Hans Jansen 003De organisatie “Tolereer geen Intolerantie” organiseert de lezing. Het onweert buiten. Hans Jansen zit op een stoel en begint te spreken; Het Westen voert geen oorlog met de islam. Alhoewel… beroepsmoslims verklaren de rest van de wereld de oorlog. Het is al 1400 jaar oorlog. Sinds het ontstaan van de islam.

Vrienden van moslims vinden het normaal dat moslims zich zelf verdedigen. Het Westen geeft studiebeurzen enzovoorts aan islamitische nieuwkomers. Wij, het Westen, voeren geen oorlog met moslims. Wat willen moslims van niet-moslims? Bekering! Dat is anders dan Christelijke bekering. De engel Gabriel noemt Mohammed apostel van God. Alle bekeringsverhalen deugen niet. Vaak door huwelijk treden mensen toe tot de islam. Bekering is toetreding! Godsdiensten geven aandacht en respect. Mensen zijn daarnaar op zoek.

Er was eens een geleerde die vroeg aan mensen of de koran en de bijbel hetzelfde zijn? Zeiden de mensen “ja” dan wist de geleerde dat de mensen ze niet allebei hadden gelezen en dus ook niet begrepen. Wat moslims zeggen kan altijd iets anders betekenen. Omdat ze bijvoorbeeld een andere kijk op de bijbel hebben. Want volgens hen is de bijbel vervalst en in de koran staat de absolute waarheid. De koran is door verschillende alfabetten heen vertaald. Dus hoe luidt de orginele tekst???

Mohammed heeft geen van zijn teksten geschreven. Twintig tot dertig jaar na zijn dood zijn z’ n uitspraken door verschillende mensen mondeling doorgegeven en opgeschreven. Moslims zijn ervan overtuigd dat de bijbel vervalst is. Alleen de dreigpassages in de koran zijn glashard, de rest niet, is onduidelijk. Ieder woord kan twintig betekenissen hebben.

Er wordt voortdurend gezegd dat de koran even agressief is als de bijbel. Dat slaat nergens op. Er worden in de bijbel geen oproepen gedaan aan mensen die nu leven om moordpartijen te plegen. In de koran staan die wel. De koran heeft een hele kleine woordenschat. Qua heiligheid heeft de koran een andere betekenis dan de bijbel. Moslims kun je echt boos maken door iets negatiefs over de koran te zeggen of door bijvoorbeeld een koran in de vuilnisbak te gooien.

Moslims vroegen aan mij tijdens mijn Arabische studies of ik een moslim wilde worden? Ik zei dan dat ik niet kon veronderstellen dat onze goede God zat te denken; “Verrek, daar zit Hans Jansen alweer een gehaktbal te eten”!!!

Een cabaretier vroeg eens aan een imam of grappen over de islam konden? Dat moet je natuurlijk nooit vragen. De imam zei “nee”. Dat moet je niet vragen dat moet je gewoon doen. Als je beroepsmoslim bent en je aan de sharia gaat sleutelen ben je binnen een half jaar dood, ook in Nederland.

De koran vernedert mensen door ze te vergelijken met dieren. Wij, niet-moslims, worden aangeduid als dieren in de koran. In de sharia, islamistische wetgeving, staat bijvoorbeeld dat niet–moslims niet over de islam mogen praten zonder een moslim. Van de sharia moet je van christen moslim worden maar je mag als moslim geen christen worden. Dat is verboden. En daar staat de doodstraf op.

Ook een grove misleiding is dat Allah hetzelfde is als God! Mensen zijn niet gelijk volgens de sharia. Een moslim mag zijn vrouw verstoten. Hij mag zeggen; “weg jij”. Hij mag zijn vrouw weer terugroepen; “terug jij”. Hij mag zelfs in gedachten zijn vrouw terugroepen.

De kruistochten zijn een antwoord op vijf eeuwen jihad. Volgens de sharia zijn moslims niet schuldig aan het vermoorden van niet-moslims. Als u bang bent voor de koran (terrorisme) is dat precies wat de koran van u wilt. Moslims die tandarts willen worden moeten met blote onderarmen patienten helpen. Om infecties te voorkomen. Maar moslims willen daar geen gehoor aan geven. Wegens de sharia. Minister-President Mark Rutte is wegens zijn uitspraken geen echte kerel. Naar schatting zijn 20 % van alle moslims gevaarlijk, die nemen alles aan van een imam.”

Enkele reacties van mensen in de zaal: “Mensen onderwerpen zich heel gewillig aan de islam en moslims.” “Die onderwerping komt door het Verdrag in Straatsburg in 1975 waarin staat dat de islam vrij intocht moet hebben in Europa en dat elke kritiek de kop ingedrukt moetworden.” “Moslims leren ons te haten.”

Hans Jansen sluit af en krijgt een daverend applaus!

ingezonden door Jack Terrible

6 REACTIES

 1. Heb lange tijd gezocht naar “het Verdrag in Straatsburg in 1975” wel veel over gelezen maar nooit echt gezien en dus ook nooit kunnen. Behalve bij Bat Yeor. Dat is de enige bron, tot nu toe.
  Is er ueberhaupt wel zo’n verdrag? Is het verborgen? Of is het verzonnen? Vragen Vragen Vragen…

 2. grrr
  dus ook nooit kunnen. moet zijn: dus ook nooit kunnen lezen.

 3. Ik vind dat hele theoretische gediscuzeur rondom islam een hoop tijdverspilling. Ik het kort kun je elke ideologie of doctrine voor de niet-aanhang indelen in twee groepen:

  1) Vriend van vrijheid (helpt bij het verkrijgen, behouden van vrijheid)
  2) Vijand van vrijheid (dol op controleren, bemoeien en verbieden)

  Ik heb bij islam nog nooit een signaal van optie 1 gezien. En of je verder in onzichtbare vriendjes wil geloven moet je zelf weten… Overigens is de EUSSR naar mijn mening een even grote vijand van vrijheid.

 4. Over het christendom, of welke andere religie dan ook, kan je net zulke gruwelverhalen ophangen als over de islam. En ideologieen als communisme of democratie zijn in de praktijk nog veel erger.

  Het probleem ontstaat als mensen bepaalde uitgangspunten voor waar aannemen (omdat ze er een warm gevoel van krijgen) en dan klakkeloos achter hun clubje met al dan niet charismatische leider aanlopen (van Jezus en Mohammed tot Lou de Palingboer en Obama).

  De wetenschap leert ons dat je moet beginnen met letterlijk alles in twijfel te trekken. Als een politicus bijv. belooft dat hij banen zal creeren moet je je afvragen of hij dat ook werkelijk kan. Stampt hij zelf een fabriek uit de grond, verlaagt hij de belastingen, versoepelt hij de regelgeving o.i.d.?

  In de praktijk zal een politicus eerst banen vernietigen door ondernemers en burgers geld af te nemen en vervolgens een deel van dit geld als subsidie aan zijn corporatistische vriendjes te geven. Die kunnen dan hun business er mee uitbreiden, terwijl er door de oneerlijke concurrentie weer andere banen verloren gaan.

  Het issue is dus idd niet christendom of islam, maar dictatuur of vrijheid.

  =========

  “Most of the major ills of the world have been caused by well-meaning people who ignored the principle of individual freedom, except as applied to themselves, and who were obsessed with fanatical zeal to improve the lot of mankind-in-the-mass through some pet formula of their own.”
  ~ Henry Grady Weaver, author of a classic book on freedom, The Mainspring of Human Progress

Comments are closed.