgeluisterd worden zonder dat ik het weet, dan ben je aardig op weg naar de paranoia…

  En dat we dit met z’n allen worden is wellicht ook de bedoeling.

  rob [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Wie ben ik? [8]:
  Daarom heb ik ook geen facebook account en geen account bij enig social medium. Ik zet niets op intenet!
  Voorts, als ze iets van me willen weten moeten ze er maar voor werken en vind ik het principieel juist en leuk om het ze zo lastig mogelijk te maken.

 8. @Freddy [9]:
  Nogal kromme redenering. Het is zeer aannemelijk dat iedere burger op z’n tijd wordt afgeluisterd door zijn eigen overheid en andere overheden. Daar mag je je tegen verweren middels programma’s die dat blokkeren!

 9. Schiet me niets anders te binnen; “Wie zwijgt heeft niks te vrezen”

  De nazi overheden willen natuurlijk wel dat u zwijgt maar niet zwijgend door het leven gaat.

Comments are closed.