WetboekenDe overheid heeft weer volgens de “geldende regeltjes” gehandeld.
Hoe kan dat ook anders in een “Regeltjesmaatschappij” waarin Nederland terecht is gekomen? Zowat alle initiatieven en menselijkheid zijn gebonden aan regels. En dat noemt men dan een “Rechtsstaat”.
Daardoor komt de vraag of er in die “rechtsstaat” nog wel “Recht geschiedt”?

Immers alle handelingen en conflicten worden afgemeten tegen datgene wat de jongens en meisjes van de Tweede Kamer “in de boeken” hebben geschreven. Boeken die nu al meterslange planken vullen zodat niemand meer alles kan weten wat er in staat .
En ik zie dagelijks overheid en politici het NAP met voeten treden.

.Aan deze situatie moest ik denken naar aanleiding van een NOS bericht over de huisarts die zelfmoord pleegde direct na het begin van een onderzoek betreffende zijn hulp bij euthanasie van een patiënt:

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft in de zaak-Tuitjenhorn “volgens de geldende procedure” gehandeld. . . . . . . .
Tromp pleegde begin oktober zelfmoord nadat hij in opspraak was geraakt vanwege de dood van een terminaal zieke patiënt. Zijn weduwe noemde hem in Nieuwsuur “een weerloze pion in een wrang schaakspel”.
Bij de doorzoeking van onder meer zijn praktijk waren volgens haar zeker vijftien mensen betrokken van politie, justitie en de Inspectie. “Na afloop was hij helemaal gebroken, kapot.
Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/573265-igz-tuitjenhorn-volgens-procedure.html>

Ik moest ook weer denken aan een kind van 15 jaar dat hulp nodig had en in een isoleercel werd opgesloten. Ook volgens de regeltjes!
Zie artikel van Sylvia Videler: http://www.vrijspreker.nl/wp/2007/12/een-15-jarig-kind-in-de-isoleercel/
Waaruit: “Honderden van dergelijke kinderen worden ná een roep om hulp gewoonweg opgesloten als ware het criminelen.

Zeer velen zullen het er mee eens zijn dat die “lettertjesmaatschappij” ontaard is en afgebroken hoort te worden.
De weg daar naar toe kan gevonden worden met vallen en opstaan.
Het project : “Vrijheids-REVOLUTIE”
http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/11/het-begin-van-de-vrijheids-revolutie/

 Het slagen daarvan hangt ook van u af. Stuur commentaar en ideeën!

2 REACTIES

  1. het OM bestaat hoofdzakelijk uit vrouwen die een rechten studie gedaan hebben maar niet geplaatst kunnen worden op een advocaten omdat ze daar geen capaciteit voor hebben.
    En dit soort zotten geeft dan maar toestemming om een grote inval te doen bij een huisarts, dit ook nog eens door het dorp op handen gedragen wordt. Iedereen stond achter deze huisarts.
    En een minister zal zijn bek ook niet opendoen er zal niemand van het OM terug gefloten worden.
    lang leve onze overheid

  2. Het moet mij van het hart dat veel meningen over zowel vrijheid als zorg niet gepaard gaan met een handeling. In feite is een mening dan niet veel meer dan ‘bgrkswplub’.
    De website http://www.ziekvanzorg.nl is een site die naast een visie ook in de mogelijkheid van een handeling voorziet. Alleen een handeling draagt bij aan verandering.

Comments are closed.