wonen_HUURDe PvdA en de ChristenUnie willen de inkomensgrens voor sociale huurwoningen  verhogen tot 43.000 euro. Morgen stellen de twee partijen dit voor aan minister Blok. De grens om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning ligt nu op 34.000 euro. De SP steunt het voorstel. TT

 

Fantastisch toch? We geven iedereen een kans om een sociale huurwoning te mogen betrekken. Nadat we het eerst voor de inkomens onder de 43.000 onmogelijk hebben gemaakt om een huis te kopen vanwege de strengere hypotheekregels, er geen betaalbare huurhuizen waren vanwege het restrictieve huurbeleid en de vrije sector huur-onmogelijkheid, worden de mensen nu in de gelegenheid gesteld bij de woningbouwcorporatie een sociale huurwoning te betrekken.

Klein probleempje, er was al een wachtlijst voor dit soort woningen van gemiddeld drie jaar en met de toestroom van deze extra groep zal het wel vijf jaar worden.

Oja de woningbouwcorporaties zijn inmiddels vakkundig door de overheid afgeroomd van hun financiële reserves, dus bijbouwen zit er voorlopig ook niet in.

Maar het klinkt wel goed voor de bühne, iedereen een sociale woning…..

In een libertarische maatschappij, is het veel makkelijker om een huis te bouwen, te verhuren of te verkopen en onderling te bepalen of je wel of niet iemand geld leent op basis van een hypotheek. Nu is dat allemaal zo goed geregeld, dat er voor niemand iets beschikbaar is.

12 REACTIES

 1. Woning nood wordt gewoon in stand gehouden omdat dat meer geld oplevert. De premie scheefwonen die toegepast wordt is onterecht. Want als een scheefwoner een huis koopt en zijn huurwoning verlaat gaat de huur nooit meer omlaag naar het niveau van voor het scheefwonen. Je kunt dus stellen dat de huren voor sociale huurwoningen extra omhoog gedrukt worden.

  Meneer Storm [1] reageerde op deze reactie.

 2. @Sander [3]:

  Heb ooit een vrouw gekend die in de buurt leefde en die werkelijk totaal gevoelloos was, ze zag er op het oog redelijk gewoon uit. Ik kon de verhalen over deze vrouw maar moeilijk bevatten of geloven. Zo gaf ze zonder blikken of blozen al haar pasgeboren kinderen weg, zo liep ze zonder enige emotie te tonen weg van de plek waar ze met haar auto over de kop was geslagen, zo bleef ze rustig verder slapen toen er door het plafond werd geschoten en zij niet daar lag te slapen waar de kogels door haar bed gingen, deze dame loog en bedroog alles bij elkaar en had een niet te verbeteren gevoelloos karakter. Deze dame had één ding niet, ze was niet in staat een hoge positie te bekleden, maar stel je eens voor dat een dergelijk persoon ook nog het mentale vermogen had met een carrière voor ogen om een hoge positie te bekleden dan had je de perfecte leidinggevende, manager of ceo gehad.

  Joy for life? [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Joy for life? [4]:

  Vergat natuurlijk de meest belangrijke groep, de politici, te vermelden.

  Het probleem zit ‘m overigens ook in het systeem die meer en meer is gebouwd op steeds maar weer moeten of willen groeien en winst op winst maken. Niet de lange termijn, maar het korte scoren is van belang. Naaien, graaien en lijken maken lijkt het devies.

  Stel je eens voor dat er een wereld zou zijn zonder geld, zonder carrièremakers, zonder winstoogmerk of het constant moeten oplazen van de economie. Een wereld zonder geld zou toch een heel ander soort mens of mentaliteit vereisen. Een wereld die niet is gericht op geld, maar op echt waardevolle en nuttige en duurzamere zaken. Nu rijden we met auto’s die afhankelijk zijn van olie en olie heeft als doel geld en daarom kunnen we niet zonder, want het één heeft het ander nodig en daardoor drukt men echt schone of werkelijk zuivere energie uit de markt. Want zouden we auto’s op water laten rijden dan gaan de beurzen, aandelen en de hele financiële troep naar de filistijnen. Hetzelfde geldt bijv. voor de farmaceuten en aanverwante zaken. Nu houden we mensen ziek of maken we ze zelfs ziek met als doel meer winst, meer geld. Denk geld weg en de mens zal kunnen genezen en alles wat hem ziek maakt zal verdwijnen. Oorlog is net zo één. Business en winst door lijken te produceren en dat vooral onder valse voorwendselen.

  Geld is het grote kwaad. Geld an sich is een prachtig middel, maar de psychopaten die ons/het geld hebben toegeëigend is een grote, bijna onoverwinnelijke probleem. Misschien moet er een ramp van buitenaf komen die de wereld zal schokken en vooral laat beseffen dat een bord met eten en wat lekkers te drinken, een knus huisje met gezelligheid en omringende liefde en een lekker snorrende kachel in feite de enige primaire behoeftes zijn waar de mens het mee kan doen,de rest is onzin en bijzaak.

  ric ardo [7] reageerde op deze reactie.

 4. Werkelijk waar: fok het satansgeld!!, maar de pest is dat we -nog even- het er mee moeten doen en tot die tijd is het over elkaar heen rollen, liegen, bedriegen, kont kruipen, buigen, ziek maken, lijken scoren en zo verder.

  Marg00tje [8] reageerde op deze reactie.

 5. Hallo,

  Ik kan op heel veel punten meegaan…ben dan ook meer dan benieuwd wat jullie uiteindelijke doelen aan worden.

  En dat mensen weer wat meer voor elkaar moeten aan doen,daar ben ik het helemaal mee eens.
  Ik ben met wat dingen bezig om voor de mensen die het moeilijk hebben iets te organiseren.

  Dat zouden idd veel meer mensen moeten doen….

 6. @ric ardo [7]:

  Zo ongeveer gaat het wel, kanker verteert en neemt het lichaam over dat hem voedt, maar het stomme is dat zodra het lichaam niet meer in staat is verder te gaan en sterft de kanker ook sterft. Misschien dat de machtigen op deze planeet dat ook begrijpen den daarom er voor zorgen dat ze net niet te ver gaan en met kunst en vliegwerk proberen de economie en maatschappij enigszins in leven te houden. De meest vitale onderdelen moet blijven draaien en wat overbodig is mag verdwijnen.

  Als je het systeem zou visualiseren en zou zien als een patiënt dan kreeg je een romp met hoofd in leven gehouden d.m.v. slangen en met allerlei middelen ingespoten om zolang mogelijk de boel in leven te houden.

  Misschien is de machtselite bezig een nieuw systeem/lichaam te scheppen waarmee ze verder kunnen nadat ze het oude systeem/lichaam hebben laten sterven. Ze willen zichzelf zeg maar, de kanker, transplanteren van een ziek lichaam naar een nieuw gezond lichaam om daar verder te kunnen groeien.

Comments are closed.