Helaas is afgelopen week Louis van Gils overleden.

In Memoriam2Louis was al actief van af de beginjaren van het Libertarisme in Nederland. Hij zat al vanaf de oprichting in het Libertarisch Centrum en heeft eindeloos het penningmeesterschap in de verscheidene stichtingen en projecten gevoerd.

Louis was steeds aan  het organiseren, schrijven, vertalen en het bewaken van het Libertarisch gedachtegoed: letterlijk door archief, leden-  abonneelijsten bij te houden en figuurlijk door de principes naar voren te brengen. ..

Ook bracht hij het libertarisme vaak in de praktijk, vraag dat maar aan de leraren van zijn (klein)kinderen of aan de tennisclub!

Als je de geschiedenis van het Libertarisme in Nederland: boek…De MARKT VOOR VRIJHEID  er op naslaat, kun je bij elke activiteit en gebeurtenis, wel een verwijzing of een link naar Louis vermelden: hij was er steeds bij betrokken. Terecht kreeg Louis dan ook in 2005 de Libertarian Award toegekend.

We misten Louis al een tijdje, maar nu dit zo definitief is geworden, doet dat best zeer.

We wensen Trees, Patrick en Jennifer heel veel sterkte bij het verwerken van het verlies van Louis.

———
De plechtigheid is op woensdag 6 november om 13.00 uur in crematorium Daelwijck
Florida Dreef 7   UTRECHT.

5 REACTIES

 1. Ik ken Louis niet. Maar het klinkt alsof ik heel wat gemist heb.

  “Ook bracht hij het libertarisme vaak in de praktijk, vraag dat maar aan de leraren van zijn (klein)kinderen of aan de tennisclub!”

  Misschien kunnen hier door bekenden enkele anecdotes gepost worden. Praktijkvoorbeelden werken vaak heel inspirerend.

  “Libertarisme van alledag” is iets tastbaars wat makkelijker te copieren valt en wat een goede start kan zijn voor velen hier die het libertarische gedachtengoed theoretisch allemaal wel mooi vinden maar in het dagelijks leven vaak niet weten hoe zich op te stellen. (Anecdotes over) Louis als stichtend voorbeeld zou daarbij kunnen helpen denk ik.

 2. Ik kende Louis via de Vrijspreker en de meetings. Ik vond het geweldig dat hij tezamen met Hubert de vlam van het libertarisme brandende hield. Zelfs in de donkere dagen van de jaren 70, toen iedereen voor het socialisme en het staatsdirigisme leek te kiezen. Rust in vrede Louis en nogmaal dank voor alles wat je heb betekend voor ons. Ik wens zijn naasten veel sterkte in deze droevige tijd.

 3. “Ook bracht hij het libertarisme vaak in de praktijk, vraag dat maar aan de leraren van zijn (klein)kinderen of aan de tennisclub!”

  Ik heb respect voor Louis en wens hierbij de nabestaanden sterkte met het verwerken van het verlies.

  Als ik dit zo lees vindt ik het jammer dat ik hem nooit heb gekend.

 4. Helaas moeten we Louis missen. Het leven is hem ontglipt, zoals ons allemaal te wachten staat. Louis, bedankt voor wat je voor ons en voor de vrijheid hebt gedaan. We zullen je blijven gedenken. Ik wens al jouw dierbaren veel sterkte.

 5. Helaas moeten we Louis missen. Het leven is hem ontglipt, zoals ons allemaal te wachten staat. Louis, bedankt voor wat je voor ons en voor de vrijheid hebt gedaan. We zullen je blijven gedenken. Ik wens al jouw dierbaren veel sterkte.

Comments are closed.